shot-on-iphone-6

De enige camera die je nodig hebt: een iPhone 6

Apple is op de homepage een reclamecampagne gestart over foto's maken met de iPhone 6. Daarbij staan foto's van echte gebruikers centraal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de homepage vernieuwd: er zijn nu foto’s te zien die gemaakt zijn met een iPhone 6. De foto’s zijn gemaakt door iPhone 6-gebruikers wereldwijd uit landen als de Verenigde Staten, Canada, Japan, IJsland, Zuid-Korea, China, Schotland, Indonesië, Thailand en Nieuw-Zeeland. Dat de iPhone de enige camera is die je op zak hoeft te hebben, was natuurlijk al bekend. Op Flickr is de iPhone al jarenlang de meestgebruikte camera. En aan de kwaliteit van de foto’s te oordelen kun je er met wat moeite best mooie kiekjes mee maken.

shot-on-iphone-6

“Mensen maken elke dag ongelooflijke foto’s en video’s op de iPhone 6”, schrijft Apple op de Amerikaanse Apple-website. “Hier is een aantal van onze favorieten”. De timing van deze nieuwe fotocampagne is niet helemaal toevallig: vlak nadat de Galaxy S6 werd aangekondigd, waarbij Samsung deze keer designelementen van de iPhone 6 heeft gekopieerd.

apple-fotocampagne-iphone-6-3

De foto’s die bij de nieuwe Apple-campagne te zien zijn, zijn niet allemaal naturel. Sommige zijn met apps zoals Instagram, Snapseed, VSCO Cam, Mextures, Filterstorm Neue, Camera+ en Adobe Photoshop Express bewerkt.

Deze eerste serie foto’s is slechts het begin van een veel grotere reclamecampagne om de camera van de iPhone 6 voor het voetlicht te brengen. In totaal gaat het om 77 fotografen, die hun kiekjes hebben gemaakt in 70 steden en 24 landen. Apple benaderde de fotografen, die hun foto’s via Flickr en Instagram hadden gepubliceerd en heeft toestemming gevraagd om de foto’s te publiceren. Sommige foto’s zul je binnenkort wereldwijd terug zien op reclameborden.

apple-fotocampagne-iphone-6-2

Op de Nederlandse Apple-website is momenteel nog steeds de ‘Begin iets nieuws’-campagne te zien, maar we verwachten dat daar spoedig ook de iPhone 6-foto’s te zien zullen zijn.

apple-fotocampagne-iphone-6-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2015, 10:01
Categorie Apple
Onderwerpen fotografie, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.