iKids week 35: Joining Hands 2, Lassa Mind Match en Nott Won’t Sleep

In deze editie van iKids aandacht voor Joining Hands 2 (game), Lassa Mind Match (puzzel) en Nott Won't Sleep (educatief verhaal).
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Joining Hands 2 logoGrote merken hoe je niet meer te vertellen hoe ze met de jeugd van tegenwoordig moeten omgaan. Naast een goede website zijn er vaak apps voor iPhone en iPad die spelletjes of informatie over de merken bieden. Op 1 september komt LEGO in de speelgoedwinkels met Mindstorms EV3, de derde generatie robotmodellen van de speelgoedfabrikant. Om deze serie voor de wat oudere kinderen en natuurlijk de jonge volwassenen te promoten is een website in het leven geroepen en worden drie apps beschikbaar gesteld in de App Store. In deze editie van de rubriek iKids slaan we even dit commerciële geweld over en richten we ons op drie leuke, kleine apps voor jonge iPad-gebruikers.

Joining Hands 2

Joining Hands 2Peablins zijn een soort bullenbakjes met handen. Dat is op zich al grappig voor kinderen, maar de puzzelopdrachten met deze vriendelijke hoofdrolspelers maken van Joining Hands 2 een nog leukere aanwinst voor de iPad. Het doel van het spel is de Peablins met elkaar te verbinden door ze naar de juiste plek te manoeuvreren zodat ze elkaars hand kunnen vasthouden. Elke hand moet een andere hand vasthouden voordat het level is uitgespeeld en daar zit ‘m nu juist de uitdaging in. Schuif de mannetjes naar de verschillende vakjes en probeer ook nog op een ster terecht te komen. De manier waarop de handjes naar elkaar toe schuiven is erg leuk gedaan. Ook de vrolijke animaties als een level is voltooid, zal in de smaak vallen bij de jonge spelers. Als een puzzel te moeilijk is, gebruik je gewoon een van de hints, die je eindeloos kunt opvragen.
Downloaden: Joining Hands 2 (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Lassa Mind Match

Lassa Mind MatchLassa Mind Match is een simpel geheugenspel voor kinderen vanaf 2 jaar. Probeer het voorwerp dat op de grote plaat te onthouden, bijvoorbeeld een muts, een cactus of een pan. Tik op het bordje op de afbeelding om te draaien en probeer op de verschillende kleine bordjes de afbeelding aan te wijzen die je zojuist hebt proberen te onthouden. Door de simpele onderwerpen en de duidelijke tekenstijl moeten jonge kinderen hier goed mee uit de voeten kunnen. Wel is het jammer dat er ondanks de Nederlandse makers geen Nederlandse stem in de app zit. Een leuke animatie toont aan dat je het goed hebt gedaan, zoals een muis die een salto maakt en ballonnen laat vliegen. Er zijn drie varianten, waarvan de makkelijkste met drie afbeeldingen begint. In de moeilijker puzzels moet je verschillende voorwerpen onthouden.
Downloaden: Lassa Mind Match (€0,89, iPad, iOS 4.0+)

Nott Won’t Sleep

Nott can't sleepBij de titel Nott Won’t Sleep krijg je in eerste instantie het gevoel dat je te maken hebt met een opvoedkundige app over tanden poetsen en je pyjama aantrekken die ze vergeten zijn te vertalen. Gelukkig worden we verrast. Nott Won’t Sleep gaat stiekem wel over slapen, maar vertelt dit met een sprookjesachtige verhaal over een meisje dat niet wil slapen. Er gebeuren allerlei magische dingen die te maken hebben met de rituelen van het naar bed gaan. De onderdelen van het naar slapen gaan, zoals de knuffel pakken en het licht uit doen komen aan bod in verhaaltjes met dieren zoals een uil, een beer en een hert. De app is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar, die het waarschijnlijk hartstikke leuk zullen vinden. Ondanks de smaakvolle uitwerking en het bijzondere sfeertje vinden we de aanschafprijs van €4,49 wel wat duur voor een app die je binnen tien minuten weer uit hebt. Aan de andere kant, als je kinderen er rustig van gaan slapen is het een koopje.
Downloaden: Nott Won’t Sleep (€4,49, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:59
Categorieën Apps, Uncategorized
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.