iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Herhaling.nl, Staccal, What’s That App, Play it Right en meer

Deze week inApp Gemist: het karaokespelletje Sing!, de agenda-app Staccal, het Uitzending Gemist-alternatief Herhaling.nl en nog veel meer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

What's That App screenshotIedere week verschijnen er ontzettend veel nieuwe apps voor de iPhone in de App Store, waarvan wij de interessantste proberen te bespreken. Omdat er zoveel artikelen in een week verschijnen, kan het alleen wel eens voorkomen dat je een leuke app hebt gemist. Daarom zetten we alle apps in het weekend nog eens op een rij in de rubriek App Gemist. Deze week onder andere het karaokespelletje Sing!, de agenda-app Staccal en de Instagram-app Instafy.


Herhaling.nlHerhaling.nl – Ben je fan van de publieke omroep, maar kijk je ook graag naar de zenders van SBS, dan is er nu een Nederlandse app die beide combineert. Herhaling.nl was al actief als webalternatief voor Uitzending Gemist en is nu ook op de iPhone en iPad te bekijken. Het gaat om een universele app die de publieke zenders Nederland 1, 2 en 3 de commerciële zenders RTL 4, 5, 7 en 8 en daarnaast nog de zenders SBS 6 en Veronica aankan. Bij het opstarten van de app krijg je een lijstje met populaire tv-programma’s te zien, die vooral afkomstig zijn van de publieke omroep. Wil je bijvoorbeeld ‘Criminelen aan de Kook’ van SBS6 kijken, dan kun je dat tv-programma via een zoekvak bovenin de app op het spoor komen. Uiteraard worden de uitzendingen niet zelf gehost door de maker van deze app. Je wordt doorgestuurd naar de websites van de betreffende zenders en moet daar doorklikken.
Downloaden: Herhaling.nl (gratis

VodafoneVodafone Contacten BackupVodafone-klanten die na 14 mei een smartphone-abonnement Bel-Sms-Web met meer dan 140 minuten hebben afgesloten, kunnen gratis bellen naar andere mobiele Vodafone- en Sizz-klanten in Nederland. Maar hoe weet je welke vrienden met Vodafone of Sizz bellen? De Vodafone Contacten Backup App heeft daarvoor een update gekregen en toont met een logootje bij de naam welke contacten aan Vodafone- of Sizz-abonnement hebben. Zo zie je welke contacten je gratis kunt bellen. De app was oorspronkelijk bedoeld om een backup van al je contactpersonen te maken en die functie zit er ook nog steeds in. Wel moet je eerst alle andere synchronisatie- en backup-diensten uitschakelen voordat Vodafone’s contacten-app aan de slag kan.
Downloaden: Vodafone Contacten Backup (gratis)

Sing!Sing! – De nieuwe app Sing! van Smule laat je samen met je vrienden een nummer zingen, zonder dat je hiervoor een karaokebar hoeft opzoeken. Je kiest binnen de app een nummer uit, waarna je op je iPhone meezingt met de tekst die op het scherm verschijnt. Je resultaat wordt geüpload zodat je vrienden of vreemdelingen kunt uitnodigen om hetzelfde nummer met je mee te zingen. Jouw prestaties worden met die van je medezingers gecombineerd, zodat je uiteindelijk naar een meerstemmige opname kunt luisteren.
Downloaden: Sing! (gratis, met in-app aankopen)

ScribdScribd – De site Scribd is al jaren een vertrouwde plek voor iedereen die documenten online wil delen of bekijken. Door bijvoorbeeld een PDF-bestand, een presentatie of een Excel-sheet via Scribd online te zetten, kan iedereen hem vervolgens op een eigen site inbedden. Inmiddels wordt hier gretig gebruik van gemaakt, om de meest uiteenlopende documenten te delen: zo vind je op Scribd simpel studiemateriaal, maar ook volledige boeken. De site noemt zichzelf om die reden ook ‘s werelds grootste online bibliotheek. Een nieuwe app maakt het voortaan mogelijk om Scribd op je iPhone te bekijken.
Downloaden: Scribd (gratis)

StaccalStaccal – Staccal is een nieuwe agenda-app voor mensen die wanhopig op zoek zijn naar een agenda die nét wat meer overzicht biedt. Je kunt met Staccal je agenda op 11 verschillende manieren bekijken. Je hebt keuze uit twee dagweergaves, een standaard maandweergave en een maandweergave met verticale scrollmogelijkheid. Maar het sterke punt van Staccal zijn de weekweergaven: daarvan zijn er zes verschillende lay-outs, inclusief de verticale scrollvariant. Daarmee kun je snel een overzicht krijgen van afspraken die op stapel staan, omdat je er makkelijk doorheen kunt bladeren, zonder op knopjes te tappen.
Downloaden: Staccal (€2,99)

AmbrosiaAmbrosia Melder – Ambrosia is een uitheemse plant, die kan zorgen voor hooikoortsklachten. Maar niet iedereen weet hoe deze exotische plant eruit ziet. Er is daarom een Nederlandse app verschenen waarmee je de plant kunt laten herkennen. Krijg je steeds last van hooikoortsklachten en denk je dat het komt door een rare plant die de afgelopen tijd wel erg oprukt rondom je tuintje, dan kun je plantenkenners inschakelen. In de app lees je hoe je de Ambrosia kunt herkennen. Denk je dat je met een Ambrosia te maken hebt, dan maak je een foto die je instuurt en een expertpanel laat vervolgens weten of het inderdaad de gewraakte plant is.
Downloaden: Ambrosia Melder (gratis)

