Aftellen naar gratis software-unlock van iPhone Dev Team

Nu er een betaalde software-unlock is voor de Apple iPhone is het aftellen naar een volledige gratis oplossing van het iPhone Dev Team ook begonnen.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Dev Team werkt aan gratis software-unlock voor Apple iPhoneJe kon er natuurlijk op wachten: nog geen dag nadat de betaalde iPhoneSIMfree-oplossing ook echt aan eindgebruikers is geleverd proberen de boys (en girls?) van het iPhone Dev Team koortsachtig de software te ontleden om na te gaan welke truc iPhoneSIMfree heeft gevonden en waarom zij die niet eerder hebben ontdekt. Natuurlijk is dit niet ter lering ende vermaeck voor hunzelf. Het is de bedoeling dat er zo spoedig mogelijk een echte gratis software-unlock beschikbaar komt en de verwachting is dat deze al voor morgen beschikbaar zal zijn.

De hack van iPhoneSIMfree schrijft bepaalde bestanden weg naar het flash-gedeelte van de baseband firmware. Geohot (George Hotz) koos eerder ook die route, maar hij koos voor een hardwarematige aanpak waar wat soldeerwerk aan te pas kwam. Nu het iPhone Dev Team aan de hand van de beschikbare betaalde oplossing heeft ontleedt hoe dit proces werkt, zijn ze meteen aan het werk gegaan om op basis van hun eerdere pogingen een eigen gratis software-unlock hack te schrijven.

De patch is nog niet 100% klaar, maar het lijkt erop dat deze nog voor morgenochtend beschikbaar komt. Wij tellen in ieder geval mee af, want we zijn Hollanders genoeg om de voorkeur te geven aan een gratis en gemakkelijke oplossing om de iPhone simlockvrij te maken. Ondertussen wachten we ook nog steeds geduldig tot de betaalde oplossing wordt geleverd. De software is al binnen, maar er zijn waarschijnlijk bij iPhoneSIMfree nogal wat problemen met het vrijgeven van de IMEI-codes en dus moeten de resellers voorlopig nog steeds ‘Sorry, wij wachten ook’ verkopen. Persoonlijk hebben we niet zo’n haast, omdat onze iPhone al een tijdje via T-Mobile belt, maar we hopen natuurlijk dat alle nieuwe gebruikers ook hun weg naar iphoneclub.nl zullen vinden!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:07
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.