Google stopt met Mac-blog wegens populariteit van iOS en OS X

Google stopt met een speciale Mac-blog, omdat iOS en Mac mainstream zijn geworden. Het is niet meer nodig apart aandacht te besteden aan Apple-specifieke ontwikkelingen.

google plus iphoneGoogle stopt vandaag met de speciale Mac-blog die ze vijf jaar geleden hebben opgezet. Redacteur Scott Knaster legt uit dat een aparte Mac-blog van Google niet meer nodig is, omdat Apple, OS X en iOS mainstream zijn geworden. Bij aankondigingen hoeft daarom niet specifiek de aandacht op compatibiliteit met Apple-producten te worden gericht. Google biedt op allerlei manieren ondersteuning voor Apple-producten. Zo zijn er 22 apps voor iOS, waarvan er 12 in de Nederlandse App Store te vinden zijn, zoals Google+, Blogger, Google Currents en Schemer.

In de VS verscheen onlangs nog Google Offers. Bijna alle Google-diensten zoals Gmail, Maps en Search werken probleemloos op iOS en OS X. Uit de blogposting valt niet op te maken dat het besluit iets te maken heeft met de plannen van Apple om een eigen kaartendienst aan te bieden. Knaster verwijst naar andere Google-blogs die interessant zijn voor Apple-gebruikers, zoals het Chrome-blog en het Lat Long-blog over Google Earth. Die zijn platformoverstijgend.

Meer info: Google Mac Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2012, 10:40
Categorie Apple
Onderwerpen apple, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.