What's That AppWhat’s That App? – Hoe goed ken je je eigen apps? Dat is de insteek van de app What’s That App? Aan de hand van appicoontjes moet je raden om welke app het gaat. Om het moeilijker te maken krijg je het appicoon niet volledig te zien, maar zijn er happen uitgenomen. De app gaat uit van de top 600 applicaties in de App Store, aangepast aan jouw eigen land. Zo krijg je als Nederlandse speler dus apps als Regenmelding, de apps van banken als ING en Rabobank en De Slimste Mens te zien. De game werkt met een meerkeuzesysteem: je krijgt een appicoontje te zien en vier suggesties van appnamen. Raad je fout, dan krijg je het volledige icoon te zien en mag je nogmaals raden.
Downloaden: What’s That App? (€0,79)

Play it RightPlay it Right – Met het flinke aantal sporten dat er op het moment op de Olympische Spelen voorbijkomt, is de kans groot dat er af en toe eentje voorbijkomt waarbij je geen idee hebt wat de spelregels zijn. De Nederlandse iPhone-app Play it Right probeert je wegwijs te maken door je een flink aantal spelregels uit te leggen. Daarnaast vind je in de app ook de regels van allerlei bordspellen.
Downloaden: Play it Right (€0,79)

Story UpStory Up – Het nieuwe iPhone-spel Story Up laat je samen met twee tot vier spelers een verhaal schrijven. Spelers schrijven beurtelings een alinea van hooguit 200 tekens, waarbij ze drie door het spel uitgekozen sleutelwoorden moeten gebruiken. Story Up kan asynchroon gespeeld worden, net als bijvoorbeeld Wordfeud en Song Pop. Net als in Draw Something strijd je niet tegen je vrienden, maar moet je juist samenwerken om een verhaal aan elkaar te schrijven.
Downloaden: Story Up (gratis)

Tweet CleanerTweet Cleaner – De iPhone-app Cleaner maakt het makkelijker om een eerder geplaatste Twitter-bericht te verwijderen. De app geeft een tijdlijn van je berichten weer, waarin je meerdere tweets kunt selecteren om ze allemaal in één keer te verwijderen. De app laadt in één keer je laatste 3.200 tweets en slaat ook alle geladen tweets offline op. Zo bouw je een archief van al je tweets op binnen de app om later snel te wissen.
Downloaden: Tweet Cleaner (€1,59)

TwheelTwheel – Er zijn inmiddels aardig wat Twitter-apps voor de iPhone verkrijgbaar, maar vaak laten deze apps je allemaal tweets zien in een soortgelijke tijdlijn. Twheel probeert iets anders te bieden door de laatste tweets in je tijdlijn in een wiel te zetten. Door een tweet in de cirkel aan te tappen verschijnt hij bovenin het scherm van je iPhone. Volgens de ontwikkelaar is het tweetwiel zo ontworpen, dat je makkelijker leuke ontdekkingen in je tijdlijn kunt maken.
Downloaden: Twheel (gratis)

InstafyInstafy – Instafy is een app waarmee je statistieken van Instagram kunt zien. Bijvoorbeeld: hoeveel foto’s, hoeveel likes en hoeveel likes gemiddeld per foto. Je kunt ook een collage laten maken van je meest populaire foto’s. Via de website Statigram kon je eerder al statistieken over je Instagram-foto’s opvragen, maar doe je liever alles op de iPhone, dan kan dat nu met Instafy. Je logt in met je Instagram-account, bekijkt je profielfoto’s en gegevens over aantal followers en het aantal mensen dat je zelf volgt. Via de knop Stats kun je je vier meest populaire foto’s zien, inclusief statistieken zoals aantal likes en aantal commentaren.
Downloaden: Instafy (€0,79)

Tilburg StudentenstadTilburg Studentenstad – Ga je studeren in Tilburg, dan komt de nieuwe app Tilburg Studentenstad zeker van pas. Het bevat een compleet overzicht van alle activiteiten die de Tilburgse studentenverenigingen Olof, Vidar, Plato en de internationale studentenuitwisseling I*ESN organiseren. Ook studieverenigingen zoals Asset, Magister en UniPartners en onderwijsinstituten zoals de Tilburgse universiteit, Avals en Fontys komen aan bod, plus culturele organisaties zoals 013, William en Paradox. Zo kun je precies zien waar feestjes en evenementen te beleven zijn.
Downloaden: Tilburg Studentenstad (gratis)

ProteinCityProteinCity – ProteinCity van het Nederlandse bureau BlauwGeel laat je kennismaken met de wereld van eiwitten. De Nederlandstalige app legt uit dat eiwitten volop aanwezig zijn in je lichaam en daar nuttige functies vervullen. Een volwassen persoon bestaat voor ongeveer 12 kilo uit eiwit. Hoog tijd dus om je daar eens verder in te verdiepen, met een app die gebruikmaakt van augmented reality. Je kunt de app niet zomaar gebruiken: je zult naar het Noorderzon-festival in Groningen moeten gaan en daar de AR-markers scannen, die zijn te vinden in de Qu3-kubus. Vervolgens krijg je bijzondere en belangrijke eiwitten in beeld.
Downloaden: ProteinCity (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.