iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Mijn Regio, TVGids.nl, Push.co en meer

Mijn Regio is een iPhone-app die het nieuws uit je buurt brengt, Push.co verstuurt pushberichten van websites en veel meer iPhone-apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Seed Mail 2.0 iPhone vernieuwdEr gaat een wind van vernieuwing door applicaties in de App Store. De ene na de andere grote naam wordt vernieuwd en aangepast voor iOS 7, maar in dit overzicht zetten we als gewoonlijk de nieuwe en totaal vernieuwde apps op rij. Deze App Gemist bespreken we mailapp Seed Mail die nu ook een agenda en contactenfunctie huist, testen we drie todo-apps voor iOS 7, ging TVGids.nl op de schop, zoeken we een schadehersteller met Fixico en nog veel meer apps.

Fixico – Als je niet alles via je verzekeraar wil laten lopen of als je onderverzekerd bent, sluit je liever niet spontaan een te dure deal als je auto schade oploopt. De Nederlandse start-up Fixico zegt je daarbij te helpen. Als je auto schade heeft opgelopen, maak je foto’s vanuit verschillende hoeken en stuur je die op naar verschillende schadeherstellers die zich hebben aangemeld bij de dienst. Die geven een offerte terug in de applicatie, waarna je de meest gunstige kiest en het herstel kan kortsluiten. De app werkt voorlopig in ‘groot Amsterdam’.
Downloaden: Fixico (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Slide for Podcasts – De kwaliteit van podcasts-apps op de iPhone schiet tekort. Zo klonk Instapaper-ontwikkelaar Marco Arment vannacht stellig bij een kleine aankondigingspresentatie van zijn podcast-app Overcast. Met de sporen die Arment verdiende, is de aankondiging meteen nieuws. Maar zijn applicaties waarin je de shows en vooraf opgenomen radio-uitzendingen kan beluisteren zo slecht? Slide: for Podcasts is een nieuwe speler op de markt. De iPhone-app valt op door zijn iOS 7-uiterlijk, maar ook zijn bediening en functies zijn slim.
Downloaden: Slide: for Podcasts (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

My Asics – Veel hardlopers zijn al vaste klant bij apps zoals Endomondo, Runtastic, Nike+ of het onvermijdelijke Runkeeper. Waarom dan toch overstappen naar de hardloopapp van fabrikant Asics? Nou, omdat het de eerste app is die zich aanpast aan jouw trainingen. De app is bovendien Nederlandstalig. In My Asics 2.0 kun je trainingsporgramma’s maken en aanpassen op jouw niveau. Na het installeren van de app krijg je allereerst de vraag: waar wil je voor trainen? Een (halve) marathon, 5 of 10 mijl en 5 of 10 kilometer zijn de beschikbare opties. Vervolgens geef je aan wanneer de wedstrijd is, wat je streeftijd is en wat momenteel de afstand is die je kunt lopen.
Downloaden: My Asics (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Discovr Music – Eens baarde de app Discovr opzien met de manier waarop je nieuwe muziek van allerlei bands, acts en dj’s kon ontdekken. De applicatie was opgezet als een mindmap waar je doorheen kon vegen door voor jou interessante artiesten te selecteren en soortgelijke artiesten te zien. Echt lúisteren kon je niet in de applicatie voor iPhone en iPad. Tot nu. Discovr hangt niet meer aan elkaar van 30 seconden-voorbeeldjes, maar kan je volledige muziek ten gehore brengen door samenwerkingen met Spotify, Rdio, Deezer, SoundCloud en YouTube.
Downloaden: Discovr (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Laze – Kijk in de App Store naar iPhone-apps waarmee je je maandelijkse cyclus kunt bijhouden en je wordt overstelpt door roze apps met kneuterige bloemetjes. Terwijl weerapps de sprong naar modern iOS 7-design al hebben gemaakt, is dat bij menstruatie-apps nog niet het geval. Het Nederlandse OKGO, bekend van de app Foodzy, heeft een app gemaakt die wel de goedkeuring van Jonathan Ive kan wegdragen. De vage blauw/bruine achtergrond van Laze past mooi bij iOS 7. En als je de app in het bijzijn van vrienden of collega’s opent is niet meteen duidelijk dat je plannen hebt om zwanger te worden. Het ziet eruit als een gewone weerapp of een app waarmee je je temperatuur kunt bijhouden.
Downloaden: Laze (ter introductie €0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Mijn Regio – De regionale omroepen in Nederland hebben de handen ineen geslagen voor een gezamenlijke iPhone-app waarin je het nieuws uit je buurt kan lezen. Mijn Regio voor iPhone en iPad toont standaard het nieuws uit de omgeving waar je op dat moment bent, maar de grote troef is dat je filters op regio’s kan maken. Zo stel je bijvoorbeeld in dat je alleen het nieuws van je huidige woonplaats, je vorige woonplaats en die van je ouders wilt lezen. Je kan daarbij selecteren op plaatsen, gemeentes en regio’s.
Downloaden: Mijn Regio (gratis, universeel, 5.0+)

