iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: SoundFocus, miCal, VVN Verkeersexamen en meer

Veel iPhone- en iPad-apps deze week, met onder andere agenda-app miCal en het briljante SoundFocus, een muziekspeler aangepast op je gehoor.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SoundFocus prachtige player iPhoneAls je de week moet definiëren, dan was afgelopen week de week van iOS 7.1 dat tegen ieders verwachting al op maandag uitkwam nog voordat de avond was aangebroken. Maar ook op het gebied van apps kon het beroerder. My Vodafone corrigeerde de dubieuze bediening van de vorige update deels, SoundFocus is een briljante muziekspeler voor als je gehoor op punten minder is en Steller is een prachtige app om verhalen te maken. Die en nog veel meer apps in deze App Gemist.

AG VVN VerkeersexamenVVN Verkeersexamen – Begin maart is het weer zover: ongeveer 200.000 kinderen die nu groep 8 zitten stappen op de fiets om het praktijkexamen van Veilig Verkeer Nederland te gaan afleggen. Diezelfde organisatie registreert echter een toenemend probleem: het aantal basisschoolleerlingen dat hiervoor zakt is toegenomen van 1.5 procent in 2007 tot 4 procent in 2013. De reden: kinderen oefenen te weinig. Als oplossing heeft VVN een applicatie voor iPhone en iPad laten ontwikkelen, genaamd VVN Verkeersexamen. In de app kunnen ouders en kinderen op verschillende manieren het praktijkexamen voorbereiden.
Downloaden: VVN Verkeersexamen (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG miCal iPhonemiCal – Het is jammer dat de oude miCal al uit de App Store is verwijderd. Zo is het lastig na te gaan hoeveel handen de agenda-app nou uiteindelijk op elkaar kreeg. Maar dat de app populair was, staat buiten kijf. De applicatie werd bekend om zijn dashboard met de tijd, kalender, volgende afspraken en jarigen waar je meteen contact mee kan opnemen, maar genoot ook nog eens veel verschillende agenda-weergaven. Ontwikkelaar Entwicklungsschmiede heeft nu een compleet nieuwe miCal uitgebracht die er een ‘tikkeltje’ strakker uitziet.
Downloaden: miCal (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

soundfocus-icoonSoundFocus – De applicatie SoundFocus is vanaf vorig jaar augustus een muziekspeler voor iPhone met een gave. De app neemt een gehoortest af voordat je ermee aan de slag gaat, om na te gaan hoe goed je hoge tonen, middentonen en lage klanken hoort. De muziekinstellingen worden aangepast aan je gehoor en zo hoor je muziek vanaf iTunes en Spotify simpelweg beter in de app. De functionaliteit van SoundFocus was al goed, maar na een nieuwe update is ook het design aangepakt.
Downloaden: SoundFocus (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG De Standaard iPhoneDe Standaard Avond – De Vlaamse krant De Standaard heeft haar iPad-app met een speciale avondeditie nu ook uitgebracht voor de iPhone. In de applicatie lees je elke dag het nieuws uit de krant en op de site van die dag, “om het kaf van het koren te scheiden, duiding te geven en conclusies te trekken uit het belangrijkste nieuws.” De Standaard Avond kost 4,49 euro per week, maar is gratis voor bestaande abonnees van de krant. Bovendien kan iedereen de app tot 31 maart gratis proberen.
Downloaden: De Standaard Avond (gratis, universeel, iOS 6.1+)

