Apple haalt Nest-thermostaat uit de winkels

Apple heeft de Nest-thermostaat uit de Apple Store gehaald. De thermostaat was verkrijgbaar in de fysieke winkels van Apple, maar leverde wellicht teveel supportvragen op.

nestthermostaatApple heeft de Nest-thermostaat van voormalig Apple-topman Tony Fadell uit de winkels gehaald. Via de fysieke Apple Stores zal het apparaat niet meer aangeboden worden. Nog geen maand geleden werd het product in het assortiment opgenomen. Personeel van de Apple Store heeft nu opdracht gekregen om alle Nest-thermostaten uit de schappen te halen. De reden is niet helemaal duidelijk: wellicht is Apple bang voor de gevolgen van een rechtszaak die thermostaat-fabrikant Honeywell tegen de makers heeft aangespannen. Het kan ook zijn, dat het apparaat niet goed verkocht. De Nest was voor $250 te koop en is op afstand te bedienen met de iPhone. In Nederland blijkt de thermostaat nog niet optimaal te gebruiken, bleek uit een praktijktest van de Nest die we kortgeleden publiceerden.

Infinite Loop Mobile denkt dat het weghalen van de Nest uit de winkels misschien ook te maken heeft met het feit dat de medewerkers van de Genius Bar de support niet aankonden. Het is vanuit een winkel lastig om een apparaat dat thuis geïnstalleerd moet worden, werkend te krijgen. De Nest is ontwikkeld door voormalig hoofd hardware-ontwikkeling Tony Fadell. Hij was nauw betrokken bij het ontwikkelen van de iPod en iPhone. De Nest is zelflerend en weet wat jouw dagritme is en wat jouw favoriete temperaturen zijn. De temperatuur wordt automatisch aangepast als er niemand thuis is en helpt je om energiekosten te besparen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2012, 14:41
Categorie Accessoires
Onderwerpen nest, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.