iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Superwijnen, myUse verbruik-app, Receptenmaker en meer

Nederlandse iPhone-apps voor wandelen, eten, wijn en administratie in deze App Gemist, en ook veel nieuwe leuke muziek-apps voor iOS.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Receptenmaker iPhone-appKan een week een thema hebben van apps? Het lijkt er wel op, nu we een blik terugwerpen op de nieuwe applicaties van afgelopen week. Nadat vorige weken de grote applicaties waren aangepast voor iOS 7, volgen nu allerlei leuke Nederlandse initiatieven én muziekapps. Toeval, waarschijnlijk. We bespreken Gekko voor administratie, meten energiestanden met myUse, importeren recepten in Receptenmaker, wandelen met twee nieuwe apps en we gebruiken de nieuwe streaming muziekdienst Google Music in gMusic 2.

Superwijnen – Eigenlijk moesten we wel een beetje gniffelen om de aankondiging van de nieuwe Superwijnen-app. De makers hebben gekozen voor de tegenwoordig überhippe Lean-methodiek. “In een vroeg stadium van het project zijn zowel de verwachte problemen van de doelgroep als de bedachte oplossing kwalitatief onderzocht”, vertelt het persbericht. En wat blijkt? Consumenten hebben net als voorgaande jaren moeite om in de supermarkt een goede wijn uit te kiezen. De oplossing die eruit rolde is niet anders dan we al gewend zijn: een Superwijnen-app waarin wijnexpert Harold Hamersma alle wijnen uit de supermarkt over zijn tong heeft laten gaan.
Downloaden: Superwijnen (€5,49, iPhone, iOS 5.0+)

Gekko – Die stapel bonnetjes die maar groeit en groeit? Je kan hem hopen op één plek te houden en weg te werken als je kwartaal- of jaaradministratie daar om vraagt. Een alternatief is je bonnetjesstapel digitaliseren en er zijn verschillende iPhone-apps om dat mee te doen. Gekko is een nieuwe speler in de markt die de functie speciaal op freelancers inricht. Dat lijkt meer een marketingkeuze dan dat je het in de praktijk merkt, maar het is wel een handige manier om onkosten en BTW weg te schrijven.
Downloaden: Gekko – Administratie voor freelancers (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Receptenmaker – Het omgekeerde pad bewandelen, dat doet het Nederlandse Receptenmaker. De applicatie die voorheen exclusief voor de iPad te downloaden was, is nu ook verkrijgbaar voor de iPhone. Daar kan je wel wat mee als je graag verrassende en nieuwe gerechten maakt. In de applicatie importeer je namelijk makkelijk gerechten van Albert Heijn, 24Kitchen, Smulweb, Jumbo, Dagelijkse Kost, VTM koken en meer. Die kan je vervolgens makkelijk voorbereiden en bereiden vanuit Receptenmaker.
Downloaden: Receptenmaker (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Tales & Tours – In de vakantiespecials van iCulture afgelopen zomer behandelden we al talloze reis- en stedengidsen waardoor een dagje uit, een weekendje weg of een vakantie verrijkt werd. Maar ook buiten de zomer kan een reisgids natuurlijk van pas komen. Tales & Tours is een nieuwe Nederlandse app van ontwikkelaar RP Landegent, eerder verantwoordelijk voor Shoudio. Hij doet een beroep op je locatie en toont de gidsen van dichtstbijzijnde plekken en monumenten. Een gids bestaat uit een offline kaart, informatie en soms foto’s, audio en video.
Downloaden: Tales & Tours (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

WandelZapp – Als je frequent deze site bezoekt, zou je welhaast denken dat wandelen niet meer kan zonder iPhone in de hand. Er zijn nogal wat iPhone-apps met wandelingen in Nederland. Denk aan het gisteren besproken Tales & Tours, maar ook Natuurroutes van Natuurmonumenten, Beleefroutes of AbelLife wandelroutes. WandelZapp is de nieuwste toevoeging in de lange lijst, met nu al ruim 500 wandelingen verspreid door het land. Je loopt één wandeling gratis in de app, daarna kan je een jaar lang onbeperkt routes gebruiken met een abonnement. Hoewel… een foutje zorgt ervoor dat je momenteel meer routes gratis kan downloaden.
Downloaden: WandelZapp (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

myUse – Het is een van de makkelijkste administratieklusjes, maar dat maakt het aflezen en overnemen van meterstanden voor gas, water en elektra nog niet meteen leuk. Zeker niet als je daarna door je energieleverancier verrast wordt omdat die stand zou afwijken van het gangbare verbruik. myUse is een Nederlandse iPhone-app die is ingericht voor het invoeren van meterstanden. Als je op het punt staat je meter over te nemen, laat myUse zien wat de doorberekende verwachting was en zie je meteen of je daar niet te ver van afwijkt.
Downloaden: myUse (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

