iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Iron Man 3, We Heart It, Bobbies Bioscoop en meer

Deze week in de iPad App Gemist de succesvolle inspiratie-app We Heart It, zombies schieten in The House of the Dead en veel meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

bobbies-bioscoopElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week een informatief en tijdelijk gratis te downloaden kinderboek over de aanstaande koning, een app om verhalen te vertellen, actiegame Iron Man 3 en meer.

Flowboard – Flowboard is een iPad-app om verhalen te vertellen. Je kunt het gebruiken als een soort PowerPoint-alternatief, als knipselplakboek, fotocollage of om een moeilijk onderwerp begrijpelijk te maken. Flowboard is geschikt voor een combinatie van foto’s, filmpjes, tekst en links. Het ziet er ook nog eens mooi uit en het is snel te maken. In een paar minuten heb je een Flowboard gemaakt, die je met anderen kunt delen.
Downloaden: Flowboard (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Bobbies Bioscoop – Ouders die hun kind een tijdje bezig willen houden, hebben er sinds een paar jaar een vriendje bij: de iPad. Geef kinderen een iPad en ze zijn een paar uur stil. Maar ja, dan moeten ze niet via YouTube bij filmpjes van enge mannen terechtkomen. Twee moeders hebben daarom vanuit hun bedrijf BRAAFmedia de app Bobbies Bioscoop ontwikkeld, bedoeld voor kinderen van 1 tot 5 jaar oud. De app belooft dat de kids kunnen kijken naar mooie kinderseries in een veilige omgeving. Geen willekeurig bij elkaar geraapte verzameling YouTube-video’s, maar een selectie van hoogwaardige en originele series, van Nijntje, Kikker, de Snorkels, Boes, Hello Kitty, Seabert en Alfred J. Kwak tot Dibo de Wensdraak.
Downloaden: Bobbies Bioscoop (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Crabitron – Echt waar: Crabitron is een game waar mensen jaren op hebben gewacht. Want wat is er leuker dan als space-krab met vlijmscherpe knipmessen de boel kapot te scheuren? Zelf kunnen we wel leukere dingen verzinnen maar de collega’s van Toucharcade kijken er al sinds 2011 naar uit. In Crabitron ben je een boosaardige en hongerige krab, die ergens in het heelal rondhangt en alles probeert te vernietigen.
Downloaden: Crabitron (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

Contaqs – De contacten-app Contaqs heeft de sprong gewaagd van de iPhone naar de iPad. De laatste update van de applicatie zorgt daarvoor. Het is een app die je adressenlijst in iOS als uitgangspunt neemt om er wat handige filters en acties aan toe te voegen. Zo kan je een pushbericht instellen voor jarige contacten en kan je personen sorteren op hun werk of locatie. Ook bevat de applicatie een slimmigheid om dubbele contacten te herkennen en te verwijderen.
Downloaden: Contaqs (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Iron Man 3 – Gameloft heeft het nieuwe iOS-spelletje Iron Man 3 uitgebracht, waarin je oneindig lang moet rondvliegen als de bekende stripheld. De game is gebaseerd op de gelijknamige film die deze week in de bioscoop verschijnt. Het spel is gratis te downloaden, maar heeft een ietwat beperkend freemium-verdienmodel: crash je tijdens een vliegtocht, dan moet je een aantal minuten of seconden wachten tot je weer met je ijzeren pak mag vliegen. Enkel door te betalen kun je de timer wegnemen.
Downloaden: Iron Man 3 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Duh! Koning – Met Koninginnedag en de abdicatie in het vooruitzicht, is het kinderboek Duh! Koning tijdelijk gratis te downloaden. We schreven eerder over de kinderboeken van Duh. Toen ging het over de boekjes over de onderwerpen friet, vulkanen, katten en kastelen en ridders. Duh! Koning is het vijfde boekje in de reeks en speelt natuurlijk handig in op de aanstaande troonswisseling. Dat je als ouder ook nog wat van het informatieve kinderboek kan opsteken, wordt duidelijk in de eerste regel van de App Store-omschrijving: “Wist je dat koning Willem-Alexander straks niet eens een kroon op mag?”
Downloaden: Duh! Koning (tijdelijk gratis, was €3,59, iPad, iOS 5.1+)

The House of the Dead: Overkill – The Lost Reels – De bekende Japanse gamesuitgever Sega is groot geworden in de speelhallen. Dat stukje van de roots van het bedrijf komt terug met de nieuwe iPad-game The House of the Dead: Overkill – The Lost Reels. Het is een nieuw deel in een lang lopende serie van Sega waarin je zombies aan flarden schiet. De app neemt het lopen op zich, zodat jij je kan concentreren op raak schieten. Deed je dat bij arcadekasten en op spelcomputers van Sega met plastic geweren, daar vuur je nu met je vingertop op beeld.
Downloaden: The House of the Dead: Overkill – The Lost Reels (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

We Heart It – We Heart It is niet te stuiten! De inspiratie-app voor de iPad waarin je mooie foto’s opzoekt, bewaart en deelt met vrienden, heeft inmiddels meer waarderingen in de Nederlandse App Store dan de inspiratie-apps Pinterest en Tumblr. Dat mag je best een prestatie noemen voor een applicatie die vorige jaar in de zomer uitkwam. Nu heeft We Heart It voor de iPad en iPhone een grote update gekregen. De applicatie helpt je nu met zoekopdrachten invoeren.
Downloaden: We Heart It (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:31
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.