iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Wildplukwijzer, Languages, E-inzicht en meer

Deze week in App Gemist een recordaantal applicaties voor de iPhone, iPod touch en iPad. De Belgische krant Het Nieuwsblad heeft een nieuwe app, nootjes plukken met Wildplukwijzer en weetjes volgen met Know How.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Languages fraaie woordenboeken voor iPhoneEen recordaantal aan besproken nieuwe applicaties voor de iPhone en iPod touch deze week op iPhoneclub.nl. Niet iets dat je misschien verwacht in een week waarin Apple ook gewoon een iPad mini aankondigt, maar wel het geval. Deze week onder andere de fraaie Nederlandse achtergronden-app Kuvva, het prachtige offline woordenboek Languages en een app om je de elektriciteit in je woning op afstand mee te bedienen.


AG Moby iPhoneMoby – De iPhone-app Moby Simple Location Sharing laat je voor een beperkte tijd je locatie delen via een speciale link. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat iemand de link alleen kan gebruiken op het moment dat jij dat wil. Als hij of zij een dag later gaat kijken, is de link niet meer te gebruiken en is je locatie ook niet meer te achterhalen. Je geeft vanuit de app zelf aan hoe lang je locatie in een link getoond mag worden.
Downloaden: Moby (gratis)

AG Kuvva iPhoneKuvva – De wallpaper-app Kuvva is uitgekomen op de iPhone en iPod touch. De applicatie gooit je nu eens niet dood met dezelfde achtergronden met hartjes, chromen Apple-logo’s en Lamborghini’s die je in elke wallpaper-app ziet, maar biedt een collectie stijlvolle en bijzondere achtergronden van ontwerpers en designstudio’s van over de hele wereld. De toepassing maakt vanaf het begin dit jaar al furore op de Mac en komt van de hand van Present Plus, een team van de Nederlandse ontwikkelaar achter WeTransfer.
Downloaden: Kuvva (€1,79)

AG Een Jaar in Raadsels iPhoneEen Jaar in Raadsels – “Ik ben lichter dan lucht, maar toch kunnen een miljoen mannen me niet optellen. Wat ben ik?” “Als je het niet hebt, wil je het niet. Als je het wel hebt, wil je het niet verliezen, want dan ga je dood.” Voor alle puzzelfanatieklingen: Een Jaar in Raadsels. Een nieuwe iPhone-app die, op zijn zachtst gezegd, iets te laat komt als agenda voor dit kalenderjaar, maar wel onverlet gewoon 366 Nederlandstalige cryptogrammen en andere raadsels bevat.
Downloaden: Een Jaar in Raadsels (€1,79)

AG Squarespace NoteSquarespace Note – Squarespace Note is een notitie-app zoals er ogenschijnlijk al zoveel zijn. Je begint direct op een blanco vel waarop je kan beginnen met schrijven, om vervolgens een tekst te versturen naar een e-mailadres, Facebook, Twitter, Evernote, Dropbox of je Squarespace-account als je die hebt. Squarespace is namelijk zelf ook een grote websiteprovider, waar je bijvoorbeeld je eigen website of blog kunt laten hosten. Je hebt echter geen account op de service nodig om de gratis app te kunnen gebruiken.
Downloaden: Squarespace Note (gratis)

AG HollandRoute iPhoneHollandRoute – Dat het geel in de bomen het groen verdrijft, wil nog niet zeggen dat het koud is. Met de temperatuur het afgelopen weekeinde en afgelopen maandag, valt er niet te klagen over typisch herfstweer. Een gelukje voor Mauro Smit, een ontwikkelaar van de nieuwe wandelroute-app HollandRoute voor de iPhone. Hij weet dat het niet zo handig is om een wandelroute-app zo voor de winter uit te brengen. “Het kwam helaas zo uit,” schrijft hij aan iPhoneclub.nl, “maar misschien kunnen we de mensen nog een leuke middag bezorgen op de spaarzame mooie dagen in het najaar.”
Downloaden: HollandRoute (gratis)

