‘Apple geeft providers nano-simadapters, nieuwe iPhone voorzien van nano-sim’

Apple zou aan verschillende telecomoperators nano-simadapters hebben verstrekt waarmee zij de nano-sim's in reguliere toestellen kunnen testen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iphone 4 simkaartEr komen steeds meer aanwijzingen dat de volgende iPhone inderdaad voorzien zal zijn van een kleinere simkaart, de zogenaamde nano-sim die de opvolger van de micro-sim moet zijn. De Financial Times schreef eerder deze week nog dat Europese operators miljoenen van deze simkaarten hebben besteld om op de nieuwe iPhone voorbereid te zijn. Boy Genius Report meldt vandaag dat Apple aan verschillende telecomproviders adapters heeft verstrekt waarmee zij de nano-SIM’s in reguliere testtoestellen kunnen uitproberen voordat de nieuwe iPhone op de markt komt. Bij deze providers zou het onder meer om de Amerikaanse provider AT&T gaan.

Boy Genius Report bracht gisteren ook al naar buiten dat Apple, in tegenstelling tot eerdere berichten, nog niet met de massaproductie van de nieuwe iPhone is begonnen. Deze zou zich momenteel in de derde fase van de ‘engineering verification test’ bevinden. De website ondersteunde de beweringen met enkele details over het nieuwe toestel. Zo zou de nieuwe iPhone 1 GB aan werkgeheugen krijgen, dubbel zoveel als de iPhone 4S nu heeft. Ook zou Apple 4G LTE- en NFC-technologieën in de zesde generatie iPhone verwerkt hebben.

Apple’s variant van de nano-sim werd in juni door het het Europese telecomstandaardisatie-instituut ETSI verkozen tot de officiële nieuwe standaard voor simkaarten. Een nano-sim is maar liefst 40 procent kleiner dan de micro-simkaart die momenteel in de iPhone 4/4S wordt gebruikt. Volgens de Financial Times liggen er momenteel al miljoenen nano-simkaarten op voorraad. Een nog kleinere simkaart betekent dat er meer ruimte overblijft voor andere onderdelen van het toestel en dat ligt in de lijn met de geruchten dat de zesde generatie iPhone vermoedelijk dunner zal zijn.

Op de openingsfoto bij dit artikel is niet de nano-simkaart te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2012, 11:18
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, nano-sim

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.