Vodafone logo

Ziggo en Vodafone bundelen krachten in joint venture

Ziggo en Vodafone gaan samenwerken in een joint venture, zodat ze beter kunnen concurreren met KPN. Op die manier kunnen ze een beter aanbod doen voor het mobiele netwerk en internet thuis.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Vodafone logo

Vannacht hebben Ziggo en Vodafone Nederland aangekondigd een joint venture te gaan oprichten, waarvan ze beide voor 50% eigenaar zijn. Via deze samenwerking kunnen ze zowel een vast als mobiel netwerk aan klanten aan kunnen bieden. Wat de samenwerking voor huidige klanten van Ziggo en Vodafone betekent, is nog niet bekend. Tele 2, KPN en T-Mobile krijgen er in ieder geval een geduchte concurrent bij.

Het moederbedrijf van Ziggo, Liberty Global, richt samen met Vodafone een zogenaamde joint venture op, waarvan zowel Vodafone als Ziggo voor de helft eigenaar is. Er wordt dus een nieuw bedrijf opgericht, waarin de twee bedrijven met elkaar gaan samenwerken. Bij een joint venture blijven beide partners geheel zelfstandig bestaan. Er is dus geen sprake van een volledige fusie van beide bedrijven.

In een persbericht op de website van Vodafone legt het bedrijf uit dat de samenwerking mooie nieuwe kansen schept.

Vodafone en Ziggo: vast en mobiel internet in één

Het nieuwe bedrijf zal abonnementen aanbieden waarbij het vaste netwerk van Ziggo gecombineerd wordt met het mobiele netwerk van Vodafone. Op die manier hebben klanten dus maar één provider nodig voor al hun internetzaken. Een regelrechte concurrent van KPN dus, die al jaren mobiel en vast internet met elkaar combineert.

Hoewel beide bedrijven al klaar lijken te zijn voor de samenwerking, moeten ze nog wel even wachten op goedkeuring van de Europese Commissie. Dit zal naar verwachting rond het einde van 2016 gebeuren. Tegen die tijd zullen bestaande Ziggo- en Vodafone-klanten ongetwijfeld meer duidelijkheid hebben wat het betekent voor bestaande abonnementen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2016, 10:50
Categorieën Diensten, Providers
Onderwerpen Vodafone, ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.