AG Ik Slaap NOW iPhoneIk slaap NOW – Je kan moeilijk om goede doelen heen. Als ze je deurbel niet gebruiken, overvallen ze je wel met de pieptoon van je wekker. Dat doet Ik slaap NOW, een simpele wekker-applicatie van stichting Stop Aids NOW. Op het moment dat de wekker af gaat met een pushbericht, kan je hem uitdrukken en is er niks aan de hand, of kan je aangeven verder te willen slapen. Dat doe je met de snooze-knop, maar die is verbonden aan een sms’je waarmee je 25 cent overmaakt naar het goede doel.
Downloaden: Ik slaap NOW (gratis)

AG Snore Trainer iPhoneSnore Trainer – Kan de persoon naast je niet slapen omdat jij elke nacht weer een bos omzaagt met je gesnurk? De nieuwe Nederlandse iPhone-app Snore Trainer wil er kordaat tegen optreden. De app van ontwikkelaar Skindustries geeft irritante trillingen door als de accelerometer merkt dat je op je rug ligt, zodat je je snel omdraait naar een zijkant. Dat ontneemt verreweg het meeste gesnurk en het volume ervan. Hoe de applicatie je positie in bed registreert? Heel simpel: je maakt de iPhone vast tussen je borsten.
Downloaden: Snore Trainer (€2,69)

AG Trippal iPhoneTrippal – Je gaat op reis naar Peking en je zoekt een leeftijdgenoot die hetzelfde onderneemt, of iemand die in de stad woont en bereid is om je de weg te wijzen. De nieuwe iPhone-app Trippal maakt het vinden van personen met beide intenties makkelijker. Reizigers en locals stellen zich voor met een foto, een korte beschrijving en hun eigen reiservaring. Lijkt het wat, dan leg je contact met de chatfunctie en wie weet hoef je niet alleen in het diepe te springen aan de andere kant van de wereld.
Downloaden: Trippal (gratis)

AG TubePlayer iPhoneTubePlayer – Sinds Apple de YouTube-app de deur gewezen heeft in iOS 6, komt de ene na de andere handige applicatie uit waarmee je alsnog YouTube kan bekijken op de iPhone. De officiële applicatie van YouTube wordt sindsdien ontzettend veel gedownload, maar ook variant FoxTube waarin je video’s kan opslaan voor offline gebruik, wist de nummer één positie van meest gedownloadde apps in de App Store even te veroveren. TubePlayer is een nieuw alternatief waarmee je video’s offline kan terugkijken. Er is een gratis en een betaalde versie.
Downloaden: TubePlayer (€1,79)

AG VO CalendarVO Calendar – De iPhone is ondanks het touchscreen goed door blinden en slechtzienden te gebruiken. De bediening is daarbij wel totaal anders. Dankzij de voice over-optie onder de toegankelijkheidsinstellingen van de iPhone, worden pagina’s en selecties die je maakt voorgelezen door een mannelijke computerstem. De manier waarop je door het systeem en apps navigeert, wijkt ook af. Veel apps worden zelfs schier onbruikbaar voor de doelgroep. VO Calendar is een agenda-app die speciaal voor blinden en slechtzienden is gemaakt.
Downloaden: VO Calendar (€8,99)

AG WIldplukwijzer iPhoneWildplukwijzer – Je kan op sfeervolle herfstdagen een wandeling maken langs industrieel erfgoed in de buurt van Amsterdam. Maar je kan ook op zoek gaan naar verschillende noten die rond deze periode van het jaar overal opduiken. Kastanjes, eikels, beukennoten: dit is er de tijd van het jaar voor, en dus is het niet zo vreemd dat Wildplukwijzer deze maand is uitgebracht. In de iPhone-app kan iedereen aangeven wat de beste plekken zijn om openbare noten, fruit en bloemen te plukken.
Downloaden: Wildplukwijzer (gratis)

AG NLinBusiness iPhoneNLinBusiness – De iPad-app NLinBusiness is vanaf nu ook voor de iPhone te downloaden. In de applicatie steken de websites en vakbladen Adformatie, Management Team, Sprout, Sync, IEX, Tijdschrift voor Marketing en Skipr de koppen bij elkaar in één grote nieuws-applicatie die wel wat wegheeft van Flipboard. Naast de bekende namen in hun vakgebieden over ondernemen, zorg, technologie, management en marketing, kan je nu ook je eigen RSS-feeds invoeren in de applicatie.
Downloaden: NLinBusiness (gratis)

