iKids week 30: LeesRees, Summer Girl Makeover en nieuwe Skylanders

In de rubriek iKids deze keer Summer Girl Makeover (amusement), een update van Skylanders Lost Islands (game) en LeesRees (educatief).
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

LeesRees logoHoewel we niet al te stichtelijk willen zijn in de rubriek iKids en educatieve apps graag afwisselen met entertainment voor kinderen, is het soms lastig om een grens te trekken. Zo is de gratis racegame Red Bull Kart Fighter 3 – Unbeaten Tracks momenteel erg populair en heeft het van Apple een leeftijdskeuring van 4 jaar gekregen. Maar Red Bull, is dat niet een tikkeltje onverantwoord drankje dat je voor de puberteit niet mag innemen? Naast het onlangs besproken LEGO TV hebben we drie andere interessante apps gevonden die geen kwalijke stoffen promoten: Summer Girl Makeover, Lezen en Schrijven 3 – LeesRees en een interessante update van Skylanders Lost Islands.

Lezen en Schrijven 3 – LeesRees

LeesRees menuIn het derde deel van Lezen en Schrijven draait het om LeesRees, oftewel het snel kunnen lezen van een woord. De tijd loopt af naar nul en in beeld verschijnt een woord. Het kind moet het woord hardop uitspreken. Als het goed is, tik je op het woord waarna het wordt uitgesproken. Je kunt ook overslaan en naar de volgende gaan. Aan het einde van de minuut krijg je te zien hoeveel woorden je hebt gehaald. De app is duidelijk bedoeld als hulpmiddel voor ouders om samen deze test te doen. Er zijn verschillende standen, waarvan de makkelijkste stand woorden van één lettergreep bevat. In totaal kent de app meer dan 200 woorden. De delen komen overeen met de groepen op de basisschool: Lezen en Schrijven 3 – LeesRees is dus bedoeld voor kinderen in groep 3. Lezen en Schrijven deel 1 gaat over letters lezen, met basisschoolwoordjes waar je het juiste plaatje bij moet zoeken. In deel 2 komt letters leggen aan bod, waarin de kinderen voor het eerst gaan schrijven. De educatieve apps bevatten geen reclame.

Downloaden: Lezen en Schrijven 3 – LeesRees (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Summer Girl Makeover

Summer Girl MakeoverSummer Girl Makeover heeft weinig educatiefs, maar is gewoon een leuke app voor jonge meiden. Althans, de jonge meiden die van hun ouders al veel met hun uiterlijk bezig mogen zijn. En gezien de hoge notering in de App Store zijn dat er inmiddels best veel. De app bestaat uit drie onderdelen: een wellnessmomentje, de make-upstoel en de kledingkast. Naast het scrubben, peelen en epileren kun je dus in de weer met mascara, eyeliner en een grote hoeveelheid rokjes, broeken en accessoires. Een nadeel aan het spel is wel dat de advertentieschermen met links naar soortgelijke apps zomaar opduiken. Ook vrij veel onderdelen zijn pas speelbaar als je een in-app aankoop doet, al geeft de gratis app genoeg vertier om zonder extra kosten bezig te blijven.

Downloaden: Summer Girl Makeover (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Nieuwe Skylanders

Skylanders Update CompanionsSommige spellen blijven lang actueel, zowel bij volwassen en kinderen. The Simpsons: Tapped Out is daar een goed voorbeeld van. Ook Skylanders Lost Island blijft onder de doelgroep van jongens van 6 tot 12 een populaire titel. Het bouw- en verzamelspel leunt op een grote wereld met tientallen personages. De spellen kune je op allerlei platformen spelen. Vooral de bijbehorende speelgoedpoppetjes die op het scherm verschijnen en natuurlijk in de speelgoedzaak te verkrijgen zijn, maken het een succesvolle franchise. In de laatste update van Skylanders Lost Islands zijn er nieuwe companions bijgekomen. Arbo helpt je sneller te oogsten, Call verdubbelt het geld dat je op een avontuur binnenhaalt en Hyde geeft je elke dag een prijs. Er zijn ook nieuwe Skylanders, de helden van het spel zelf. De fans zullen blij zijn om Molten Hot Dog, Polar Whirlwind, Granite Crusher en Punch Pop Fizz te zien. In oktober wordt een geheel nieuwe reeks spellen verwacht voor de spelcomputers en de iPhone en iPad, met Skylander-figuren die je uit twee onderdelen kunt samenstellen en combineren.

Downloaden: Skylanders Lost Islands (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 11:00
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, lezen, skylanders

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.