iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Write, The Doors, Juf Jannie en meer

Deze week in App Gemist: een nieuwe app voor audiobewerking, een nieuw magazine met langere artikelen en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fitness pro hdElke week bespreken we op iPadclub nieuwe apps, die elk weekend in de rubriek App Gemist nog een keertje langskomen. We hebben de Nederlandse fitnessapp Fitness Pro HD, de audiobewerker Audio Mastering en een nieuw tijdschrift met lange artikelen. Maar ook een app om professioneel foto’s te bewerken, een app waarmee kinderen kunnen leren lezen en een app voor mensen die eindeloos naar het journaal willen kijken. Stap in de tijdmachine van App Gemist en bekijk of je nog iets gemist hebt!

audio mastering icoonAudio Mastering – Een audiobewerker die geen audiobewerker is. Wie het verschil weet tussen de Engelstalige termen editing en processing begrijpt wat de nieuwe app Audio Mastering doet. Je kunt bijvoorbeeld audiobestanden converteren van .aif naar .mp3, je kunt fade-ins en fade-outs toevoegen, de sample rate wijzigen en nog wat andere bewerkingen uitvoeren. Maar voor het echte werk zul je toch liever de dekstop erbij willen pakken.

Downloaden: Audio Mastering (€8,99, iPad, iOS 4.3+)

loop magazine icoonThe Loop Magazine – Een nieuw tijdschrift voor de liefhebbers van de Apple-gerelateerde blog The Loop. Jim Dalrymple en zijn vrienden babbelen over Apple, maar ook over dingen die Jim bovenmatig interessant vindt, namelijk baarden, bands en bier. Maandelijks komen er twee nummers uit, waarvoor je €1,79 per maand betaalt. De artikelen zijn langer dan je op de website gewend bent.

Downloaden: The Loop Magazine (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

fitness pro hd icoonFitness Pro HD – Een Nederlandse app met een enorme hoeveelheid fitnessoefeningen. Fitness Pro bestond al op de iPhone, maar heeft nu de sprong naar de iPad gemaakt. Kijkend naar het gebruik van de iPhone-app hebben de makers besloten om de nadruk te leggen op de meest populaire onderdelen: fitnessoefeningen bekijken en een workout-plan maken.

Downloaden: Fitness Pro HD (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

the doors icoonThe Doors – Jim Morrison is bijna 42 jaar geleden overleden, maar zijn voormalige bandleden van The Doors maken nog steeds muziek. In de nieuw verschenen officiële app The Doors draait het echter vooral om de voorbije jaren, met 6 muziekvideo’s, 44 videointerviews met mensen die er verstand van hebben, een soort stripboek over het ‘Miami Incident’, een Doors Dossier met FBI-bestanden en allerlei andere hebbedingen die leuk zijn voor de fans. Er zit bijvoorbeeld een kaart van LA in, met alle belangrijke plekken van de band.

Downloaden: The Doors (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

write for dropbox icoonWrite voor iPad – Een app met een superhandige functie: gebruik de iPad als toetsenbord voor teksten die je op de iPhone schrijft. Write for Dropbox is ook gewoon een handige tekstverwerker, met een strakke interface waarin je begint op een helder wit vel, zonder verdere opsmuk. Boven het toetsenbord vind je tekstverwerkingsopties. Die zijn niet zo uitgebreid als in Microsoft Word, maar bieden wel basisbewerkingen zoals tekst vetgedrukt maken, cursief of onderstreept. De applicatie is een zogenaamde markdown-editor: met knoppen en door tekst te omsingelen met leestekens als een asterisk, geef je de tekst karakteristieken.

Downloaden: Write for Dropbox (€1,79, iPad, iOS 6.0+)

juf jannie leren lezen icoonJuf Jannie Leren Lezen – Het artikel over deze Juf Jannie-app was een van de meest gelezen en gedeelde artikelen van de afgelopen week. Juf Jannie heeft inmiddels een behoorlijk oeuvre opgebouwd in de App Store. De Juf Jannie-apps zijn educatief en gericht op leren lezen, spellen, rekenen en woordenschat opdoen. De nieuwste app, Juf Jannie Leren Lezen voor groep 3, is gericht op het lezen van woorden en zinnen en het spellen van woorden. Zoals de naam al aangeeft, is de app bedoeld voor kinderen in de leeftijd rond 6 à 7 jaar maar ook voor kinderen uit groep 1 en 2 die al interesse hebben in leren lezen.

Downloaden: Juf Jannie Leren Lezen (€3,59, universeel, iOS 4.3+)

stezza icoonStezza – Hij bestond al op de iPhone en heeft nu de sprong naar de iPad gemaakt. Stezza is een strakke muziekspeler in de stijl van Microsoft Metro. Op een groot oppervlak kun je tappen op de gekleurde blokken. Ook met dikke vingers of tijdens gebruik in de auto (uiteraard vanaf de passagiersstoel) kun je Stezza makkelijk bedienen. Dat is volgens Santos ook de aanvankelijke insteek: gigantische en duidelijk af te lezen knoppen waarmee je de muziek kunt starten, pauzeren en doorspoelen.

Downloaden: Stezza (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

journaal app icoonJournaal App – Geen officiële app van de NOS, maar een collectie journaals van verschillende aanbieders. De onafhankelijke Nederlandse Journaal App van ontwikkelaar MobilePioneers verzamelt de journaals van NOS, NU.nl, RTL, CNN en Al-Jazeera en presenteert die op allerlei manieren. Je kan items per nieuwscategorie bekijken, populaire journaalitems zien en de laatste journaals bekijken.

Downloaden: Journaal App (gratis, iPad, iOS 5.0+)

masterfx hd icoonMasterFX HD – Fotobewerking op de iPad is vaak een kwestie van behelpen. De pas verschenen app MasterFX HD wil het professioneler aanpakken. Deze nieuwe fotobewerkingsapp is dit weekend ter introductie gratis, maar hou er rekening mee dat je voor bepaalde pakketten extra moet betalen. Dat geldt bijvoorbeeld voor het 3D Animals Pack, het Horror Pack en het Scifi Pack. “MasterFX will blow your mind, literally”, beloven de makers.

Downloaden: MasterFX HD (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.