iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Kamernet, Thunderspace, Dichtbij Mobile en meer

Deze week voor iPhone: donder en bliksem in je oren met Thunderspace, heel veel leuke app-lijstjes en een nieuwe manier van wekker zetten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Onweersbui op iPhone onweer ThunderspaceIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week onweer in je oren met de knappe app Thunderspace, een nieuwe manier van je wekker zetten, een moderne muziekapp die Philips Hue-lampen aanstuurt, heel veel app-lijstjes en nog veel meer.

Kamernet – Eigenlijk kijk je vooral uit naar de vakantie die er nog voor komt, maar dat is niet de stap die de meeste voorbereiding vergt. De zoektocht naar een kamer voor een stad waar je gaat studeren is begonnen. Als je je niet kan beroepen op nuttige connecties, is er dan eigenlijk maar één site waar je niet omheen kan: Kamernet. Die heeft in haar drukste periode van het jaar ook een iPhone-app uitgebracht waarin je kan zoeken naar een kamer.
Downloaden: Kamernet (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Thunderspace – Jongens, wat is het warm hè? Je verlangt bijna naar een onweersbui die het benauwde even uit de lucht schudt. Misschien. Dankzij een iPhone-app hoef je de weersvoorspellingen in ieder geval niet meer af te wachten. Thunderspace is een applicatie die de lucht niet klaart, maar je wel in de sfeer van een onweersbui kan brengen. De applicatie laat het gedonder in stereoscopisch 3D door je koptelefoon of oordopjes horen en doet dat overtuigender dan elke andere omgevingsgeluiden-app op de iPhone of iPad. Thunderspace is nu voorzien van een flinke update met welkome verbeteringen.
Downloaden: Thunderspace (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Trail Tracker GPS – In de iCulture Vakantiespecial hebben we aandacht besteed aan allerlei apps om je reis te tracken. Dat houdt in dat je bijhoudt waar je bent, geweest bent en bijvoorbeeld met welke snelheid je reist. Deze informatie kun je bijhouden voor jezelf, maar voor het thuisfront kan het ook handig zijn hier inzage in te krijgen. De app Trail Tracker GPS voor iPhone en iPad hebben we niet uitgebreid besproken, maar biedt genoeg functies en flexibiliteit om hier te noemen, zeker na een significante update van de app. Naast gebruik van Google Maps is de opslag van de routegegevens aangepast, zodat je het bestand makkelijker zelf kunt aflezen en de kaart in meer andere apps kunt openen.
Downloaden: Trail Tracker GPS (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

Rockpack – De gratis iOS-app Rockpack wil orde in de chaos van online videocontent brengen. Dat doet het door video’s uit allerlei bronnen in aparte kanalen samen te brengen. De content staat fraai geordend en bladeren door alle content is dan ook erg prettig. Het idee is dat je op de kanalen van muzikanten, chefkoks, mode-ontwerpers of beroemdheden gaat kijken. Vind je een kanaal de moeite waard, dan kun je je erop abonneren zodat je telkens nieuwe content in je stream krijgt. Als het slechts om één video gaat, kun je het losse item ook aan je favorieten toevoegen.
Downloaden: Rockpack – Video & music done right (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Kaspersky Browser – Wie vertrouw je meer? Het internetgedrag van jou of je kinderen die wel eens je iPhone of iPad uit handen nemen, of Kaspersky? De fabrikant van antivirus-software zei in 2008 al voorbereid te zijn op iPhone-virussen, riep in 2011 dat Apple gebruikers in gevaar bracht door te weinig beveiligingsmaatregelen en opperde vorig jaar nog dat malware voor de iPhone een gigantisch probleem wordt, om vervolgens een app aan te wijzen die eigenlijk doet wat wel meer apps doen: je adresboek uitlezen en op een server plaatsen. Anno 2013 is het fenomeen ‘iPhone virus’ of ‘iPhone spyware’ nagenoeg onbestaand, maar Kaspersky brengt evenwel Kaspersky Browser uit.
Downloaden: Kaspersky Browser (gratis, universeel, iOs 4.3+)