AG E-inzicht Essent iPhoneE-inzicht – Essent heeft haar vierde applicatie uitgebracht voor de iPhone. Die wordt door de leverancier aangekondigd als de opvolger van de E-thermostaat app van december vorig jaar. Daarmee kan je de thermometer op afstand bedienen. Met het nieuwe E-inzicht krijg je inzicht in het verbruik van je apparaten en verschillende bespaartips. Zo kan je aan de hand van de applicatie bijvoorbeeld zien hoeveel stroom je bespaart als je dat ene stekkerblok ‘s nachts uitschakelt – en dat kan je van afstand doen met de app.
Downloaden: E-inzicht (gratis)

AG Mijn Zorgcoach iPhoneMijn Zorgcoach – Een terugkerende pijn in je onderbeen, een herhaaldelijk opzettende steek in je buik. Het zijn klachten waarvoor je misschien niet meteen naar de dokter wilt grijpen, maar die je wel in de gaten wilt houden. Mijn Zorgcoach is een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarin je zowel klachten als medicatie en oefeningen kan bijhouden. De applicatie is gemaakt in opdracht van Agis Zorgverzekeringen, maar die garandeert dat de gegevens alleen voor jou bestemd zijn. Je kan de app zelfs vergrendelen met een cijfercode.
Downloaden: Mijn Zorgcoach (gratis)

AG Know How iPhoneKnow How – Elke dag net iets wijzer worden dan voorheen door een grappig weetje. Dat is wat Know How je wil bijbrengen. De applicatie laat elke dag één nieuw weetje zien bestaande uit een foto en een korte en bondige omschrijving. Wat een nijlpaard met zijn tanden kan, waarom een luchtballon opstijgt en: waarom oogt dat plaatje met al die ballen erop zo krom? De app is een manier van uitgever Sanoma om het gelijknamige blad onder de aandacht te brengen.
Downloaden: Know How (gratis)

AG Languages iPhoneLanguages – Een woord in een andere taal opzoeken zonder internetverbinding kan met zat iPhone-apps, maar kon nimmer zo fraai als met de nieuwe woordenboek-app Languages (€0,79). De applicatie zet in ruil voor 64,4 MB, het volledige woordenboek Nederlands-Engels en Engels-Nederlands op je telefoon. Daarnaast kan je er ook nog gratis andere woordenboeken vanuit het Engels in downloaden. Als de applicatie een groot succes wordt, overweegt ontwikkelaar Sonico ook meer Nederlandse vertalingen aan te bieden.
Downloaden: Languages (€0,89)

AG RedditNode iPhoneRedditNode – Typische internethumor, rare afbeeldingen en links naar schimmige websites die ogenschijnlijk in 1995 zijn ontworpen. Je kan Reddit zien als de internetknipselkrant voor rariteiten, verbonden aan een online gemeenschap die fanatiek reageert op elk spraakmakend artikel of plaatje dat erop wordt gezet. RedditNode is een nieuwe iPhone-app om Reddit mee te lezen. De applicatie gaat de strijd aan met de geliefde Reddit-app Alien Blue, is aangepast voor het iPhone 5-scherm en gratis te downloaden.
Downloaden: RedditNode (gratis)

AG Het Nieuwsblad iPhoneHet Nieuwsblad – De iPad-applicatie van het Belgische dagblad Het Nieuwsblad is vanaf nu ook voor de iPhone te downloaden. De update van de toepassing valt samen met Het Nieuwsblad voor Android en Windows 8. In de app kan je elke dag de krant lezen. De eerste uitgave kan je gratis binnenhalen na installatie. Daarna kan je een krant kopen voor (het nieuwe tarief van) 89 eurocent door de week en 1,79 euro voor de zaterdagkrant. De inhoud van Het Nieuwsblad is hetzelfde als de papieren variant.
Downloaden: Het Nieuwsblad (gratis)

Let op: de prijzen in dit overzicht wijken af van de apps-prijzen in de gelinkte artikelen. Dat komt door de tussentijdse prijsverhoging van Apple in de App Store.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.