Audience: ‘Apple gebruikt waarschijnlijk niet onze ruisonderdrukking in iPhone 5’

Apple zal waarschijnlijk niet langer gebruikmaken van Audience's ruisonderdrukkingstechnologie. Dit stelt Audience in een persbericht. Dit leidde tot kelderende aandelen voor Audience.

Audience iPhone 4SProcessorfabrikant Audience denkt niet dat Apple hun ruisonderdrukkingstechnologie zal gebruiken in de iPhone 5. De ruisonderdrukking van Audience maakte deel uit van de A5-processor in de iPhone 4S en was volgens experts één van de redenen waarom Siri alleen op de iPhone 4S te gebruiken was. De ruisonderdrukker maakte het namelijk makkelijker voor Siri om gebruikers te verstaan. De aandelen van Audience zijn met 50 procent gedaald sinds de aankondiging.

De A5-processor in de iPhone 4S gebruikt Audience’s earSmart-processor. Kiest Apple ervoor om de processor in de iPhone 5 niet te gebruiken, dan verliest Audience een grote klant. In het bericht van Audience staat het volgende:

Audience denkt dat het onwaarschijnlijk is dat de OEM [Apple] onze Processor IP in zijn volgende generatie mobiele telefoon gebruikt. Audience is zich niet bewust van voorgenomen veranderingen van deze OEM in het gebruik van Audience’s processors of processor IP in eerdere generaties van de OEM’s mobiele telefoons.

Apple kan wellicht zonder Audience gebruikmaken van ruisonderdrukking in de iPhone 5. Er zou bijvoorbeeld gekozen kunnen worden voor een nieuwe partner die een iets afwijkende technologie aanbiedt. In juli 2012 werd Apple nog aangeklaagd door Noise Free Wireless, een Amerikaans bedrijf dat rechten meent te hebben op soortgelijke technologie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 11:09
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.