iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Parallels Acces, The Room update, EO Samen Geloven en meer

Deze week nieuw op de iPad: EO Samen Geloven, een update voor The Room en je Mac en Windows bedienen met Parallels Acces.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

samen geloven zingenBij iPadclub draaien we onze hand niet om om wat voor nieuwe app dan ook. Deze week onderstreept dat maar weer: we behandelen zowel Parallels Acces als ultieme tool voor programmeurs om Mac en Windows op de iPad te draaien, maar schrijven ook over een samen geloven-app van de EO, beatboxen met gamefiguur Rayman en vriendjes en de totaal vernieuwde schoolsoftware Blackboard op de iPad. In de App Gemist lees je de applicaties van afgelopen week nog eens terug.

MeteoEarth – Voorheen kon je met de iPad-app MeteoEarth zien of ergens neerslag viel, maar je zag niet in welke vorm. Dat is met de update van MeteoEarth aangepakt: je kunt voortaan het onderscheid zien tussen regen en sneeuw. Ook toont de app van Meteo Consult voortaan onweersbuien en stormen. Je krijgt een compleet overzicht van alle stormen die op dit moment wereldwijd woeden, inclusief informatie over type en windkracht. Je tikt op een storm om nadere informatie te zien en de voortgang te bekijken, maar dit werkt alleen als je een Premium-abonnement van €5,49 per jaar hebt afgesloten.
Downloaden: MeteoEarth for iPad (€3,99, iPad, iOS 6.0+)

Rayman Legends Beatbox – Rayman Legends Beatbox is niet de allernieuwste platformgame Rayman Legends die je op de grote spelcomputers tegenkomt. Als je die teleurstelling hebt weggeslikt, kun je je wagen wat de app wél is: een speelse, muzikale belevenis met die typische Rayman-charme waar vooral kleine kinderen zich mee kunnen vermaken. Speel met de grappige figuren uit de videogamereeks allerlei liedjes na die je in de games voorbij hoort komen. Elke mannetje is een instrument dat je zelf kunt aan- en uitzet.
Downloaden: Rayman Legends Beatbox (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Blackboard Mobile Learn – De Blackboard-app voor studenten en scholieren heeft een update gekregen met een compleet nieuw uiterlijk. Gekleurde blokjes maken het makkelijker om te zien welke vakken je volgt en door favorieten in te stellen hou je beter zicht op de belangrijkste vakken. De veranderingen zijn doorgevoerd op basis van feedback van gebruikers. Met het nieuwe uiterlijk is Blackboard meteen al klaar voor iOS 7: meer witruimte en effen kleuren. Alleen het icoontje met het uiterlijk van een schoolbord met imitatiehouten rand doet nog denken aan de tijd vóór iOS 7.
Downloaden: Blackboard Mobile Learn (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Parallels Acces – Parallels is al jaren een gevestigde naam voor Mac-gebruikers die vanwege een testomgeving (of ander zakelijk gebruik) af en toe in een Windows-omgeving willen rondneuzen. Nu is er een iPad-versie van de toepassing uitgekomen. Parallels Access voor de iPad geeft je toegang tot zowel Windows als Mac OS X en laat je het desktopsysteem volledig gebruiken vanaf Apple’s tablet. Je kan alle toepassingen gebruiken, kopieert en plakt tussen iPad en de desktop en kan bijvoorbeeld ook rechtstreeks video van je computer streamen.
Downloaden: Parallels Acces (gratis, €69,99 per aansluiting, iPad, iOS 6.0+)

EO Samen Geloven – De Evangelische Omroep heeft een iPad-app uitgebracht, gericht op het samen met je gezin bespreken van geloofskwesties. Het idee achter de app is dat je op een interactieve manier met elkaar aan tafel gaat praten, lezen en zingen. Jonge gezinnen kunnen ermee aan de slag maar ook gezinnen met tieners, dus in de leeftijd vanaf 4 jaar tot zo’n 14 jaar. Thema’s als rijkdom, erbij horen en pesten zorgen voor de nodige gespreksstof en het grote aantal activiteiten voorkomt dat de kids zich gaan vervelen. De app is gratis te installeren en je kunt alvast twee thema’s gratis proberen. Toegang tot alle thema’s is mogelijk door een abonnement van €1,79 per maand af te sluiten via een in-app aankoop.
Downloaden: EO Samen Geloven (gratis, met in-app abonnement, iPad, iOS 5.1+)

Dark Nebula HD – Episode Two – Het is nu ook mogelijk om met balletjes te rollen in Dark Nebula Episode Two op de iPad. Ontwikkelaar Free Lunch heeft namelijk een universele versie uitgebracht, met daarin ook strakkere HD-beelden voor het grotere iPad-scherm. De HD-versie ondersteunt ook de schermgrootte van de iPhone 5. iPad-bezitters zaten vermoedelijk al sinds juli te wachten op de vernieuwde iPad-versie: sindsdien is het eerste deel van de gamereeks namelijk voor de iPad verkrijgbaar.
Downloaden: Dark Nebula HD – Episode Two (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

Yu-Gi-Oh! BAM Pocket – Yu-Gi-Oh! BAM Pocket voor de iPad en iPhone is een appversie van het kaartspel Yu-Gi-Oh! Deze Japanse reeks is ook bekend van de televisieserie. Het is geen nieuw fenomeen: het avontuur waarin wordt gevochten met monsters die uit kaarten komen, stamt uit 1996. Sindsdien zijn er talloze computerspellen, kaarten, films, tv-series en merchandise van de franchise verschenen. De televisieserie is momenteel in Nederland te zien op Nickelodeon. Yu-Gi-Oh! BAM Pocket speelt door de opzet waarin je veel kaarten op een tafel legt het beste op een iPad. De gratis app levert een boel content maar het daadwerkelijke spel is lastig te leren voor nieuwkomers.
Downloaden: Yu-Gi-Oh! BAM Pocket (gratis, iPhone 4+, iPad 3+, iOS 5.1+)

The Room – The Room is een schitterende game. Dat vinden wij niet alleen, Apple zelf is ook onder de indruk. In 2012 werd dit mysterieuze puzzelavontuur uitgeroepen tot beste iPad-game van het jaar. In een donker huis krijg je een aantal vreemde voorwerpen voorgeschoteld. Het blijkt dat deze voorwerpen allerlei geheime vakjes, schuiven, sleutels en openingen bevatten. Probeer onderdelen te kantelen, te verschuiven, te draaien en weg te duwen. Overal kan een hint of een voorwerp verscholen zijn die weer leidt naar het volgende mysterie. De fans van The Room – en dat zijn er nogal wat – hebben de game verslonden en wilden aan het einde van het spel natuurlijk meer. Het heeft even geduurd, maar vanaf nu is er eindelijk meer. Na een update van de app is er in ieder geval weer even wat te puzzelen voor de ongeduldige fan.
Downloaden: The Room (€0,89, iPad 2+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.