Adonit brengt Jot Script Evernote Edition schrijfpen voor tablets uit

Adonit en Evernote brengen een speciale Jot Script schrijfpen voor tablets uit. De 80 dollar kostende stylus heeft een superfijne punt om nauwkeurig te tekenen.

evernote-adonit-stylus
Adonit heeft de Jot Script Evernote Edition uitgebracht, een $75 kostende tekenpen met 1,9 mm schrijfpunt. De pen voelt aan als een normale schrijfpen met dunne punt, maar is bedoeld om op iPad-schermen te schrijven. Via Bluetooth 4.0 legt de pen contact met de tablet. De AAA-batterij die in de Jot Script aanwezig is gaat drie tot vier weken mee. De nieuwe tekenpen is ontstaan uit een samenwerking tussen Adonit en Evernote; eerder werkte Adonit ook al samen met Adobe om de Mighty-tekenstift te ontwikkelen.

pen adonitDe in staal, aluminium en plastic uitgevoerde Jot Script is bedoeld om heel precies te kunnen tekenen. De grip is voorzien van textuur om steviger te kunnen vasthouden. Tegelijk voelt de Jot Script als een normale pen, die inclusief batterij maar 29 gram weegt. Bluetooth Low Energy zorgt ervoor dat de pen lang meegaat. Je kunt de Adonit Jot Script meteen kopen op Evernote’s nieuwe Marketplace, waar je ook tassen, shirts en sokken in Evernote-stijl kunt kopen. Vanaf 25 oktober wordt de pen verzonden naar de kopers.

De pen werkt goed samen met de Penultimate-app, die sinds een overname in handen is van Evernote. Notities die je met deze stylus maakt worden opgeslagen bij Evernote, waar je ze automatisch kunt doorzoeken op trefwoord. Penultimate heeft ook een zoomfunctie, zodat je heel gedetailleerde tekeningen kunt maken. De stylus en app reageren op elkaar: zodra de schrijftip dichter bij het scherm komt, zoomt de app sterker in. Ook worden aanrakingen door je handpalm genegeerd. In minder dan twee minuten kun je de pen en app in gebruik nemen, beloven de makers.

evernote-jot-stylus

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2013, 11:20
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.