Apple heeft TestFlight overgenomen (update)

TestFlight-maker Burstly is overgenomen door Apple. Dat is inmiddels bevestigd door Apple.

testflight burstlyApple heeft Burstly overgenomen, het bedrijf achter het testplatform TestFlight.
Update: Apple heeft de overname inmiddels bevestigd, maar heeft niet bekendgemaakt wat de plannen met het bedrijf zijn. Er waren de afgelopen tijd al meerdere aanwijzingen dat er iets gaande was: TestFlight neemt al enige tijd geen nieuwe klanten meer aan en kondigde afgelopen woensdag aan dat ze stoppen met Android-ondersteuning. Bestaande klanten kunnen TestFlight wel gewoon blijven gebruiken. Burstly heeft ook FlightPath gesloten, een analysepakket voor mobiel dat sinds vorig jaar in beta was.


TestFlight is een van de oplossingen om apps te beta-testen voordat een app wordt vrijgegeven in de App Store. Burstly heeft de gewoonte om belangrijke deals stil te houden. Burstly’s overname van TestFlight in het vierde kwartaal van 2011 werd pas in maart 2012 bekend door een toevallige ontdekking. Op de website van TestFlight is dan ook geen informatie te vinden. Wel krijgen ontwikkelaars die vragen aan @testflightapp stellen sinds kort het advies om via e-mail contact op te nemen. Support in het openbaar wordt niet meer gegeven.

testflight app

TestFlight is het meest populaire platform voor het testen van apps. Een andere aanbieder is HockeyApp. Sommige grote ontwikkelaars hebben daarnaast hun eigen testplatform ontwikkeld, op basis van een Enterprise Developer-account. Ze zijn daarbij niet gebonden aan de maximaal 100 testtoestellen op iOS.

Onbekend is of Apple van plan is om de dienst in de lucht te houden. TestFlight is een erg gebruiksvriendelijke dienst om iOS-apps te testen, voordat ze in de App Store staan. In plaats van het werken met losse bestanden (waarbij vaak iets misging) hoef je bij TestFlight alleen op een linkje te klikken om een beta-app te installeren. Updates installeren is ook een kwestie van klikken op een linkje.

Apple heeft niet aangegeven wat ze van plan zijn met TestFlight. Wel gaven ze de standaard verklaring die ze uitgeven na kleinere overnames:

Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 februari 2014 om 20:47
Onderwerp
Categorieën
Apple, Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.