iphone-6-mockup

Apple in gesprek over gelekte iPhones in Thailand

Apple is langsgeweest bij de Thaise telecomautoriteit, nadat ze documenten over twee nieuwe iPhone-modellen hadden uitgelekt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone-6-mockupApple is in gesprek met de Thaise National Broadcasting and Telecommunications Commission, nadat zij het bestaan van twee nieuwe iPhone 6-modellen hadden uitgelekt. De telecomautoriteit had documenten van Apple ontvangen, waarin toestemming werd gevraagd om twee nieuwe iPhones te verkopen. Daarmee werd het bestaan van twee nieuwe, aparte iPhone-modellen voor het eerst officieel bevestigd. Apple kwam langs om één ding duidelijk te maken: de documenten hoeven niet per se voor de iPhone 6 te zijn.


Volgens de Thaise telecomautoriteit’s secretaris Takorn Tantasith hebben zij enkel gehandeld volgens protocol. Zij zouden vereist zijn om verkoopverzoeken van fabrikanten openbaar te maken. Apple leek echter niet tevreden: er werd gelijk een afspraak gemaakt om de kwestie te bespreken. Thai Rath beschrijft het voorval als volgt:

Dhr. Takorn zei dat een vertegenwoordiger van Apple in Zuid-Azië van het Singapore hoofdkwartier langskwam om “even met hem te praten”. Apple maakte duidelijk dat de twee nieuwe telefoons mogelijk niet met de naam ‘iPhone 6’ op de markt komen.

Apple maakte uitvoerig duidelijk dat de modelnummers voor de twee nieuwe iPhones niet specifiek voor de iPhone 6 zijn. Daarmee lijkt Apple een potentieel brandje te blussen. Hoewel de modelnummers van de twee nieuwe iPhones niet impliceren dat het gaat om de iPhone 6, was het Takorn die op Twitter zei dat Apple’s verzoek voor de iPhone 6 was.

Dit kan een aantal dingen betekenen: Apple probeert het bestaan van de iPhone 6 nog iets langer een mysterie te houden door de bevestiging in Thailand vager te maken, of er staat twee totaal andere iPhones voor het land gepland. We hebben tot nu toe niks gehoord over een totaal andere iPhone voor andere gebieden, dus dat laatste lijkt vrij onwaarschijnlijk. Het is ook mogelijk dat Apple inderdaad een andere naam voor de iPhone 6 op het oog heeft, zoals bijvoorbeeld de iPhone Air, of gewoon ‘iPhone’. Vermoedelijk weten we 9 september eindelijk wat Apple’s plannen exact behelzen: dan zal er hoogstwaarschijnlijk een speciaal iPhone 6-evenement worden georganiseerd.

Via MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 augustus 2014 om 19:49
Onderwerp
Categorie
Geruchten
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.