Fitbit Force uit de handel gehaald na huidklachten

Fitbit gaat de Fitbit Force uit de winkel halen en organiseert een terughaalactie na huidklachten. Gebruikers krijgen hun geld terug.

fitbit force bellerFitbit heeft de Fitbit Force uit de winkel gehaald. De fitnessarmband kwam enige tijd geleden in het nieuws omdat gebruikers klaagden over huidklachten door een allergische reactie. Fitbit heeft de Force uit de handel gehaald en een verklaring uitgegeven. De Fitbit Force zal niet langer verkocht worden. Ook zullen reeds verkochte armbanden vrijwillig worden teruggehaald. Voorheen gaf Fitbit al geld terug aan mensen die klaagden over huidirritatie.


Fitbit gaat het probleem verder onderzoeken in samenwerking met medisch experts. Op het eerste gezicht is er echter niets aan de hand: Fitbit meldt dat de materialen die in de Force worden gebruikt ook in veel andere consumentenproducten voorkomen. Je loopt dan ook geen gevaar als je de Fitbit Force blijft gebruiken. Wil je toch de Fitbit teruggeven aan de fabrikant, dan krijg je het volledige aankoopbedrag terug.

Fitbit gaat ondertussen werken aan een volgende generatie fitnessarmband, waar binnenkort meer details over bekend zullen worden gemaakt. Fitbit maakt allerlei activiteitentrackers, zoals de Fitbit One en Fitbit Flex. De Fitbit Force had als bijzonderheid dat het tevens een horloge was.

De Fitbit Force was nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar. Alle andere Fitbit-producten zijn nog wel gewoon te koop.

fitbit-force-man

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.