iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: NS Reisplanner Xtra, OOR, Storehouse en meer

In deze App Gemist lees je over de nieuwe NS Reisplanner Xtra voor iPad, die een stuk strakker en slimmer is. Ook het mooie Storehouse komt aan bod.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

verhaalOp verschillende vlakken was dit een goede week voor iPad-apps. Zo kwam de nieuwe en zeer handige NS Reisplanner Xtra uit, maar ook het bijzondere Storehouse. Het knappe aan deze app is het dat zelfs de meest alledaagse foto’s of vakantiekiekjes in Storehouse lijken te worden verheven tot artistieke verhalen. Dit heeft alles van doen met de simpele opmaakinstrumenten en mooie presentatie, twee eigenschappen die de applicatie even geschikt maken voor professionals als voor amateurs. Misschien is het een klein wonder dat Storehouse gratis is, maar dan zijn wij er in ieder geval als de kippen bij. Laten we ervan profiteren zolang het kan.

storehouseStorehouse – Eens in de zoveel tijd verschijnt er een iPad-applicatie in de App Store waarover je eigenlijk alleen maar wil schrijven: “installeren!”. Omdat dit misschien wat de kort door de bocht is (en bovendien weinig informatief) leggen we hier natuurlijk wel even uit waarom we dat vinden. Storehouse is de naam van de nieuwe minimalistische iPad-app waarmee gebruikers met foto’s, video’s en tekst verhalen kunnen maken. Iets dat tegenwoordig zo hip visual storytelling heet. De applicatie is grotendeels gemaakt door een aantal voormalige Apple-talenten, zoals CEO en mede-oprichter Mark Kawano. Wat Storehouse bijzonder maakt is de prachtige interface, de intuïtieve bediening en de manier waarop de app is opgezet: zowel als instrument om eigen verhalen te creëren als sociaal netwerk om gepubliceerde verhalen van anderen in te bekijken. De app is nog maar net verschenen, maar oogt nu al overal lof.
Downloaden: Storehouse (gratis, iPad, iOS 7.0+)

baldurBaldur’s Gate II – De App Store is een diepgravend rollenspel rijker: Beamdog heeft vannacht namelijk de iOS-versie van Baldur’s Gate II: Enhanced Edition uitgebracht voor de iPad. Het betreft een verbeterde versie van de originele game die in 2000 verscheen voor de pc. Spelers gaan op avontuur met een groep helden, waarin de wereld doet denken aan menig fantasyfilm en de gevechten spelers van Dungeons & Dragons bekend zullen aanvoelen.
Downloaden: Baldur’s Gate II: Enhanced Edition (€13,99, iPad, iOS 5.1+)

nsNS Reisplanner Xtra – De officiële iPhone-app NS Reisplanner Xtra is voortaan ook een iPad-app. Daar zorgt een update van de iPhone-app voor. Vanaf nu kan je ook op de iPad je treintraject inzien met de reisplanner en zie je de eerstvolgende vertrektijden van treinen op een station. Daarnaast gebruikt NS Reisplanner Xtra 3.0 ook voor de iPad de handige nieuwe functie om favoriete trajecten op te slaan, zodat je snel ziet welke trein je moet hebben.
Downloaden: NS Reisplanner Xtra (gratis, universeel, iOS 5.1+)

inkINKredible – “INKredible heeft één missie: een uitstekende schrijf-ervaring op de iPad maken.” Die bravoure kan je lezen in de App Store-omschrijving van de gratis te downloaden applicatie. Om het schrijven zo makkelijk mogelijk te maken, hebben de makers de software zo geprogrammeerd, dat je gewoon je handpalm op het scherm moet kunnen leggen zonder dat je daar per ongeluk mee tekent of schrijft.
Downloaden: INKredible (gratis, iPad, iOS 6.0+)

oorOOR Magazine – Het Nederlandse muziekblad OOR heeft haar magazine uitgebracht voor iPad en iPhone. OOR Magazine NL is in principe een gedigitaliseerde PDF-versie van het papieren blad, maar hij is wel verrijkt met eigenschappen die je van OOR Magazine kan verwachten. Zo vind je linkjes naar Spotify-afspeellijsten bij artikelen, waarmee je op de achtergrond meteen de muziek kan beluisteren als je beschikt over een Spotify Premium-abonnement.
Downloaden: OOR Magazine NL (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:33
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.