iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Microsoft Office voor iPad, Pathé Mobiel, Cloak VPN en meer

Deze week in de App Gemist de Microsoft Office-apps voor iPad en iPhone, het vernieuwde Pathé Mobiel, twee VPN-apps en nog meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist Microsoft Powerpoint iPadAfgelopen week was een week die zwaar weegt voor het app-aanbod op de iPhone en iPad. Apple’s tablet is eindelijk voorzien van de bekende Microsoft Office-apps. Je kan Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Powerpoint met een abonnement volledig gebruiken, maar we testen ook het volledig gratis te gebruiken Microsoft OneNote. Pathé Mobiel werd grondig vernieuwd, we testen twee VPN-apps voor veiligere internetverbindingen en met Mijn Eneco geef je de meterstand door.

Microsoft Office voor iPad

AG Microsoft PowerpointMicrosoft Office voor iPad – Microsoft Office is zojuist aangekondigd voor de iPad. De mobiele versie Office Mobile voor Office 365 die al langer op de iPhone te gebruiken was, is nu gesplitst in drie aparte apps voor de iPad. De applicaties voor Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Powerpoint-documenten zijn gratis te installeren op iPhone en iPad. Bekijken en presenteren is ook gratis, maar om te bewerken heb je een Office 365-abonnement nodig.
Downloaden:

AG Microsoft OneNoteMicrosoft OneNote – Eindelijk kan je Microsoft Office gebruiken op de iPad. Maar goedkoop is Microsoft Word, Excel en Powerpoint gebruiken niet. Gelukkig heeft Microsoft ook een gratis applicatie voor de iPad waarmee je kan schrijven, vormen kan invoegen en zelfs aardig tekst kan verwerken. OneNote is Microsofts antwoord op de populaire notitie-app Evernote en een update geeft de toepassing een ontwerp dat in lijn is met iOS 7 en de Office-apps. Hoe goed is Microsoft OneNote op de iPad in verhouding tot Word en Evernote?
Downloaden: Microsoft OneNote voor iPad (gratis, iPad, iOS 7.0+)

Nu gratis te gebruiken: Microsoft Office Mobile op iPhone!

iPhone en universeel

AG PlansPlans – Je kan voortdurend je locatie delen in Zoek mijn vrienden als je op weg bent naar een festival, en dan een aparte chatapp gebruiken om iedereen te mobiliseren. Of je neemt het chatten als leidraad in een WhatsApp-groep en deelt sporadisch een locatie. Plans vindt het geen optimale oplossing. Niet als je met een groep vanuit het hele land naar een festival, evenement of vakantiebestemming gaat in ieder geval. Daarom combineert de app de functionaliteit van Zoek mijn vrienden met een chatapp.
Downloaden: Plans (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Photowall for ChromecastPhotowall for Chromecast – This is a chrome experiment.” Met die voetnoot heeft Google een nieuwe gratis app voor iPhone en en iPad uitgebracht. Photowall for Chromecast is een applicatie die alleen werkt als je een Google Chromecast in je televisie hebt zitten. Als je verbindt via de app, kan je foto’s sturen naar je televisiescherm en worden ze daarop weergegeven. Iedereen in de kamer kan meedoen. Achteraf wordt een YouTube-video van al je foto’s klaargezet.
Downloaden: Photowall for Chromecast (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Elsevier NLElsevier nl – Opinieblad Elsevier heeft een eigen applicatie uitgebracht voor de iPhone. Het is geen app waarin je door het magazine bladert, maar een kanaal voor het nieuws en de weblogs van de website Elsevier.nl. De applicatie biedt vooral politiek nieuws en opinie over prominente politieke zaken, zoals in de afgelopen dagen Wilders, handel met China, annexatie van Krim en de gemeenteraadsverkiezingen. Net als in het blad, is er bijzondere aandacht voor de Europese unie.
Downloaden: Elsevier nl (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG HealthyApp iPadHealthyApp – Zeg het maar: ben je 32 en wil je aan je conditie werken? 46 en er mag wel een kilootje af? Wil je minder downs tegenover je ups, vegetarisch gaan eten, een strakkere bilpartij of gezonde voeding voor kinderen? In HealthyApp voor de iPhone schets je jouw profiel. De applicatie laat vervolgens zien welke tips, gerechten en inspiratie je op weg helpen met je doelstellingen. De app is gratis te downloaden en te gebruiken door een slimme aanpak.
Downloaden: HealthyApp (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Mijn Eneco meterstandMijn Eneco – Energiemaatschappij Eneco heeft een vijfde app uitgebracht op de iPhone. Na onder andere een applicatie voor thermostaat Toon op afstand, Eneco Wind en MijnLaden, is de nieuwste applicatie interessant voor bijna alle klanten van de leverancier. Met Mijn Eneco kan je de meterstanden voor elektriciteit en gas doorgeven. Ook kan je eenvoudig aangeven wat je als termijnbedrag wilt betalen aan die uitgaven, een manier om je voorschot te veranderen.
Downloaden: Mijn Eneco (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Pathé iPhonePathé Mobiel – De grootste bioscoopketen in Nederland heeft zijn iPhone-app volledig herzien. Pathé Mobiel stapt voor het eerst sinds het bestaan van de applicatie af van het zwart. De nieuwe app is wit en heeft een dashboard met gele knoppen. Je ziet er filmtijden mee, koopt er tickets, bekijkt trailers, ziet speciale evenementen en neemt in ogenschouw wat er binnenkort in de bioscoop te zien is. Bij het bestellen van een bioscoopkaart, kan je nog steeds een plek reserveren.
Downloaden: Pathé Mobiel (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG BuienradarBuienradar – Het is alweer een jaar geleden dat Buienradar op de iPhone totaal werd vernieuwd, maar nu zet eigenaar RTL de veranderingen pas echt door. De iPhone-app is met ingang van de update universeel geworden en moet de apart verkrijgbare Buienradar HD overbodig maken. Ook heeft de applicatie voor zowel iOS als Android de in-app aankoop Buienradar Plus gekregen. Voor 1,79 euro per jaar krijg je toegang tot meer weerkaarten en zie je geen advertenties meer.
Downloaden: Buienradar (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG F-Secure Freedome VPNF-Secure Vreedome VPN – F-Secure heeft de app F-Secure Freedome VPN uitgebracht. Wij installeerden de app afgelopen weekend al en probeerden uit hoe goed het werkt. Eigenlijk is F-Secure Freedome niet zomaar een VPN-app, want het probeert je tegen nog veel meer onheil te beschermen: aftappen van privacygevoelige gegevens, het afschermen van je locatie en tracking door websites. De app zelf is gratis te installeren en geeft je 7 dagen de tijd om alle functies te proberen. Daarna moet je €4,49 per maand of €26,99 per jaar betalen voor een veilig gevoel.
Downloaden: F-Secure Freedome VPN (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

