iPhone Software Update 1.01

Apple brengt eerste software-update voor iPhone uit

Apple heeft een firmware-update voor de iPhone uitgebracht. Versie 1.01 dicht vooral beveiligingslekken in de Safari-browser. Tegelijk zijn er ook nieuwe versies van Safari voor Mac en Windows verschenen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De eerste software-update voor de iPhone is gearriveerd: versie 1.01. Hierin worden een aantal beveiligingslekken in de Safari-webbrowser gedicht. Via iTunes kun je de update ophalen. Tegelijk is er ook een nieuwe Safari-versie 3.03 voor Mac en Windows verschenen.

iPhone Software Update 1.01iPhone Software Update 1.01

Apple had al aangekondigd dat ze software-updates zouden uitbrengen, om daarmee de functionaliteit van de iPhone gaandeweg uit te breiden. Op dit moment staat het dichten van lekken hoger op de prioriteitenlijst. De 7,1 MB grote iPhone-update zal via iTunes worden geïnstalleerd, de eerstvolgende keer wanneer gebruikers hun telefoon op de Mac of PC aansluiten. Je hebt daarbij ook de mogelijkheid om af te zien van installatie. Zie je de update niet verschijnen, dan moet je even op de knop ‘Check for Updates’ in iTunes klikken. De update zal niet verschijnen via de Software Update-applicatie op de Mac of via de Apple Support Downloads-pagina op de website. Naast lekken in Safari worden ook problemen met Webcore en Webkit opgelost. Apple bedankt de mensen die deze problemen hebben aangemeld. Vorige week werd al gespeculeerd dat er vlak voor de start van de Black Hat-conferentie in Las Vegas een beveiligingsupdate zou worden uitgebracht.

Daarnaast blijken er nog een aantal niet nader genoemde aanpassingen te zijn gedaan. Gebruikers op het Apple-forum melden dat er minder crashes zijn bij het bladeren door en afspelen van muziek. Er is ook een merkbare verbetering in het geluidsvolume. Verder kun je nu handmatig muziek slepen naar de iPhone in iTunes.

Op een ander populair iPhone-forum bij Howard Forums wordt gezegd dat de IMAP-ondersteuning voor e-mailmappen is opgelost en dat je vrijer bent in het kiezen van je wachtwoord. Kleine verbeteringen dus; niet de stiekem gehoopte uitbreiding met talloze nieuwe applicaties en functies.

Wat moet je doen als je een gehackte iPhone hebt? Op datzelfde Howard Forums blijken mensen met een niet officieel geactiveerde iPhone problemen te ondervinden: er verschijnt een foutmelding ‘unknown error’ waarna de iPhone vastloopt en je een volledige restore moet uitvoeren. Als je oppast met browsen is het daarom een beter idee om de software-update voorlopig even links te laten liggen.

Er komt vandaag trouwens een hele berg updates van Apple uit: zes stuks voor gebruikers van Mac OS 10.3.9 (Panther), Mac OS 10.4.10 (Tiger) en de serverversie van beide varianten. En daarnaast een nieuwe versie van de Safari-browser (versie 3.03) waarin een aantal problemen zijn opgelost.

Meer info over de iPhone Software Update 1.01 is te vinden op de Apple-website. Gizmodo heeft een logboek van ervaringen, vooral interessant voor mensen met een gehackte iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2014, 21:31
Categorie iOS
Onderwerp firmware
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.