iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Koninginnedag-apps, LuisterBieb, We Heart It en meer

Maar liefst twintig oranje getinte apps in de iPhone App Gemist deze week! 19 voor Koninginnedag en 1 van de Bibliotheek met LuisterBieb.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

We Heart It iPhone iPadIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week een mailapp voor zakelijke, professionele gebruikers, een handige app om kleine uitgeven mee vast te leggen, een luisterboeken-app van de Bibliotheek en opgeteld maar liefst 19 Koninginnedag-apps.

AG Cents iPhoneCents – Cents is een app waarmee je kleine uitgaven kunt bijhouden. Het ziet er leuk uit, het is gratis en er zit een handig trucje in: vaste uitgaven kun je kwijt achter knoppen. Kost een lunch in de bedrijfskantine altijd €6, dan heb je met één schermtap een nieuwe uitgave geregistreerd. Zo kun je ook de vaste prijs van een kop koffie, een donut, treinkaartje, flesje water, krant of andere vaste uitgave achter een knop verstoppen. Tweemaal tikken op de knop voor een kop koffie en je hebt de kosten van twee koppen koffie vastgelegd.
Downloaden: Cents (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Flick Music iPhoneFlick Music – Wat Twitter Music kan, kan Musaic al veel langer. De grafisch mooi uitgevoerde app toont een mozaïek van albumhoezen en foto’s van artiesten waar je doorheen kunt bladeren. Musaic kreeg een update naar 2.0 en heeft meteen een nieuwe naam gekregen: Flick Music. Ook toegevoegd in de app: nieuwe knoppen en live iTunes-ranglijsten van de meest gekochte nummers. De functie van de app is nog steeds hetzelfde: aanbevelingen doen voor artiesten en muziek afspelen. Dit doe je via een interface zonder knoppen, waarbij je previews van muzieknummers en albums omdraait om soortgelijke albums en artiesten te zien.
Downloaden: Flick Music (introductieprijs €0,89, universeel, iOS 5.0+)

AG eMailGanizer Pro iPhoneeMailGanizer Pro – Mailapps hebben een stormloop genomen op de iPhone de laatste tijd, maar de nieuwe applicaties om e-mail mee te verwerken, richten zich allemaal op versimpeling van de mailbox. Daardoor wordt een functie voor fanatieke mailers buitenspel gezet of laat die zich maar moeilijk integreren: mappen beheren. Daar stapt de applicatie eMailGanizer Pro van ontwikkelaar GoodHumans in. Die ziet er niet zo flitsend uit als Mailbox, Taskbox Mail, Seed Mail, Mail Pilot, LightMail of Triage, maar geeft meerdere accounts toegang tot je mappenstructuur. De app heeft bovendien een universele inbox, werkt offline en heeft enorm veel instellingen voor fanatieke mailers.
Downloaden: eMailGanizer Pro (€4,49, iPhone, iOS 4.3+)

