iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: NOCNSF London 2012, Studio 100 Clips, RTV Utrecht en meer

Deze week is er een nieuw kinderboek van Nijntje op de iPad verschijnen, kan je het nieuws en de livestreams van RTV Utrecht op de iPad lezen en bekijken en blijven de kinderen stil op de achterbank met K3 Clips.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

K3 Clips iPad iPhone iPod touchElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dagelijks de beste apps daaruit. Als je aan het einde van de week het idee hebt dat je misschien iets hebt gemist, schiet iPadclub je te hulp met elke zaterdag: App Gemist. Deze week is er een officiële Nederlandse Olympische Spelen-app uitgebracht in de vorm van NOCNSF London 2012 en is er een nieuw Nijntje-kinderboek.


AG NOCNSF London 2012 iPadNOCNSF London 2012 – De officiële Olympische Spelen-app van de Nederlandse sportbond NOCNSF heeft een update gekregen waardoor de applicatie nu ook is geoptimaliseerd voor de iPad. De momenteel meest gedownloadde gratis iPhone-app biedt in potentie een grote hoeveelheid informatie over de Nederlandse sporters die meedoen aan de Olympische Spelen en de Paralympics, en bevat nieuws, foto’s, video’s, een gastenboek voor aanmoedigingen en nog veel meer.
Downloaden: NOCNSF London 2012 (gratis)

AG Nijntje vliegt iPadNijntje vliegt – ‘Nijntje vliegt’ is een nieuwe iPad-app, speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters. De jongste kids kunnen luisteren en kijken naar de plaatjes, terwijl oudere kinderen actief mee kunnen doen met het verhaal en de spelletjes. Eerder verscheen al De Tuin van Nijntje, een boek dat de grenzen opzocht tussen boek en spel. Ook bij ‘Nijntje vliegt’ is er geen sprake van een boek alleen, maar van een verhaal met drie spelletjes. Je kunt het verhaal met je eigen stem opnemen en een e-card versturen naar familie en vrienden.
Downloaden: Nijntje vliegt (€2,99)

AG K3 Clips Studio 100 Clips iPadStudio 100 Clips/ K3 Clips – Het Belgische Studio 100, van de man die we allemaal kennen als Gert van Samson, heeft twee nieuwe eigen applicaties uitgebracht voor de iPad, iPhone en iPod touch. Qua timing komen ze net op het goede moment voor de kinderen die een lange tocht op de achterbank voor de boeg hebben. Beide apps, Studio 100 Clips en K3 Clips, tellen verschillende nummers die offline opgeslagen worden zodat er geen internetverbinding is vereist voor de app.
Downloaden:
Studio 100 Clips (€2,99, ook geschikt voor iPhone)
K3 Clips (€2,99, ook geschikt voor iPhone)

AG RTV Utrecht iPadRTV Utrecht – In samenwerking met de organisatie voor regionale omroepen en ontwikkelaar Peperzaken, heeft RTV Utrecht haar iPhone-app voorzien van een update waarna de applicatie totaal is aangepast voor de iPad. Net als onder andere de applicaties van RTV Oost en RTV Noord, kan je in de app het laatste nieuws, live radio, uitzending gemist en nog veel meer opvragen. De toepassing bevat eveneens een livestream van de televisiezender. De app houdt zich qua interface vast aan het door Peperzaken ingezette ontwerp en dat betekent dat je, hoe dan ook, links in beeld een overzicht van de categorieën hebt staan en in het midden van het beeld een overzicht ziet van de laatste items binnen een categorie.
Downloaden: RTV Utrecht (gratis)

Projectbook – Tekstverwerking doe je op de pc, notities maken doe je op tablets. Zo overzichtelijk is de wereld van Peter Tamte, voormalig Apple-medewerker en tegenwoordig oprichter van Theory.io. Maar hij waarschuwt ook voor digitale rommel: eerst lag ons bureau vol met allerlei gele post-its en notitieblaadjes, nu hebben we 500 notitieblaadjes in Evernote staan waar we geen raad meer mee weten. Tamte ontwikkelde daarom Projectbook, waarmee hij rechtstreeks wil concurreren met Evernote.
Downloaden: Projectbook (€1,59 – Amerikaans App Store-account vereist)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.