Pumatrac – Puma gaat met de iPhone-app Pumatrac de concurrentie aan met onder andere Runkeeper, en Nike+. Tijdens het sporten houdt de app bij hoeveel afstand je hebt afgelegd en hoe hard je dus gemiddeld hebt gerend. Nadat je een paar rensessies achter de rug hebt zal Puma op de pagina Insights informatie gebaseerd op jouw gedrag laten zien. Daar hoopt de app je bijvoorbeeld te vertellen of je op bepaalde dagen harder rent. Bijzonder is dat Pumatrac vanaf dag één al ondersteuning biedt voor smartwatch Pebble, waarop je tijdens het sporten de afgelegde afstand, de gemaakte kilometers en de verstreken tijd ziet.
Downloaden: Pumatrac (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

gMusic 2 – Google heeft met ingang van oktober Google Music beschikbaar gemaakt in Nederland. De officiële release van de streaming muziekdienst gisteren ging gepaard met de lancering van het platform voor het web en Android, maar ook op de iPhone en iPad is het mogelijk gebruik te maken van Google Music. De nieuwe universele app gMusic 2 ziet er niet alleen gelikt uit, maar is ook een volwaardige Google Music-app. Het laat je luisteren naar playlists, albums, artiesten en radio in de app. Ook de zoekfunctie en offline luisteren zijn voorhanden.
Downloaden: gMusic 2 (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

iTuner Tops – Muziekcharts met de grootste hits hebben de laatste jaren flink aan relevantie ingeboet. Lijsten worden natuurlijk steeds moeilijker samen te stellen met alle verschillende streaming muziekdiensten en oncontroleerbare downloads bovendien had je de Top 40 of Top 50 niet meer nodig om aan inspiratie voor nieuwe muziek te komen. iTuner Tops springt in het gat. De applicatie leest populaire muziek op iTunes uit in verschillende genres en doet dat bovendien per land, waarbij ook de cijferfetisjist wordt bediend.
Downloaden: iTuner Tops (€0,89 ter introductie, daarna €4,49, universeel, iOS 6.0+)

Awesome Note – Agenda, taken en notities. Agenda, taken, notities. Agenda. Taken. Notities. Are you getting it? De iPhone-app Awesome Note presenteert zich al tijden als een totaaloplossing voor afspraken en aantekeningen in zowel zakelijke als persoonlijke sfeer. De app biedt daarbij ook nog eens verschillende agenda-weergaven, de mogelijkheid notitieblokken te maken en uitgebreide todo’s met bijlagen samen te stellen. De uitgebreide applicatie is nu voorzien van een iOS 7-uiterlijk en nieuwe functies.
Downloaden: Awesome Note (€3,59, iPhone, iOS 5.0+)

Convert – Wandelschoenen. Rekenmachines. Skibrillen. Allemaal nuttige en praktische voorwerpen, met een gezamenlijke eigenschap: ze zijn zelden leuk om naar te kijken. Omreken-apps behoren, in al hun nuttigheid, helaas vaak tot dezelfde categorie. Zo niet Convert. De uitgebreide applicatie om dingen om te rekenen, van hectometers tot dollars, heeft namelijk sinds de laatste update een fris nieuw uiterlijk. Het nieuwe ontwerp is volledig in lijn met iOS 7, met platte en zwevende knoppen en een soepele bediening.
Downloaden: Convert (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Earbits Free Radio – Lang niet iedereen is bekend met Earbits, een gratis muziek-streaming website zonder advertenties, die draait om onafhankelijke artiesten. Het platform wordt gefinancierd door platenlabels, bands en initiatiefnemers die zendtijd in bepaalde kanalen kunnen kopen. Earbits telt momenteel 630 labels, 12.000 artiesten en 380 kanalen en groeit gestaag. Sinds gisteren heeft de dienst ook een officiële applicatie, die ook Earbits heet. Een goed moment om eens kennis te maken met de dienst, die muziekliefhebbers een prettige manier biedt om muziek te luisteren en te ontdekken.
Donwloaden: Earbits Free Radio (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

TuneMob – Even geen dikke geluidsinstallatie in de buurt? Er is een andere manier om muziek luid te horen: verbind meerdere iPhones aan elkaar! TuneMob is een gratis te downloaden iPhone-app waarmee je muziek synchroon kan afspelen op maximaal zeven iPhones. Één persoon start een sessie, de anderen haken in en luisteren mee. TuneMob werkt natuurlijk niet alleen als speaker. Je kan met oordopjes in ook een sportsoundtrack voor een groep maken, of een silent disco houden. En heb je toch een paar stereo’s staan? Dan speel je dezelfde muziek door het hele huis door.
Downloaden: TuneMob (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Callism – Het is zeker niet de eerste iPhone-app die Apple’s officiële Contacten-app wil vervangen, maar wel een van de eerste met een mooi en modern ontwerp: Callism. In de app worden al je contacten gerepresenteerd door een rondje met een foto (of een rondje met een kleur, als je geen foto aan een contact hebt toegewezen). Om iemand te bellen tik je zijn of haar rondje aan; de app schakelt nu meteen door naar het telefoongesprek. Als je een contactrondje echter langer ingedrukt houdt en deze naar links of recht sleept zie je een aantal handige extra functies, zoals meer contactinformatie, het toekennen van tags of favorieten en een call-reminder. Die bel-herinneringen kun je op een bepaalde tijd instellen, om aan een belangrijk gesprek met iemand te worden herinnerd.
Downloaden: Callism (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.