iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Wordboxer, Wallbase.cc, Fog of the World en meer

Deze week kwam onder andere het leuke nieuwe Nederlandse woordspel Wordboxer uit voor de iPhone en iPod touch, naast een gratis wallpaper-app zonder reclame. Met iLost kan je verloren voorwerpen terugvinden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Wordboxer nieuw woordspel iPhone iPod touchIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week een gratis wallpaper-app zonder reclame en de introductie van een bijzonder leuk, nieuw Nederlands woordspelletje.


AG Wallbase.cc iPhoneWallbase.cc – Dat er opeens iPhones met verschillende schermformaten beschikbaar zijn, betekent een kans voor de ontwikkelaars van apps met achtergronden voor je iPhone. Het moment waarop de Nederlandse website Wallpaper.cc met een iPhone-app uitkomt, lijkt dan ook niet willekeurig te zijn. De database van Wallbase bestaat uit meer dan 1,5 miljoen achtergronden die je zowel op het scherm van de iPhone 4S en eerdere modellen, iPhone 5 en de iPad kan zetten.
Downloaden: Wallbase.cc (gratis)

AG Wordboxer iPhone woordspelWordboxer – Is de asynchrone online multiplayer alweer op zijn retour? Wordfeud is geen gespreksonderwerp meer, Draw Something lijkt alweer uitgetekend en ook Song Pop is uit de hitlijsten verdwenen. Eén ander woordspelletje doet het nog steeds goed in de App Store: Ruzzle (voorheen Rumble). Nu is er een nieuw woordspel uitgekomen dat er wel een beetje op lijkt: Wordboxer. In het Nederlandse online spelletje maak je op een veld een woord met zo’n hoog mogelijke waarde, die vervolgens van je tegenstander wordt ‘afgebokst’. Wie het eerste op nul punten zit, verliest.
Downloaden: Wordboxer (gratis)

AG Kaleidomatic iPhoneKaleidomatic – Nostalgische Polaroids, zwart-wit foto’s, striptekeningen, zogenaamde schilderijen – je hebt het allemaal al een keer gemaakt met de camera van de iPhone. Maar heb je dit al eens gedaan? Kaleidomatic dolt met de cameralens en je gezichtsvermogen en maakt de meest bizarre patronen van allerlei objecten in je omgeving. Zelfs van het toetsenbord recht voor je neus, valt iets creatiefs en bijzonders te maken.
Downloaden: Kaleidomatic (€0,79)

AG iLost iPhoneiLost – iLost. Als het niet aanslaat, heb je er niks aan. Als het wel aanslaat, kan het heel wat mensen blij maken. Met de nieuwe Nederlandse applicatie kan je in kaart brengen waar je een object bent kwijtgeraakt of waar je het hebt gevonden. Andere gebruikers kunnen vervolgens zoeken op de verloren en gevonden voorwerpen. Als er een match is, kan je in de app contact met elkaar opnemen en een afspraak maken om het voorwerp terug te krijgen bij de eigenaar.
Downloaden: iLost (gratis)

AG Fasttrack Navigator iPhoneFastTrack Navigator – Het principe zal menig gamer die een Grand Theft Auto of een andere open wereld-game heeft gespeeld, bekend voorkomen: navigeren aan de hand van enkel een pijl in beeld. De pijl geeft aan welke kant je op moet naar je bestemming en hoe ver die nog van je verwijderd is. FastTrack Navigator doet dat voor de iPhone in het echt. Het noemt zichzelf de simpelste navigatie-app en hij lijkt vooral handig voor wandelaars, fietsers en vaarders.
Downloaden: FastTrack Navigator (€0,79)

AG Belasting Alert iPhoneBelasting Alert – Of je het particulier of zakelijk doet maakt niet uit; het is in ieder geval niet wijs te laat te zijn met belastingen doorgeven. De nieuwe iPhone-app Belasting Alert voorziet in pushberichten die je worden toegestuurd naar aanleiding van de belasting die je zelf moet afdragen. Zo kan je als particulier herinnerd worden aan het invullen van de inkomstenbelasting en het verwerken van de toeslagen, en zijn er zakelijk nog veel meer opties. Bovendien kan de app je informeren over CAO-updates en het laatste belastingnieuws.
Downloaden: Belasting Alert (gratis)

AG Nederland.djNederland.dj – Een radio-app die zo makkelijk mogelijk toegang geeft tot een groot aanbod aan zenders. Om de insteek van Nederland.dj te begrijpen, hoef je de applicatie maar te openen. De app bestaat uit een grote lijst met overwegend Nederlandse algemene en lokale radiostations, die je kan afspelen in hoge kwaliteit of kwaliteit die vriendelijker is voor je datagebruik. Je kan voorkeurszenders toevoegen aan je favorieten, zodat je zenders snel bij de hand hebt.
Downloaden: Nederland.dj (gratis)

AG Fog of World iPhoneFog of World – ‘Fog of war’. Het is een term die wordt gebruikt in strategiespellen om gebied dat je nog niet hebt ontdekt met je manschappen, te bedekken en aan het zicht te onttrekken. Waar je wel komt met je troepen, klaart de donkere hemel of mist op en krijg je een grotere inkijk in de wereld. Dat principe past de iPhone-app Fog of World ook toe. Maar dan… in het echt. Hoe meer je reist, hoe meer je letterlijk van de wereld ziet en hoe meer beloningen je ervoor krijgt.
Downloaden: Fog of World (€3,99)

AG Bellicher Cel iPhoneBellicher Cel – Een tweede scherm tijdens een telvisie-uitzending is één ding, maar houd je de telefoon ook bij de hand als je een film bekijkt in de bioscoop? De vanaf deze week in de bioscoop te bekijken actiefilm Bellicher Cel probeert gebruikers zo ver te krijgen. Terwijl de film speelt, ligt bij jou de uitdaging zo snel mogelijk de dader achter de identiteitsroof van Michael Bellicher te onthullen. Bij de aftiteling krijg je te zien of je gelijk had.
Downloaden: Bellicher Cel (gratis)

AG Solar Walk Saturn iPhoneSolar Walk Saturn – De populaire ruimte-applicatie Solar Walk heeft een gratis probeerversie geïntroduceerd in de App Store. Die legt zich puur toe op de ringplaneet Saturnus en haar verschillende manen. Om een indruk te krijgen van de volledige app, kan je nog steeds absurd ver in- en uitzoomen om het hele planeten- en sterrenstelsel te zien, maar je hoeft geen informatie van andere planeten en sterren te verwachten.
Downloaden: Solar Walk Saturn (gratis)

AG Hoozin iPhoneHoozin – Valt er nog te innoveren op het gebied van mobiel chatten? Ja hoor, vindt de iPhone-app Hoozin en grijpt daarvoor terug naar een oud en bekend concept. Personen die in Hoozin willen chatten, worden aan een tafel geplaatst. Zo kunnen vijf personen elkaar berichten schrijven en foto’s versturen, die midden op tafel komen te liggen vanuit de ‘mond’ van de afzender. De tafel kan ook worden opgeruimd voor iets anders belangrijks: spin the bottle.
Downloaden: Hoozin (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.