Apple Dev Center voor derde dag offline, Apple reageert

Het iOS Dev Center en OS X Dev Center zijn voor de tweede dag op rij onbereikbaar. Gepland onderhoud duurt langer dan gedacht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

overview_developertoolsApple’s Dev Center is vandaag voor de derde dag offline wegens langdurig onderhoud. Sinds donderdagavond Nederlandse tijd zijn het iOS Dev Center en OS X Dev Center onbereikbaar. In een reactie heeft Apple laten weten dat het onderhoud langer duurt dan verwacht. Het levert hoofdbrekens voor ontwikkelaars op, die geen SDK’s kunnen downloaden. Als je lidmaatschap de afgelopen uren afliep, is er gelukkig een hoopvolle mededeling: het lidmaatschap zal automatisch worden verlengd, zodat developers nog geplande wijzigingen kunnen doorvoeren en apps blijven gewoon via de App Store verkrijgbaar.

Gisteren toonde het Apple Dev Center alleen de mededeling ‘We’ll be back soon’. Dat is sinds vannacht uitgebreid met een nadere uitleg. Meestal duurt onderhoud een paar minuten of een paar uur in uitzonderlijke gevallen. Ontwikkelaars kunnen wel de algemene informatie op de developerpagina’s bekijken, maar niet hun accounts beheren of het forum voor ontwikkelaars bezoeken. Ze betalen $99 per jaar voor het lidmaatschap en krijgen dan toegang tot het Dev Center-portaal met alle documentatie, downloads en andere hulpmiddelen.

developer center down

Microsoft greep de misere bij Apple meteen aan om reclame te maken voor het eigen developerprogramma.

https://twitter.com/msdev/status/358275591243436033

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2013, 0:05
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen dev center, developers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.