AG Cloak VPNCloak VPN – Een oudgediende in de wereld van beveiligde internetverbindingen op de iPhone en iPad is grondig vernieuwd. Cloak is net als het gisteren besproken F-Secure Freedome een VPN-app, die voor een veilige, versleutelde internetverbinding zorgt. De techniek is vooral handig als je gebruik maakt van openbare Wi-Fi-netwerken die vaak slecht beveiligd zijn. VPN wil nog wel eens gepaard gaan met ingewikkelde instellingen, maar daar moet het gloednieuwe Cloak 2.0 niks van hebben. De app is kinderlijk eenvoudig in gebruik. Bovendien kan je Cloak 30 dagen gratis proberen.
Downloaden: Cloak VPN (gratis, met in-app aankopen, iOS 7.0+)

AG WeCam ChatWeCam Chat – Het is een veelgehoorde klacht van social junkies: je contacten zijn verspreid over verschillende netwerken, waardoor je steeds tussen apps moet schakelen. Het nieuwe WeCam Chat – niet te verwarren met messenger WeChat – wil daar iets aan doen, door je vanuit één app te laten videochatten met contacten uit Facebook, Twitter en Google+. Naast videobellen kun je WeCam ook gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen, want de app filtert gebruikers op kenmerken. Zo kun je mensen zoeken op leeftijd, geslacht, interesses, relatiestatus en locatie, om hen daarna te bellen of een vriendenverzoek te sturen.
Downloaden: WeCam Chat (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Alleen voor iPad

AG Sprookjesboom iPadSprookjesboom-apps – De Efteling heeft twee nieuwe iPad- en iPhone-apps uitgebracht voor jonge kinderen. Ze volgen de algemene Sprookjesboom-app op die in 2012 uitkwam. Het grote verschil is dat het nu om apps gaat die zich nu apart op jongens en meisjes richten. In Sprookjesboom: Draak kunnen jongens vanaf 4 jaar een schat redden uit de klauwen van een groene vuurspuwer, in Sprookjesboom: Assepoester bereiden meisjes vanaf dezelfde leeftijd een theekransje voor.
Downloaden: Sprookjesboom: Draak (€1,79, universeel, iOS 5.1+)
Downloaden: Sprookjesboom: Assepoester (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

AG Zacht zijn de wolkenZacht zijn de wolken – In de nieuwe kinderpoëzie-app Zacht zijn de wolken kunnen kinderen niet alleen gedichten lezen en begrippen leren, maar ook zelf gedichten maken en delen. Daardoor is de app geschikt voor een brede leeftijdsgroep: kinderen van 3 tot 10 jaar. De allerkleinsten kunnen luisteren naar gedichten die afkomstig zijn van schrijfster Rian Visser, terwijl de oudsten zelf zogenaamde ‘elfjes‘ kunnen maken: een gedicht van 11 woorden, verdeeld over 5 regels. De app kon worden ontwikkeld door een bijdrage van Het Letterenfonds voor veelbelovende digitale producties.
Downloaden: Zacht zijn de wolken (€3,59, iPad, iOS 4.3+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.