Hoe Pinterest zich aanpaste voor iOS 7

Pinterest maakte zoals veel apps de overstap naar iOS 7, met een nieuw uiterlijk. In een blogposting leggen de makers uit hoe dat ging.

pintest-ios-7-designDe vernieuwde apps die de afgelopen tijd in de App Store verschijnen hebben meestal één ding gemeen: ze zijn aangepast voor iOS 7. Dat betekent: nieuw ontworpen menubalken, meer witruimte en een strakker uiterlijk. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de meeste van die updates niet zo spannend zijn. Zo hebben we de Pinterest-update 3.0 van afgelopen oktober zowaar overgeslagen, omdat er weinig nieuws in zat. “Je kunt nu naar links en rechts slepen om tussen pins te wisselen. We hebben ook het design van de app voor iOS 7 aangepast”, was destijds de update-omschrijving. Maar wat wel interessant is om te lezen, is hóe Pinterest het heeft aangepast. Ze moesten wel, want drievierde van het Pinterest-gebruik vindt plaats op mobiele apparaten.

Pinterest 3.0 moest er daarom niet alleen goed uitzien, maar ook snel en soepel in gebruik zijn. Tegelijk mocht het eigene van het merk niet verloren gaan. In een blogposting leggen de makers nu uit, hoe ze de overstap naar iOS 7 hebben gemaakt.

Het is een vrij technisch verhaal, maar ben je appmaker en zit je aan te hikken tegen de overstap, dan kun je er veel nuttige ervaringen uit halen. Pinterest moest de nieuwe iOS 7 API’s gaan ontdekken en toepassen, zoals de UIViewController Transitions, Background Fetching en UIKit Dynamics. Ook stapten ze over naar UICollectionView en besloten ze de ondersteuning voor iOS 5 te laten vallen. De op veegbewegingen gebaseerde interface komt ook aanbod.

Verder lezen: Pinterest Engineering-blog
Downloaden: Pinterest (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2013, 18:01
Categorie Apps
Onderwerp pinterest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.