App Store nieuw in 32 landen, App Store toont Game Collections

Apple heeft de App Store uitgebreid met 32 nieuwe landen, vooral in Afrika, Europa en Azië/Oceanië. Bovendien zijn alle eerdere games-aanbevelingen nu gebundeld op de pagina Game Collections. Het bevat een overzicht van alle eerder aanbevolen games.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

game collectionsDe App Store is vanaf vandaag beschikbaar in 155 verschillende landen en gebieden. Er zijn vandaag 32 nieuwe bijgekomen, van Albanië tot de Fiji-eilanden en van Swaziland tot Oekraïne. Apple heeft in een e-mail aan iOS- en Mac-ontwikkelaars bekendgemaakt dat ze hun apps voortaan ook in deze landen kunnen aanbieden. De meeste nieuwkomers zijn te vinden in Afrika, Europa en Azië/Oceanië. In Europa is de App Store nu in 40 landen beschikbaar.

Bij het indienen van nieuwe apps kunnen ontwikkelaars de landen aanvinken in iTunes Connect. Wel moeten de ontwikkelaars een nieuwe verkoopovereenkomst accepteren voordat ze betaalde apps kunnen aanbieden.

Een tweede verandering in de App Store die vannacht werd doorgevoerd, is dat alle eerder verschenen gamecollecties voortaan gebundeld zijn op de pagina Game Collections. Apple brengt regelmatig overzichten uit van de beste muziek- en ritmespellen, leuke rollenspellen, platformgames, rondengebaseerde games en dergelijke. Voorheen waren die lastig terug te vinden als ze uit de carrousel op de openingspagina van iTunes op de desktop waren verdwenen. Door alle eerder gemaakte lijstjes bij elkaar te zetten kun je beter terugzoeken welke games Apple als de beste markeert. Omdat sommige lijstjes centraal voor meerdere landen worden samengesteld kan er wel eens een vreemde eend tussen zitten, bijvoorbeeld een Duitstalige game. Het complete overzicht vind je bij Game Collections (deze link werkt alleen op de desktop, aangezien het Game Collection-overzicht alleen in iTunes op de desktop te bekijken is).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2012, 12:02
Categorieën Apple, Diensten, Mac & macOS
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.