AG Foodily iPhoneFoodily – Neem je een kijkje op Instagram, dan zul je ook de nodige foto’s van maaltijden tegenkomen. Daar komt alleen één nadeel bij kijken: iedereen die jouw foto’s ziet, heeft geen flauw benul hoe ze zelf eigenlijk deze maaltijd ook kunnen maken. De iPhone-applicatie Foodily probeert dit op te lossen. De app is een sociaal netwerk waar je niet de gebruikelijke status-updates op deelt, maar enkel foto’s van je maaltijden. De laatste update voegt ook de mogelijkheid toe om hele recepten te delen, zodat je in detail je maaltijd kunt beschrijven.
Downloaden: Foodily (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG AppShopper Social iPhoneAppShopper Social – AppShopper is terug in de App Store, nadat Apple de applicatie in december vorig jaar uit haar online winkel haalde. De applicatie schond volgens Apple de regel dat toepassingen niet teveel op de App Store mochten lijken. Dat deed de app met opsommingen van nieuwe apps en app-aanbiedingen volgens Apple te sterk. AppShopper Social is de naam van de doorstart en heeft een andere insteek: iedereen voegt favoriete apps aan zijn watchlijst toe en je krijgt het van vrienden te zien als de apps bijgewerkt of afgeprijsd zijn.
Downloaden: AppShopper Social (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Strut iPhoneStrut – In de iPhone-applicatie Strut is de gehele kaart van de wereld bezaaid met kleine vierkantjes. Door met je iPhone op zak rond te lopen, verdwijnen de vierkanten op de plekken waar je allemaal bent geweest. Zo begint een spel waarbij je steeds meer punten krijgt door rond te lopen in de echte wereld, waarbij je ook wordt gemotiveerd om nieuwe plekken te ontdekken. Strut geeft je punten voor ieder vierkantje dat je op de wereld laat verdwijnen door er overheen te lopen, maar je kunt ook medailles door bijvoorbeeld een bepaalde afstand af te leggen of een stad in een bepaald continent te bezoeken.
Downloaden: Strut (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG 30 APPril iPhone30 APPril – Een kaart met de drukke plekken in Amsterdam op 30 april, dat moet de nieuwe iPhone-app 30 APPril laten zien. De applicatie is een initiatief van de politie en is verkrijgbaar voor iOS en Android. Zoveel mogelijk mensen dienen hem te gaan gebruiken: als er 20.000 gebruikers zijn op Koninginnedag, kan er een accurate weergave van de mensenstroom worden gemaakt. Als het te druk wordt op de plek waar je bent en beter ergens anders heen kan gaan, ontvang je optioneel een pushbericht in de app. De applicatie is afgeleid van een app die tijdens de Olympische Spelen in Londen de drukte in kaart bracht.
UPDATE: Politie Amsterdam gaat 30 APPril-app toch niet gebruiken voor druktemeting.
Downloaden: 30 APPril (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG LuisterBieb iPhoneLuisterBieb – De Bibliotheek in Nederland heeft zich een nieuwe missie aangemeten: het onderbrengen van alle Nederlandse luisterboeken in een iPhone-app. De nieuw uitgebrachte applicatie LuisterBieb is gratis te downloaden en zal voorlopig ook gratis in gebruik zijn voor alle gebruikers. Aan het einde van dit jaar wordt er content geïntroduceerd die alleen voor leden van de Bibliotheek beschikbaar zal zijn. Dat worden luisterboeken die je drie weken kan ‘lenen’, net als papieren boeken bij bibliotheken.
Downloaden: LuisterBieb (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG VideoDeals iPhoneVideoDeals – “Wat YouTube voor video in het algemeen deed, willen wij worden voor video als verkoopmiddel.” Dat is de insteek van VideoDeals, een nieuwe iPhone-app die je ook zou kunnen omschrijven als een videovariant op Marktplaats. De applicatie bestaat uit twee delen: de Markt en een sectie met videoaanbiedingen die je kan vergelijken met kortingsbonnenapps. De eerste is interessant: daarmee kan je spullen verkopen via video. Een video maken om een product te verkopen, is in elke rubriek gratis in VideoDeals.
Downloaden: VideoDeals (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG CamFind iPhoneCamFind – We hebben het nu al wel eens gezien: apps die beloven dat ze productinformatie tonen als je ze ‘scant’ met de camera van je iPhone. Maar vaker gaat het niet goed dan wel, en is een applicatie het beschrijven niet waard. Bij de ene is de database veel te klein en krijg je geen gegevens, de ander herkent producten niet. Het bijgewerkte CamFind verrast: maak een foto van een stopcontact, en CamFind identificeert het en toont een grote lijst met websites waar je wat aan kan hebben.
Downloaden: CamFind (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG KomNaarDeKroning iPhoneKomNaarDeKroning/ Open Kroning – RTL Nederland, 9292, Prime Data en ontwikkelaar XL-Websolutions hebben de handen ineen geslagen voor een nieuwe app voor Koninginnedag. KomNaarDeKroning kwam te laat uit voor onze applijst met Koninginnedag-apps voor iPhone en iPad, maar is handig genoeg om apart te beschrijven. De applicatie laat je kiezen uit een van de Koninginnedag-evenementen in Amsterdam en vertelt je hoe laat je moet vertrekken met de auto of met het Openbaar Vervoer. We schrijven ook over de nieuwe Koninginnedag-app Open Kroning.
Downloaden: KomNaarDeKroning (gratis, iPhone, iOS 5.1+)
Downloaden: Open Kroning (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG We Heart It iPhoneWe Heart It – De populaire applicatie We Heart It heeft een grote update gekregen naar versie 2.0. De ‘hapiness makeover edition’ luidt de subtitel van de bijgewerkte app, waarbij de nieuwe actiebalk de grootste verbetering is. Op alle pagina met foto’s, vind je nu een zwarte taakbalk onderin beeld. Daarmee kan je snel een foto harten en zo aan een van je eigen collectie inspiratieplaatjes toevoegen, maar je kan er ook een foto mee opslaan in je fotoalbum of de foto doorplaatsen naar Tumblr, Facebook, Twitter en e-mail. Ook kan je labels toevoegen en een foto rapporteren met de balk.
Downloaden: We Heart It (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG 5 Mei Bevrijdingsfestivals iPhone5 Mei Bevrijdingsfestivals – De Nederlandse bevrijdingsfestivals hebben een eigen applicatie gekregen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei sloeg daarvoor de handen ineen met het Nederlandse initiatief AppMachine; een Nederlandse dienst waarmee je simpel een app maakt en publiceert. In de officiële iPhone-app 5 mei Bevrijdingsfestivals vind je de Bevrijdingsdag-optredens van Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Vlissingen, Utrecht, Den Bosch, Roermond, Wageningen, Assen, Groningen, Leeuwarden, Almere en Zwolle. In de app tref je ook een rood-wit-blauw flikkerende ‘fakkel’ die je vermoedelijk wel op de festivals terug zal zien.
Downloaden: 5 mei Bevrijdingsfestivals (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:31
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.