Radio-apps GIEL en publieke omroepen in het nieuw

De iPhone-apps van de publieke radiozenders zijn vernieuwd. In GIEL van 3fm kan je alle optredens terugluisteren en luister je live.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GIEL 3fm iPhone app live optredensEen van de populairste ochtendshows op de Nederlandse radio heeft een iPhone-app gekregen die weer bij de tijd is. Na de originele versie van november 2010, is GIEL in versie 2.0 totaal in het nieuw gestoken. In de app van de spraakmakende dj Giel Beelen van 3FM lees je geen nieuws meer, maar tref je twee dashboards. Een voor items die bij de radioshow horen en een met bijzondere muziekfragmenten, zoals de liveoptredens bij Beelen. Behalve GIEL, kregen ook de ‘conventionele’ radio-apps van de publieke omroepen een update.

De twee dashboards in GIEL lijken op soundboards die nog gevuld moeten worden met geluidsfragmenen, en dat past natuurlijk perfect in het straatje van een radioprogramma met items die je wilt terughoren of waar je aan kan meedoen. Onder de noemer ‘vandaag’ kan je de dj direct een bericht sturen of bijvoorbeeld een Jack van Gelder-remix horen van de wedstrijd Spanje – Nederland (5-1!).

GIEL 3fm iPhone app soundboardHet dashboard van geluidsfragmenten is ingericht voor langere termijn. Je luistert de verschillende liveoptredens terug in verschillende playlists. Benadert snel de laatste nummers die door Nederlandse artiesten zijn gecovered, maar kan ook zoeken op populaire singles, Mega Top 50 covers, bonustracks en covers van Katy Perry. Internationale artiesten hebben een eigen afspeellijst, singer songwriters ook. En als je op artiest wilt zoeken, kan dat op een aparte pagina. Leuk is dat de app de muziek ook als playlist behandelt. Na afloop wordt het volgende nummer in de lijst afgespeeld en de muziek klinkt door als de app op de achtergrond draait.

Met het zijmenu luister je niet alleen, maar kijk je ook opnames terug. Net als met een knop centraal onderin, kan je er ook GIEL live mee luisteren. Alleen als de show live is, van 6 uur tot 10 uur ‘s ochtends op werkdagen dus. Een volledige uitzending terugluisteren is er niet bij.

Downloaden: GIEL (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Radio-apps publieke omroepen ook vernieuwd

Radio 2 iPad iPhone app vernieuwdEen nieuw ontwerp is er ook voor de iPhone- en iPad-apps van de algemene landelijke publieke radiozenders, zoals Radio 1, Radio 2 en 3FM. Ze zijn nog altijd op dezelfde leest geschoeid en dus ook allemaal onder handen genomen. Met knoppen bovenin de apps kan je live luisteren naar het radiostation of (indien voorhanden) meekijken met de camera’s in de studio. Je kan wakker worden met een instelbaar alarm en beslist of de app automatisch begint met afspelen als je hem opent. In het hoofdschermen van 3FM zie je onder elkaar het programma en gespeelde nummer, acties om aan mee te doen, nieuws, foto’s, gemiste items en video’s. De overige radiozenders zijn minder visueel, wat behoudender vormgegeven met bijvoorbeeld tabbladen bovenin om te schakelen tussen de programmagids en terug te luisteren fragmenten. In alle apps is het via een knop rechtsboven ook nog steeds mogelijk naar andere zenders te schakelen. Daarbij wordt de mobiele interface van die zender weer geladen.

Downloaden: Publieke Omroep radio-apps (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:51
Categorie Apps
Onderwerpen 3 FM, omroep, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.