saffierglas

‘Apple heeft voor drie jaar voorraad saffierschermen voor iPhone 6′

Apple heeft genoeg saffierschermen om de iPhone 6 drie jaar te fabriceren, aldus Canonical-CEO Mark Shuttleworth, man achter de Ubuntu Edge.

saffierglasApple heeft genoeg saffierglas bemachtigd om drie jaar lang saffierschermen voor de iPhone te maken. Dit stelt Canonical-CEO Mark Shuttleworth, de man achter de Ubuntu-smartphone Edge. Shuttleworth is zich bewust van Apple’s saffiervoorraad, omdat het dezelfde saffierschermen betreft die Canonical wilde binnenhalen. De Ubuntu Edge zou origineel een 4,5-inch-scherm krijgen. De bewering van Shuttleworth wijst er daarom op dat Apple saffierschermen van deze grootte heeft.

Eerdere berichtgeving wees er al op dat Apple de productiecapaciteit heeft voor 200 miljoen saffierschermen ter grootte van 5-inch. Het sterkere saffierscherm werd daarnaast genoemd in de nodige geruchten.

De bewering van Shuttleworth geeft alle eerdere geruchten extra kracht en wijst op een 4,5-inch-scherm voor de nieuwe iPhone. Dat is groter dan het 4-inch-scherm in de huidige iPhones. Hoewel meerdere bronnen inmiddels over een groot scherm in de iPhone 6 spreken, zijn de meningen over de exacte grootte verdeeld. Er wordt vooral gesproken over twee iPhones, met ieder een andere schermgrootte. In een twijfelachtig gerucht werd gisteren nog beweerd dat Apple een 5,6-inch phablet met een saffierscherm op de markt wil brengen.

Een saffierscherm zou veel minder snel breken of diepe krassen krijgen, waardoor je iPhone langer onbeschadigd blijft. Het materiaal is bijna net zo hard als diamant. We beschreven onlangs nog uitgebreid hoe een saffierscherm de iPhone kan veranderen.

De Ubuntu Edge was een smartphone die draait op het Linux-OS Ubuntu. De makers probeerden op Indiegogo geld in te zamelen voor de telefoon, maar slaagden hier niet in. De Edge is daarom niet op de markt verschenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2014, 8:23
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 6, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.