Apple heeft neutrale mening over hacken iPhone en iPod Touch

Apple's hoofd Marketing Greg Joswiak heeft in een gesprek met Gearlog verklaard dat Apple third-party programma's voor de iPhone geen probleem vindt en dat ze die niet moedwillig ongedaan zullen maken via firmware-updates.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Greg JoswiakApple heeft geen problemen met de vele third-party programma’s die momenteel beschikbaar zijn voor de iPhone, zo liet Greg Joswiak weten aan Gearlog. Het standpunt wordt door Joswiak, hoofd Marketing Apple, als ‘neutraal’ omschreven en hij verklaart dat Apple “third-party programma’s niet zal verbieden, maar ook niet zal ondersteunen.”.

Apple zal ook niet moedwillig firmware-updates uitbrengen om bepaalde third-party programma’s onklaar te maken, maar als bepaalde functionaliteiten verloren gaan door een nieuwe firmware-update, dan is dat niet Apple’s probleem.

Helaas is er door Gearlog niet specifiek naar activatie- en/of simlock-hacks gevraagd, maar ging het gesprek meer over de zogenaamde homebrew-software, zoals Lights Out, Book.app of andere software die je met de AppTap Installer (voormalige Installer.app) op je iPhone kunt installeren.

In hetzelfde gesprek zei Joswiak dat de iPod Touch definitief geen Bluetooth heeft. Foto’s waarop het Bluetooth-logo wel te zien was waren niet juist. Daarnaast zal Apple voorlopig geen spellen voor de iPod Touch uitbrengen, en dus waarschijnlijk ook nog niet voor de Apple iPhone.

Via: Gearlog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:25
Categorie Jailbreak
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.