Eddy Cue en Craig Federighi met iTunes-logo

Apple meldt 11 miljoen Apple Music-abonnees en 782 miljoen iCloud-gebruikers

Apple heeft in een interview aangegeven dat er 11 miljoen Apple Music-abonnees en 782 miljoen iCloud-gebruikers zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Music heeft 11 miljoen abonnees en er zijn 782 miljoen mensen die iCloud gebruiken. Dat hebben Apple-topmannen Eddy Cue en Craig Federighi bekendgemaakt in een interview met de Apple-gezinde website Daring Fireball.

Eddy Cue en Craig Federighi met iTunes-logo

Vorig jaar augustus was er ook al eens sprake van 11 miljoen gebruikers, maar daarbij ging het om deelnemers aan de gratis proefperiode.

In oktober vorig jaar maakte Apple zelf cijfers bekend en sprak toen over 6,5 miljoen betalende gebruikers. Twee weken geleden sprak Apple tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers nog over 10 miljoen.

Apple meldde twee weken geleden ook dat er 1 miljard actieve iOS-apparaten zijn. Het cijfer van 782 miljoen iCloud-gebruikers lijkt daarmee ietwat in tegenspraak, maar het valt wel te verklaren. Cue legde uit dat sommige gebruikers meerdere apparaten hebben. iCloud-gebruikers zorgen voor een hoop dataverkeer, vooral door het uploaden van foto’s, iMessage-berichten en App Store-aankopen. Op piekmomenten worden er meer dan 200.000 iMessage-berichten per seconde verstuurd, meer dan 17 miljard per dag. iTunes en de App Store leveren meer dan 750 miljoen aankopen per week op.

In het interview kwam ook de kritiek van Walt Mossberg ter sprake. Deze oudgediende en voormalig redacteur van de Wall Street Journal uitte kritiek op de kwaliteit van de eigen apps en software van Apple. De Mail-app is bijvoorbeeld sterk verouderd, iTunes is een opgeblazen gedrocht en iCloud levert voortdurend synchronisatieproblemen op. Volgens Federighi is de kwaliteit van de software de afgelopen vijf jaar juist sterk gestegen, maar ligt de lat steeds hoger. Ook vindt Federighi dat kleine problemen sterk worden uitvergroot, omdat toestellen zoals de iPhone zo’n groot deel uitmaken van het dagelijks leven van mensen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2016, 10:46
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen apple music, icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.