iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Real Racing 3, Bruna Tablisto, Invader Magazine en meer

Het spectaculaire racespel Real Racing 3 is op de iPad uitgekomen en er zijn meer mooie nieuwe apps. Zoals de Belgische Metro-krant bijvoorbeeld!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Real Racing 3 app gemist iPadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week is de Belgische gratis Metro-krant voorzien van een net zo gratis iPad-app, is het spetterende Nederlandstalig gamemagazine Invader Magazine uitgekomen en als we het toch over games hebben: Real Racing 3 is een fantastisch racespel dat je gratis kan downloaden.

Sherlock Holmes: The Awakened HD – Big Fish Games heeft het verhaal van Sherlock Holmes omgezet naar een game. Sherlock Holmes: The Awakened HD is een game waarin je de wereld over reist als ‘s werelds beste detective. Samen met assistent Dr. Watson ga je een avonturengame spelen, waarbij je mysterieuze verdwijningen moet oplossen. Je probeert met slimheid een duistere groep Cthulu-aanbidders op het spoor te komen. Onderweg krijg je hints, die je moet combineren om het mysterie op te lossen. Dit is een game waarbij je volledig wordt meegezogen in het verhaal.
Downloaden: Sherlock Holmes: The Awakened HD (€5,49, iPad, iOS 4.2+)

Metro (België) – De Belgen hebben er even op moeten wachten, maar nu is ‘ie er dan toch: de iPad-app van Metro. De dagelijkse gratis krant is zowel in een Vlaamse als een Franstalige editie beschikbaar. Vlaamstaligen moeten Metro NL hebben en krijgen dan de Belgische editie voorgeschoteld. Je ontvangt de krant elke dag gratis op abonnementsbasis, maar je kunt ook losse kranten downloaden. Beide opties zijn gratis.
Downloaden: Metro NL (Vlaams, gratis, iPad, ioS 5.0+)

Invader Magazine – Afgelopen week verscheen de iPad-app van het bekende gameblad Power Unlimited, en je zou kunnen zeggen: slim. Met ingang van deze week is er namelijk een nieuw Nederlandstalig gameblad verkrijgbaar die vanaf de grond af aan voor de iPad is opgebouwd: Invader Magazine. Geen PDF verrijkt met links, video’s en een puberale schrijfstijl, maar een digitaal magazine dat uitpakt met animaties en pagina’s die volledig voor het touchscreen zijn ontworpen. Ter introductie kan je een gratis proefnummer downloaden en kost een jaarabonnement tijdelijk de helft van het geld.
Downloaden: Invader Magazine (gratis, €3,59 euro per nummer, iPad, iOS 4.3+)

UX Write – De iPad-app UX Write heeft zichzelf een stuk relevanter gemaakt na een nieuwe update. De tekstverwerker kan vanaf de nieuwe versie 1.1 overweg met .docx, ofwel bestanden gemaakt en bewerkbaar in Microsoft Word. Ontwikkelaar UX Productivity beloofde de update al bij de uitgave van de applicatie en heeft zich dus aan zijn woord gehouden. Je kan zodoende documenten verrijken met afbeeldingen, tabellen en voorzien van allerlei indelingen.
Downloaden: UX Write (€21,99, universeel, iOS 5.1+)

Real Racing 3 – Het langverwachte derde deel van de realistische racegame-serie Real Racing is uitgebracht op de iPad en iPhone. Real Racing 3 heeft een opvallende swing gemaakt van betaald spel naar een freemium-spel dat je gratis kan downloaden. Volgens ontwikkelaar FireMonkeys kan je de racegame uitspelen zonder er een cent voor te betalen, maar je dient wel rekening te houden met het repareren en het onderhoud van je auto’s. Dat kost tijd of, als je haast hebt, echt geld.
Downloaden: Real Racing 3 (gratis, universeel, iPhone 4+, iOS 4.3+)

Bruna Tablisto – De boeken- en magazinewinkel Bruna heeft zijn eigen naam gekoppeld aan de iPad-app Tablisto. Daarmee gaat Bruna Tablisto wat duidelijker de strijd aan met Magworld, die duidelijk de naam AKO communiceert. Bruna Tablisto geeft je de mogelijkheid om zowel in te loggen met je account op Bruna of Tablisto om zo verder te gaan met wat in de app altijd al kon: boeken en magazines kopen en lezen. De kiosk biedt met ingang van de update veel nieuwe boeken en tijdschriften. Daarnaast zijn er allerlei extra mogelijkheden bij gekomen.
Downloaden: Bruna Tablisto (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Day One – Day One, de stijlvolle dagboek-applicatie voor de iPad en iPhone, is voorzien van een grote update die het onder andere mogelijk maakt om segmenten van je dagboeken te exporteren als een PDF-bestand met opmaak in tact. Voordat je besluit te exporteren of te printen, geef je aan tussen welke data je dagverslagen worden doorgestuurd, maar je kan ook filteren op de steekwoorden die je aan artikelen hebt gehecht. PDF’s kunnen voorts geopend worden in onder andere Dropbox en iBooks, en het exporteren gebeurt op de achtergrond terwijl je verder je gang gaat in Day One.
Downloaden: Day One (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:23
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.