iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Fin Friends, Hard Gras en Camera Awesome

Deze week in App Gemist een kleine selectie aan leuke en goede nieuwe iPad-apps. Boeken van Voetbal International en nummers van Hard Gras kan je nu downloaden in aparte apps en Fin Friends is een leuk spel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Fin Friends iPad headerDeze week een rustige App Gemist voor de iPad op iPadclub.nl. Nu de geruchten omtrent een nieuwe iPad Mini je om de oren vliegen – blader maar eens een paar pagina’s terug op deze site – is het even wat rustiger qua nieuwe apps en besprekingen daarvan. Wat we voor je in petto hebben: de Voetbal International-titels VI Boeken en Hard Gras hebben een eigen app gekregen, Fin Friends is een leuke highscore-game en Camera Awesome een indrukwekkende camera-app.


AG Fin Friends iPadFin Friends – Wat krijg je als je het succesvolle highscore-spel Jetpack Joyride mengt met Finding Nemo? Een spel dat net zo schattig is als Tiny Wings. In Fin Friends bestuur je een klein visje die voor zijn uitpuilende ogen allerlei jonge scholen visjes gekidnapt ziet worden. Binnen enkele seconden ben je onderweg onderwater en pak je zoveel mogelijk netten mee om vissen te bevrijden, op weg naar een nieuwe highscore. Daarbij zitten talloze stekelvissen, elektrische alen en spuiende inktvissen je in de weg.
Downloaden: Fin Friends (€0,79)

AG Hard Gras iPadHard Gras – Hard Gras is vanaf nu als losse app te downloaden op de iPad. Het magazine van Voetbal International waarin schrijvers alle ruimte hebben voor uitgebreide achtergrondverhalen en reportages, is los of in abonnementsvorm te koop in de applicatie die als kiosk dient. Goedkoop is het blad met naar eigen zeggen ‘literaire, aangrijpende, hilarische, serieuze en tegendraadse voetbalverhalen’ niet: voor een apart nummer betaal je 7,99 euro.
Downloaden: Hard Gras (gratis)

AG VI Boeken iPadVI Boeken Digitaal – De behandeling van Hard Gras is ook toegepast op de boeken die je vanuit de VI-app kon downloaden. Je kan voortaan boeken teruglezen als je ze al eerder hebt gekocht, en nieuw kopen in de VI Boeken Digitaal-app. Die dient eveneens als kiosk en ook daarin kan je losse boeken kopen om in de app te lezen. Je treft er onder andere werken van en over Kees Jansma, Hugo Borst, Rene van der Gijp en Nico Dijkshoorn.
Downloaden: VI Boeken Digitaal (gratis)

AG Camera Awesome iPadCamera Awesome – Slechts een week nadat de populaire fotografie-app Camera+ voor de iPhone een versie op de iPad kreeg, is ook een andere uitgebreide camera-app voor de iPad verkrijgbaar. Camera Awesome heeft een update gekregen die de toepassing optimaliseert voor het grote scherm. De gratis app kent allerlei hulpmiddelen voor het maken van een foto. Zo kan je lijnen in beeld tonen om de foto met een klassieke compositie te maken.
Downloaden: Camera Awesome (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.