iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag

App Gemist: Omfietswijngids 2013, Hi Voicemail, Woordenlijst en meer

RescuePhone is een iPhone-app waarmee doven 112 kunnen bellen, en er zijn veel meer interessane nieuwe iOS-apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Omfietswijngids 2013 Supermarktwijngids iPhoneIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week onder andere de nieuwste editie van de Omfietswijngids, een app waarmee doven en slechthorenden 112 kunnen bereiken en een nieuwe Voicemail-app.


AG Omfietswijngids 2012 iPhoneOmfietswijngids 2013 – Waar een wijn de beoordeling ‘transparant’ kan hebben, geldt dat niet voor de naam van de voornaamste wijngids van Nederland op de iPhone. Vorig jaar heette de app naar het boek van Nicolaas Klei nog Wijngids in de App Store, terwijl het verder overal Supermarktwijngids was – ook in de iPhone-app zelf. De opvolger kiest voor weer een andere naam en die zegt precies wat je ervan kan verwachten. In de Omfietswijngids 2013 zie je voor welke wijnen je gerust een blokje om kan fietsen om ze te halen.
Downloaden: Omfietswijngids 2013 (€5,49)

AG Threadlife iPhoneThreadlife – Een fotostream waarin je foto’s van iedereen om de beurt ziet langskomen is zó oktober 2012. Threadlife is een nieuwe iPhone-app waarin je filmpjes schiet van drie seconden. Je kan filmpjes een onderwerp geven en zodra je dat hebt gedaan, kan je op elk moment een nieuw fragment van drie seconden toevoegen zodat je een steeds langere film krijgt. Je bepaalt zelf wie er fragmenten aan jouw film mogen toevoegen: niemand, alleen je vrienden of iedereen. Zo kan je zelfs een speelfilm maken met mensen van over de hele wereld.
Downloaden: Threadlife (gratis)

AG Hi Voicemail iPhoneHi Voicemail – Op dezelfde dag als een grote update van de My Vodafone-app, komt Hi van telecomprovider KPN met een nieuwe app die zich toelegt op een bijzonder kunstje. Hi Voicemail is een aparte app om je voicemail mee af te spelen. De applicatie bespaart je daarmee bellen naar het nummer 1233 en Hi belooft dat het gebruik van Hi Voicemail niet van je belminuten of databundel af gaat. Bijzonder is dat je per contactpersoon die je belt, een aparte begroeting kan inspreken als je zelf de telefoon niet kan opnemen.
Downloaden: Hi Voicemail (gratis)

AG Beslist.nl Prijschecker iPhoneBeslist.nl Prijschecker – De website Beslist.nl heeft een applicatie uitgebracht op de iPhone waarmee je prijzen kan vergelijken van 15 miljoen producten die de website heeft geïndexeerd. De app is specifiek gericht op het vinden van de laagste prijs voor Sinterklaascadeaus, maar is wel verbonden aan de totale database van de website. Als je in een winkel staat, maak je een foto van het product dat je wilt kopen. Beslist.nl Prijschecker komt als het goed is met een lijst van winkels waar je dat product het goedkoopst kan bestellen.
Downloaden: Beslist.nl Prijschecker (gratis)

AG NowThisNews iPhoneNowThisNews – The Huffington Post probeert met de website al een tijdlang aan de poten van traditionele kranten te zagen, maar nu heeft mede-oprichter Ken Lerer het ook gemunt op televisiezenders. Met zijn startup zamelde hij vijf miljoen dollar in voor een nieuwe manier van nieuws brengen: NowThisNews. De universele app bevat video’s van allerlei nieuwsonderwerpen die worden gepresenteerd als een journaal, maar erop zijn gericht je per onderwerp op de hoogte te brengen. Het is dus geen aaneengesloten uitzending, maar je hebt een overzicht met onderwerpen in de app die je aantikt om één item te zien.
Downloaden: NowThisNews (gratis)

AG PanoPerfect iPhonePanoPerfect – Wat Instagram doet voor het delen van vierkante foto’s, wil PanoPerfect klaarspelen voor panorama’s die je met iOS 6 kan maken. De nieuwe iPhone-app legt zich toe op het uploaden van panoramafoto’s, die je zo kan tonen aan andere gebruikers die ze kunnen liken en becommentariëren. De toepassing doet vooral geen moeite iets extra’s te introduceren. In tegenstelling tot Instagram, kan je geen diepte-effect aanbrengen en zijn er ook geen kleurenfilters. PanoPerfect is meer een showcase.
Downloaden: PanoPerfect (gratis)

AG Jift iPhoneJift – De nieuwe iPhone-app Jift plaatst een levendig vriendennetwerk en misschien wel het zakelijkste sociale netwerk onder één dak. In de applicatie kan je de nieuwsfeeds van beide netwerken naast elkaar volgen, of alle berichten van de netwerken in één nieuwsfeed bekijken. Aan de subtiele rode of blauwe lijn aan de linkerkant van een post, weet je op welk medium het geplaatst is. Naast berichten kan je ook alle foto’s en vrienden van de netwerken bekijken.
Downloaden: Jift (gratis)

AG One Day iPhoneOne Day – Eerder deze week schreven we nog over Threadlife, een app waarin je films kan maken door steeds nieuwe fragmenten van 3 seconden toe te voegen. Wie het traditioneler wil, kan aan de slag met de nieuwe gratis iPhone-app One Day. Net als de allang bestaande Everyday en DailyMugShot, nodigt One Day je uit elke dag een foto binnen je project te maken. In dit geval gaat het daarbij niet om een zelfportret, maar alles wat je interessant vindt. Als het zelfgekozen aantal dagen is bereikt, worden alle foto’s samengevoegd tot een GIF-bestand of video.
Downloaden: One Day (gratis)

AG Woordenlijst iPhoneWoordenlijst – Hoe kom je er op de iPhone snel achter hoe je een woord schrijft? Je vult het woord in in de zoekbalk van Safari en hoopt op de Google-resultatenpagina snel een pagina te vinden waarop je de juiste spelling kan vinden – of misschien een Google-suggestie te krijgen voor welk woord je eigenlijk bedoelt. De gratis Nederlandse iPhone-app Woordenlijst biedt zo’n 300.000 Nederlandse woorden waarin je de goede schrijfwijze hopelijk wat sneller hebt gevonden.
Downloaden: Woordenlijst (gratis) In verband met zeer misleidende reclames in deze app is er geen downloadlink aanwezig.

AG RescuePhone iPhoneRescuePhone – RescuePhone voor de iPhone is vanaf een nieuwe update ook geschikt door doven en slechthorenden. De meldkamer die het mogelijk maakt vanuit je iPhone bij een noodsituatie meteen extra informatie door te sturen, geeft daarbij de optie om tekst mee te sturen met een telefoontje. Daarnaast verstuurt RescuePhone ook je locatie, foto van de situatie, ingevoerde medische gegevens en waarschuwingsadressen naar de meldkamer. Die speelt de informatie zo efficiënt mogelijk door naar de politie, brandweer of ambulance.
Downloaden: RescuePhone (€0,89)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.