Apple Dev Center na 8 dagen terug online na hack

Apple heeft het Apple Dev Center weer bereikbaar gemaakt. Meer dan een week waren Apple's developerpagina's offline vanwege een hack.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

overview_developertoolsNa meer dan een week offline te zijn geweest is het Apple Dev Center weer bereikbaar. Het Apple Dev Center ging vorige week donderdag offline nadat er een indringer was opgemerkt, maar Apple wachtte tot zondag om ontwikkelaars daarover te informeren. Mogelijk zijn persoonlijke gegevens van ontwikkelaars in handen gekomen van deze indringer. Beveiligingsonderzoeker Ibrahim Balic claimde dat hij de veroorzaker is van het probleem: hij probeerde Apple op 13 kwetsbaarheden te wijzen en ontfutselde daarbij ook data om te bewijzen dat het om serieuze problemen ging.


Apple heeft nog niet aangegeven dat Balic inderdaad de veroorzaker is. Balic is overigens een white hat-hacker en beweert dat hij goede bedoelingen had.

Donderdag opende Apple een statuspagina voor Dev Center (zie hieronder), waarop te bekijken is welke systemen weer bereikbaar zijn. Daar is te zien dat diverse onderdelen weer online zijn, waaronder de Dev Centers voor iOS, Mac en Safari. Toch zijn er op dit moment ook onderdelen nog niet bereikbaar, zoals de Apple Developer Forums, Technische Support en Video’s. Naar verwachting worden die op een later moment weer ingeschakeld.

Apple Dev Center statuspagina

ios dev center downloads

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.