Clear – Ontwikkelaar Realmac Software heeft de originele versie van de hooggewaardeerde takenlijst Clear teruggezet in de App Store. Dat doet de ontwikkelaar naar aanleiding van veel kritiek van gebruikers. Er is daardoor een nieuwe aanpak van de verschillende Clear-apps ontstaan. Het originele Clear dat niét is geoptimaliseerd voor iOS 7 en alleen werkt op de iPhone, gaat 89 cent kosten. De vorige week uitgebrachte versie voor iPhone en iPad heet voortaan Clear+ en kost nu 4,49 euro. Het gaat in beide gevallen nog steeds om een lekker simpele takenlijst die je intuïtief bedient met veegbewegingen.
Downloaden: Clear (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Echofon for Twitter – Voor de officiële Twitter-app zijn grote veranderingen aanstaande, waar misschien niet iedereen op wacht. Kijk maar eens naar de bakken kritiek op de blauwe gespreksstreepjes die de applicatie onlangs invoerde. Gelukkig zit ook de concurrentie niet stil. Echofon for Twitter heeft zowel de gratis app als betaalde variant voorzien van een grote visuele update. Die introduceert géén nieuwe functies, maar wel een interface die helemaal op iOS 7 is afgestemd.
Downloaden: Echofon for Twitter (gratis met reclame, universeel, iOS 5.0+)

TVGids.nl – Tussen het geweld van TVGids.tv, de programmagids van NU.nl en het uitstekende Veronica Magazine TV-Gids, kwijnde de oudgediende applicatie TVGids.nl steeds verder weg in de App Store. De met één sterren beoordelingen overladen app werd al vanaf de introductie in 2009 bekritiseerd om ontbrekende functies en heeft die negatieve beoordelingen nooit echt van zich af geschud. Maar nu gaat de app in de herkansing, met een totaal nieuwe uitstraling voor iOS 7. Ook kan je aanbevolen programma’s terugkijken via de Net Gemist-optie.
Downloaden: TVGids.nl (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Frankly Messenger – Er zijn weer twee nieuwe messaging apps die zich richten op de privacy van de gebruikers. Iets als Snapchat voor berichten, hoewel die vergelijking – gezien de gemakkelijke manier om foto’s toch te bewaren – niet per se een aanbeveling is. Bij Frankly Messenger verdwijnen de berichten na 10 seconden en bij Glimpse Messenger kun je berichten alleen woord voor woord bekijken. Frankly richt zich vooral op groepsgesprekken en maakt onleesbare berichten precies 10 seconden onzichtbaar. Dit gebeurt overigens pas als je het bericht aantikt. Je hoeft dus niet op hetzelfde moment online te zijn.
We bieden geen downloadlink aan naar Glimpse: die werkt niet met Nederlandse nummers.
Downloaden: Frankly Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Seed Mail – Als nieuwe mailapp sneeuwde Seed Mail al snel onder tussen het mediageweld van nieuwe concurrenten als Mailbox en Dispatch, maar de Japanse ontwikkelaar Pingkit is niet bij de pakken neer gaan zitten. Seed Mail is niet langer meer alleen een mailapp in de nieuwe versie 2.0, maar wil een totaaloplossing voor je zakelijke communicatie zijn. Zodoende kan je naast e-mail ook je contacten benaderen vanuit de app en je agenda bekijken, waar je ook afspraken aan kan toevoegen.
Downloaden: Seed Mail (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Taper.me – Met de nieuwe Taper.me app kun je foto’s via Spotify van muziek voorzien. Je kiest een of meerdere foto’s en kiest daarbij een passend nummer via je Spotify Premium-account bij uit. Je kunt kiezen voor volledige liedjes, maar ook voor fragmenten of samenvattingen van nummers. Als je meerdere foto’s toevoegt krijg je een slideshow, bij een foto blijft die afbeelding staan. Als je een foto of meerdere foto’s en muziek hebt uitgekozen voegt Taper.me ze samen in een soundtrack, die je eenvoudig kunt delen via e-mail, Twitter of Facebook. Daarnaast heeft de app ook een sociaal aspect.
Downloaden: Taper.me (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Here – Er zijn inmiddels honderden apps in de App Store die gebruik maken van Foursquare-gegevens, en met een reden. De informatie die Foursquare binnenhaalt is van onschatbare waarde, maar de app zelf is niet bij iedereen even geliefd. Here-powered by Foursquare speelt daar op een simpele en handige manier op in. De app maakt gebruik van de informatie van de locatievinder, maar giet die gegevens in een overzichtelijker jasje. Door de strakke kleurvakken en het simpele ontwerp ziet de de app er aardig iOS 7-klaar uit.
Downloaden: Here (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Push.co – Voorheen moest je als applicatie zelf pushberichten inbouwen en had je als website geen mogelijkheid om pushberichten te versturen, maar die tijden liggen nu achter ons. Push.co is een nieuwe iPhone-app gemaakt door The Next Web waarmee je je kan aanmelden voor pushberichten van allerlei websites. Voorlopig is het aanbod beperkt tot websites die zichzelf in de (besloten) betafase voor Push.co hebben aangemeld, maar omdat aanmelden voor webontwikkelaars eenvoudig en gratis is, kan het aanbod wel eens snel groeien.
Downloaden: Push.co (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.