AG Beter iPhoneBeter – Trouwe vrienden, hulpverleners en mantelzorgers. Dat zijn de personen die Bloei NL wil bereiken met de nieuwe iPhone-app Beter. Maar de applicatie is er ook voor mensen die juist zelf een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of je nou fitter wilt worden door meer beweging, je door een ziekte heen vecht of ‘s nachts niet durft te slapen. Beter biedt een dagboek waarin je je gemoedstoestand kan vastleggen, die je aan je steun en toeverlaten kan doorgeven. Alleen als je dat wilt.
Downloaden: Beter (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG My Vodafone 3.0 iPhoneMy Vodafone 3.1 – My Vodafone heeft een update gekregen die de storm van kritiek na de recente update moet verhelpen. In versie 3.0 kreeg My Vodafone een speelse bediening waarin je icoontjes steeds naar het midden van de app moest slepen om op de volgende pagina terecht te komen. De nieuwe insteek zorgde voor veel frustratie onder onze lezers en gebruikers die recensies achterlieten in de App Store. De telecomprovider anticipeert er nu op. Behalve vegen kan je nu ook tikken op de icoontjes.
Downloaden: My Vodafone (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Cloak vrienden ontwijken iPhoneCloak – Er zijn genoeg apps die je dichterbij vrienden wil brengen. Zelfstandige platformen zoals Apple’s Zoek mijn vrienden waarin iedereen zijn of haar locatie kan delen, of applicaties die GPS-informatie van andere sociale netwerken verzamelen. Cloak verzamelt ook locatie-informatie van je vrienden, maar gebruikt het voor de tegenovergestelde reden: de app geeft een waarschuwing als bekenden dicht in de buurt zijn.
Downloaden: Cloak (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Birdy for Twitter iPhoneBirdy for Twitter – Het kan bijna niet missen. Als je tweet en een iPhone bezit, heb je allang je favoriete Twitter-app gevonden. Tweetbot, als je van overzichtelijk houdt en mute-filters wil gebruiken om onderwerpen uit je timeline te filteren. De officiële Twitter-app, die prima functioneert maar wel wat druk oogt. Of de tientallen alternatieven die er zijn – dat kan ook. Birdy for Twitter ziet er toch bestaansrecht tussen. De iPhone-app wil je binnentrekken met de nadruk op Twitterlijsten, een rustige uitstraling en het prijskaartje.
Downloaden: Birdy for Twitter (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Replay 100Replay – Er is geen applicatie te bedenken waarmee je nog makkelijker video’s maakt dan met Replay. Dat kon je ook al lezen in ons artikel over de vorige update. Laad foto’s en video’s in van je fotoalbum en de app maakt er een vloeiende animatie van met zelfgekozen muziek eronder. Een nieuwe update zorgt ervoor dat Replay voortaan Nederlandstalig is, en er is nog een andere aanzienlijke verbetering. Voortaan kan je video’s maken én delen vanuit de app zonder dat je er een account voor nodig hebt.
Downloaden: Replay (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Steller iPhoneSteller – Verhalen de wereld in brengen vanaf de iPhone is geen enkel probleem. Ook niet als je er meer dan 140 tekens in een Twitterbericht voor nodig hebt. Gisteren trok Day One het doek van zijn Publish-functie waarmee je dagverslagen openbaar kan maken en nu is er Steller. Een prachtige, gratis app waarmee je in een handomdraai foto’s, video’s en tekst verwerkt tot een verhaal dat je kan lezen als een boek.
Downloaden: Steller (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG tooPassword iPhonetooPassword Free – Je hebt net 44,99 euro uitgegeven om beveiligde wachtwoorden te genereren en te bewaren in 1Password voor Mac en denkt: nu ben ik goed beveiligd. Maar dan kom je erachter dat de iOS-app van 1Password ook nog eens 15,99 euro kost om je wachtwoorden snel bij de hand te hebben op de iPhone of iPad. Bittere pil. Maar er is een goedkope oplossing: de nieuwe app tooPassword Free van Tobias Hagemann is een gratis applicatie waarin je de wachtwoorden bij de hand hebt.
Downloaden: tooPassword Free (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Trein SnelsteTrein – 100% snelste – NS Reisplanner Xtra krijgt er een concurrent bij op de iPad. De Nederlandse app Trein – 100% snelste heeft een net iets andere insteek van de app van de NS zelf. Je hebt een routeplanner tot je beschikking en ziet op welke trajecten storingen en geplande werkzaamheden zijn, maar de nadruk ligt op een snel overzicht van vertrektijden. Je stelt je meest bezochte stations in en ziet de volgende treinen in één oogopslag.
Downloaden: Trein – 100% snelste (gratis, universeel, iOS 7.0+)

AG Speedtest iPhoneSpeedtest.net – Wie snel wil checken wat de snelheid van zijn mobiele verbinding of Wi-Fi-verbinding is, kon op zijn iPhone al gebruikmaken van de gratis officiële Speedtest.net-applicatie. Op de iPad werkt de app ook, maar werd het als een iPhone-app getoond. In de laatste update is nu ook volledige ondersteuning voor de iPad toegevoegd. De app biedt op de iPad dezelfde mogelijkheden als de iPhone-app. Je kunt een snelheidstest uitvoeren en resultaten van je huidige en vorige verbindingstests bekijken.
Downloaden: Speedtest.net (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Sleepasaurus iPad iPhoneSleepasaurus – Kinderen die je om zes uur ‘s ochtends al wakker rennen, roepen en gillen? Het hoeft niet. Sleepasaurus is een iPhone- en iPad-app die zich richt op kinderen om hen beter te laten slapen. De applicatie is een soort nachtlampje. De kleine maakt de dino in slaap door wat toverzand over hem te strooien en wordt daarna aangemoedigd zelf ook te slapen. Net zolang totdat de dino weer wakker is.
Downloaden: Sleepasaurus (€0,99, universeel, iOS 7.0+)

Alleen voor iPad

AG Paper by FiftyThree iPadPaper by FiftyThree – Als een van de mooiste apps op de iPad vernieuwd wordt voor iOS 7, is dat nieuws. Paper by FiftyThree won een Apple design award in 2012, staat bekend om zijn prachtige animaties waarin je bladert door schetsblokken en het fraaie menu waarin je er doorheen veegt. En nu is de app voorzien van iOS 7-uiterlijk. Volgens ontwikkelaar FiftyThree is elke pixel opnieuw ontworpen. Met het blote oog zie je vooral dat alles net wat strakker is geworden.
Downloaden: Paper by FiftyThree (gratis, iPad, iOS 7.0+)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.