‘Apple bestelt steeds minder onderdelen bij Samsung’

Apple zou steeds minder onderdelen bij Samsung bestellen. Op deze manier hoopt Apple op verschillende fabrikanten te vertrouwen.

Apple A5Apple heeft het aantal bestelde geheugenchips bij Samsung verlaagd. Dit stelt een bron bekend met Apple’s productieproces tegenover Reuters. Apple zou op deze manier proberen om minder afhankelijk te zijn van één specifieke fabrikant. Of de rechtszaken tussen Apple en Samsung iets met de lagere bestelling te maken hebben, zegt de bron niet. Apple en Samsung zijn op het moment in verschillende rechtszaken verwikkeld. Eén zaak in de Verenigde Staten leidde tot een boete van 1 miljard dollar. Hier in Nederland probeert Apple de Samsung Galaxy-lijn te verbieden.

Samsung is volgens Reuters’ bron nog steeds één van de hoofdfabrikanten voor nieuwe iPhones, maar het aantal orders zou langzaam dalen.

We horen al langer dat Apple minder op fabrikant Samsung wil vertrouwen. Eind augustus werd nog beweerd dat Apple exclusieve toegang tot de chipproductie van TSMC probeerde te kopen. Het bod werd uiteindelijk afgeslagen. De chips van TSMC zouden Apple in staat stellen om minder met Samsung samen te werken.

Samsung zou proberen om de lopende rechtszaken met Apple gescheiden te houden van het productieproces. Zo zou de CEO van Samsung niet aanwezig zijn bij onderhandelingen over de rechtszaak, omdat hij verantwoordelijk is voor de productietak van Samsung.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 9:26
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerp productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.