Amerikaan hoeft $3.000 roamingkosten niet te betalen

Een Amerikaan kwam bij terugkomst van een reis naar Europa erachter dat hij met zijn iPhone voor $3.000 roamingkosten had gemaakt. BoingBoing beloofde de kosten te vergoeden, maar meteen daarna schoot AT&T zelf te hulp.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

RoamingkostenIn de VS kun je met de smoes “ik wist het niet” bedrijven genadeloos voor de rechter slepen. Dat blijkt maar uit de rechtszaak die nu loopt over de iPhone-batterij, maar er is nu een ander zaakje dat ook kans maakt. Een Amerikaan, die niet wist dat roaming zoveel geld kost, zat na terugkomst van een reis naar Europa opgezadeld met een rekening van $3.000.

Volgens de onfortuinlijke beller heeft AT&T onvoldoende duidelijk gemaakt hoeveel internationaal roamen kost. Gelukkig was de website BoingBoing zo aardig om de rekening te betalen, maar meteen daarna belde AT&T met de mededeling dat ze de kosten niet in rekening zullen brengen omdat er sprake was van ‘miscommunicatie’.

Een vertegenwoordiger van AT&T had hem eerder verteld dat dataverkeer in het buitenland $.005 per kB kost, maar legde niet in begrijpelijke taal uit hoeveel kB’s je voor een e-mailtje, het versturen van een foto of het bekijken van een website kwijt bent. De Amerikaan wist dat ook niet, terwijl hij voor zijn werk notabene webdeveloper is. We zijn benieuwd hoe lang AT&T die coulance bij volgende klanten met een gepeperde rekening gaat volhouden…

Via: iPhone Matters

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:00
Categorie Achtergrond
Onderwerp roaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.