Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Bento 4, Magic: The Gathering 2013, Asphalt 7 en meer

Deze zaterdag blikken we terug op een knallende week aan nieuwe iPad-apps. De racegame Asphalt 7 Heat spat van het scherm en met de zakelijke app Bento 4 kan je verschillende productiviteits-apps voor jezelf maken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bento 4Elke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week kijken we anders tegen de boekenkast aan met ShelfLook en maken we productiviteits-apps voor onszelf met Bento 4.


AG ShelfLook iPadShelfLook – ShelfLook heeft de oplossing voor een probleem waarvan je misschien niet eens realiseerde dat je het had. In bibliotheken en boekhandels staan de boektitels op de rug, waardoor je je hoofd moet draaien om ze te lezen. Dat leidt tot nekklachten. ShelfLook lost dat op met een iPad-app, waarmee je langs de boekenplanken kunt lopen. De app draait het beeld een kwartslag zodat je comfortabel kunt lezen, ook op moeilijk bereikbare plekken. Niet alleen handig voor boekhandels en de bieb, maar ook voor het bekijken van de onderste plank van je cd- of dvd-collectie.
Downloaden: ShelfLook (€0,79)

AG The Unknown Runner iPadThe Unknown Runner – De Nederlanders Boudewijn en Miriam de Kemp werken momenteel aan een documentaire over de Keniaanse atleet Geoffrey Kipsang. De 19-jarige hardloper is nog relatief onbekend (vandaar de naam ‘The Unknown Runner’), maar is van plan om het helemaal te gaan maken in de hardloopwereld. In de documentaire zal Kipsang worden gevolgd. De onlangs verschenen iPad-app laat zien hoe de documentaire tot stand komt en geeft een kijkje in de wereld van Keniaanse hardlopers. Hardloper Boudewijn Kemp zag de overmacht van de Kenianen in lange afstandswedstrijden en zocht een verklaring.
Downloaden: The Unknown Runner (gratis)

AG Bento 4 iPadBento 4: Er is een nieuwe versie van de bekende database-app Bento voor de iPad uitgebracht. Deze app wordt in de App Store verkocht als losse app, wat betekent dat gebruikers van de oude versie hem opnieuw moeten aanschaffen. Databases die je hebt gemaakt in Bento (1) kunnen wel geïmporteerd worden in deze nieuwere versie. Versie 4 van Bento is vanaf de grond opnieuw gebouwd en bevat een groot aantal nieuwe functies.
Downloaden: Bento 4 (€3,99)

AG Magic the Gathering 2013 iPadMagic: The Gathering 2013 – Wizards of the Coast heeft Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers 2013 uitgebracht voor de iPad. In dit spel speel je het bekende ruilkaartspel waarin monsters, zwaardvechters en andere magische wezens het tegen elkaar op laat nemen. In Magic kun je het opnemen tegen computergestuurde tegenstanders, maar ook tegen vrienden via een online multiplayermodus. Een deel van de game is gratis te spelen, maar voor alle functies moet je een eenmalige in-app aankoop maken.
Downloaden: Magic: The Gathering 2013 (gratis)

AG CaptureNotes 2 iPadCaptureNotes 2 – Deze applicatie is al uit sinds november 2011, maar heeft recent een grote update gehad die ervoor zorgt dat je op maar liefst vijf manieren aantekeningen kan maken met de applicatie. De app is een tekstverwerker, maar kan ook bestaande PDF-bestanden openen en voorzien van notities. Je kan je er echter ook op uitleven met een stylus, je kan foto’s openen en gebruiken in je bestanden en je kan geluid opnemen voor een ingesproken aantekening.
Downloaden: CaptureNotes 2 (tijdelijk €0,79)

AG Just Type iPadJust Type – Net zo eenvoudig te begrijpen als de notitie-app die Apple standaard heeft geïnstalleerd op elke iPad, maar wel met meer opties. Dat is de nieuwe, gratis applicatie Just Type. De grote truc ten opzichte van de standaard notitie-app, is dat je elke notitie een kleur kan geven. Er is keuze uit zeven verschillende kleuren, waarbij je elke aparte kleur kan inzetten voor een andere categorie tekst. Daar kan je vervolgens op filteren via een menu-optie.
Downloaden: Just Type (gratis)

AG Guidepal reisgids iPadGuidePal – De iPad-app GuidePal is een gratis reisgids voor de iPad, die je laat zien welke locaties je in een stad allemaal kunt bezoeken. Door de informatie over een bepaalde stad vooraf te downloaden, kun je de gids raadplegen zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. Hierdoor is de app ideaal voor een vakantie in het buitenland, waar je waarschijnlijk hoge roamingkosten probeert te mijden.
Downloaden: GuidePal (gratis)

AG Asphalt 7 Heat iPad iPhone iPod touchAsphalt 7: Heat – Hoe snel en intensief mag een racegame zijn op de iPad? Heat is alweer het zevende deel uit de langlopende Asphalt racegame-serie, waarvan vorige delen al schitterden in een reclame van Vodafone en in perspresentaties van Apple te zien waren. Asphalt 7: Heat is mooier dan ooit tevoren. Of je nou door Hawaii, Miami, Parijs of Rio de Janeiro rijdt: er gaat geen moment voorbij zonder een weerspiegeling op de weg of je auto – ook al scheur je onnoemelijk snel door de straten op weg naar de eerste finishplek.
Downloaden: Asphalt 7: Heat (€0,79)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.