iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Transport Tycoon, Pinnacle Studio 4.0, Frax HD en meer

Lekker lang bezig-zijn apps op de iPad: managementspel Transport Tycoon, videobewerker Pinnacle Studio en bordspel Pandemie voor iOS.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Applicaties waar je wel even mee in de weer kan zijn, dat is misschien wel de rode draad door de apps van afgelopen week. Waar we natuurlijk weer op terugblikken in de App Gemist elke zaterdag. Transport Tycoon is een managementspel waarin je een imperium van vrachtverbindingen aanlegt, met Pinnacle Studio kan je serieus monteren op de iPad en het bordspel Pandemic voor de iPad is flink herspeelbaar, ook al speel je het met anderen samen.

Vu – Vu is een app waarmee je nieuws kunt ontdekken uit honderden bronnen. Het werkt anders dan gebruikelijke nieuwsapps, waarbij je zelf aangeeft welke bronnen je wilt volgen. Vu pakt het anders aan: die schotelt artikelen voor op basis van onderwerpen die je zelf kiest, zoals Tech, Sport en Economie. Vu ondersteunt meerdere talen, maar toont Engelstalige artikelen. De app bestond sinds maart 2013 al op de iPhone en is nu geoptimaliseerd voor de iPad.
Downloaden: Vu (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Transport Tycoon – De meeste spellen op de iPad zijn vooral geschikt om even een dood momentje tussendoor te spelen. Zelfs diepgaande games verlangen geen uren aan je iPad gekluisterd zitten. Maar nu is er Transport Tycoon. De remake van de succesvolle pc-game uit de jaren negentig waarin je volledig vrij begint aan het opzetten van een transportnetwerk. Op welke manier, met welk materiaal, in welke gebieden: het is allemaal aan jou, als je er maar tijd voor uittrekt.
Downloaden: Transport Tycoon (€5,99, universeel, iOS 5.1+)

TripAdvisor – Populaire reisapp TripAdvisor heeft een fikse update gehad, waarbij de ontwikkelaars de app in een nieuw jasje hebben gestoken. Na de 8.0 update is het uiterlijk van de app een stuk strakker, met een groter lettertype en een eenvoudigere interface. Naast die algemene aanpassingen heeft TripAdvisor op je iPad ook nog een aantal specifieke extra’s gekregen. Zo heeft de iPad-app een nieuw ontwerp, met overal schermvullende foto’s van vakantiebestemmingen. Daarnaast heeft de app nu een knop rechts onderin, waarmee reizigers eenvoudig kunnen schakelen tussen resultaten in een lijstweergave of in een kaartweergave. Een praktische functie die we al kenden van de iPhone-app, maar op de iPad vooralsnog ontbrak.
Downloaden: TripAdvisor (gratis, universeel, iOS 5.1+)

NOS – De NOS vond het informatie die niet perse nodig was op de iPad: het weerbericht en verkeersinformatie. Maar na gebruikerskritiek is de publieke omroep daar nu van teruggekomen. NOS op de iPad toont voortaan ook hoe warm het is en wordt en de drukte op de Nederlandse wegen. De rubrieken worden op compact formaat in de titelbalk van de applicatie getoond. Met een druk erop open je kaders.
Downloaden: NOS (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Pandemic: The Board Game – Een bordspel waarin je niet tegen elkaar speelt, maar met elkaar tegen het spel zelf. Dat was de originele insteek die het bordspel Pandemie een behoorlijk succes maakte in spelletjes-speciaalzaken in Nederland. Nu is het coöperatieve bordspel ook uitgekomen voor de iPad. In Pandemic: The Board Game verspreidt een dodelijk virus snel en onverwacht over de wereld. 2, 3 of 4 Spelers nemen elk een eigen specialistenrol aan en moeten overleggen om het virus zo goed mogelijk te bestrijden en de aarde te redden.
Downloaden: Pandemic: The Board Game (€5,99, iPad, iOS 4.3+)

Frax HD – Bij het woord “fractals” gaat niet bij iedereen meteen een belletje rinkelen, dus eerst een -heel klein- lesje meetkunde. Een fractal of fractaal is een meetkundige figuur die is opgebouwd uit onderdelen die min of meer gelijkvormig zijn met de figuur zelf. Fractals hebben een oneindige hoeveelheid details, en bij sommige fractals kunnen motieven voor die zich op steeds kleinere schaal herhalen. In de natuur bestaan ze ook: boomtakken en rivierbeddingen zijn voorbeelden van fractale vormen. De nieuwe Frax HD app laat zien dat fractals bovendien bijzonder mooi kunnen zijn, en geeft gebruikers de gelegenheid om met de figuren te spelen.
Downloaden: Frax HD (€3,59, iPad, iOS 6.0+)

Touch van Gogh – In mei dit jaar ging het wereldberoemde Van Gogh Museum in Amsterdam opnieuw open, na een renovatie van zeven maanden. Tijdens die renovatie is grondig onderzoek gedaan naar de totstandkoming van het oeuvre van Van Gogh en de uitkomsten bleken interessant genoeg om aan het grote publiek bekend te maken. Precies dat gebeurde deze week, met het verschijnen van de gratis iPad app Touch Van Gogh. In Touch Van Gogh worden zijn schilderijen op bijzondere en toegankelijke manier ontleed. Daarbij wordt de geschiedenis van de werken niet statisch opgelepeld, maar wordt je als gebruiker uitgenodigd om op een interactieve manier meer over het ontstaan en het restauratieproces van zijn werken te leren.
Downloaden: Touch Van Gogh (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Pinnacle Studio 4.0 – Professionele videobewerking-app Pinnacle Studio heeft een fikse update gekregen. Zo heeft de app nu een ‘Cloud Connection Pack’, dat je via een in-app aankoop van €3,69 kunt aanschaffen. Hiermee kun je voortaan video, foto’s en audio vanuit cloud-opslag importeren. Exporteren kan nu via Vimeo, Dropbox, Google Drive en Microsoft SkyDrive. Daarnaast heeft de app na deze update meer dan 30 nieuwe gratis montages en titels die je op de bestaande thema’s kunt toepassen, en 48 nieuwe montages en titels waarvoor je moet betalen. Pinnacle afficheert zich als de marktleider in professionele iPad-apps om video’s te bewerken.
Downloaden: Pinnacle Studio (11,99, iPad, iOS 6.0+)

Lees ook de iPhone App Gemist, met nog veel meer nieuwe voor de iPad geschikte apps!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:34
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.