Dichtbij Mobile – Dichtbij.nl, de lokale nieuwssite van TMG, heeft een nieuwe app met de naam Dichtbij Mobile uitgebracht. Er was al een Dichtbij-app, maar die voldeed kennelijk niet meer. De nieuwe app is een soort replica van de mobiele site. “Maakt het beheer een stuk eenvoudiger”, meent hoofdredacteur Bart Brouwers. De app werkt bovendien iets anders dan voorheen. In plaats van het eerst kiezen van een regio krijg je nu meteen nieuwsberichten uit het hele land voorgeschoteld. Er staat een knop bij om de betreffende regio meteen aan je favorieten toe te voegen.
Downloaden: Dichtbij Mobile (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Wallpapr – Roze en vaal rode snoepjes. Een kleurovergang van lichtgrijs naar paars. Bloemen zonder harde kleuren en vage bubbelstructuren in groen, lichtblauw, roze-paars, groen, geel en nog eens roze. De nieuwe iPhone-app Wallpapr roept het nergens hardop, maar het is wel duidelijk met welke gedachte in het achterhoofd de applicatie is gemaakt. De toepassing legt niet een zo groot mogelijke collectie achtergronden voor je iPhone aan, maar maakt een kwaliteitsselectie op verschillende genres. En veel van de achtergronden sluiten ‘toevallig’ perfect aan op iOS 7.
Downloaden: Wallpapr (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Splyce – Je mag de dj afzeggen voor je volgende feestje. Splyce neemt de opzwepende feestmix wel op zich. De nieuwe muziekapp op de iPhone graaft in de muziek die je selecteert op je telefoon en berekent hoeveel beats per minuut er zijn te horen. De applicatie mixt zelf de muziek aan elkaar, maar jij bepaalt de mix modus, duur van een nummer en hoelang een overgang tussen liedjes duurt. De applicatie kan het beeld laten flikkeren voor een disco-effect en als je over een Philips Hue beschikt, kan de applicatie ook echt een disco van je woonkamer maken.
Downloaden: Splyce (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Groeikalender – Met Groeikalender word je bijgepraat over je pasgeboren kindje. Ben je pas verblijd met een baby’tje, dan vind je in de app allerlei informatie over je kindje en de ontwikkelingen die het meemaakt. Vul de geboortedatum van je kind in en ontvang telkens berichten met actuele informatie. Vooral in de beginweken is de informatie erg handig, omdat veel baby’s in deze periode dezelfde dingen meemaken. Ligt de geboorte van je zoon of dochter al wat verder achter je, dan kun je de app wellicht alsnog gebruiken: het geeft informatie over kinderen tot 2,5 jaar.
Downloaden: Groeikalender (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Strides – Broekriem aantrekken en tegelijkertijd ruimer in je broek zitten? Strides is een iPhone-app die in beide gevallen stok achter de deur kan zijn. De nieuwe applicatie wil je op weg helpen bij doelstellingen in elke vorm die je kan bedenken. Jezelf nieuwe manieren aanleren, een doel bereiken tegen een bepaalde tijd, je gemiddelde in de gaten houden of beoogde mijlpalen instellen: het kan allemaal met de app. Om het simpel te houden, geeft de applicatie je uit zichzelf al een selectie simpele trackers om aan te werken.
Downloaden: Strides: Goals & Habits Trackers (€1,79 ter introductie, iPhone, iOS 5.0+)

Plopsaland De Panne – Pretpark Plopsaland De Panne heeft een iPhone-app uitgebracht. Tijdens het bezoek aan het pretpark wijst figuurtje Wickie je de weg. De genodigde internetverbinding om de app te downloaden hoeft geen probleem te zijn, want Telenet heeft het park voorzien van tien Wi-Free zones. Klanten van Telenet kunnen er onbeperkt internetten en anderen krijgen met een voucher 1 uur gratis internettijd. Daarna is het hoog tijd om weer in de achtbanen en andere attracties te klimmen, want er moet natuurlijk ook nog gespeeld worden. De Plopsaland-app dient daarbij als gids tijdens het ontdekken van het park.
Downloaden: Plopsaland De Panne (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Slimrun – Het is een trend onder fitnessprogramma’s: in zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk op kracht, conditie en fitheid komen. Kijk maar eens naar de overdonderende hoeveelheid ‘7 minute workout‘ apps. Of Adidas’ miCoach multi-sport, waarin je met twee kleine oefeningen aan een trainingsschema begint. Trainen doe je volgens de laatste generatie apps gewoon even tussendoor. Slimrun is een iPhone-app aan het andere uiterste. De applicatie neemt ruim de tijd om je op pad te helpen. Je zet er gesproken lessen mee op die je beluistert tijdens het lopen of rennen. De eerste les duurt bijvoorbeeld drie kwartier en stelt de methodiek aan je voor én begeleidt je met instructies.
Downloaden: Slimrun (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Push Launcher – Je hebt een zakelijk Twitter-account waar je elke dag een berichtje vanaf wilt versturen. Wilt een foto op Instagram maken op een vast moment van de dag. Wil voor jezelf een dagelijks leesmomentje inbouwen met Flipboard. Welk excuus je voor jezelf ook bedenkt om een app te gebruiken: met de nieuwe iPhone-app Push Launcher kan je een applicatie instellen als pushbericht. Om een ingestelde tijd geeft de applicatie je een pushbericht met een verwijzing naar een app die meteen opent als je het pushbericht open veegt.
Downloaden: Push Launcher (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Visualarm – We zien een trend! Minimalistische applicaties die eigenlijk niks meer bieden dan een kleurenovergang op de achtergrond en enkele knoppen of bewegingen er bovenop. Solar liet je vegen door het weer van de dag, Haze was een iets uitgebreidere weerapp met eenzelfde uiterlijk en eerder deze week bespraken we nog de onweersbui-app Thunderspace met óók zo’n achtergrond. Die app helpt je in slaap vallen; Visualarm helpt je juist wakker te worden. Het is een applicatie waarmee je een wekker kan zetten door alleen maar over het beeld te vegen.
Downloaden: Visualalarm (€0,89, iPhone 4S+, iPod touch 5th gen, iPad 3+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.