ANWB Onderweg krijgt routeplanner en reistijden vergelijken

ANWB Onderweg 2.3 voor iPhone introduceert een routeplanner, waardoor je kan zien welke autoroute of openbaar vervoer het snelst is.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ANWB OnderwegDe voornaamste iPhone-app van de Algemene Nederlandse Wielrijdersbond heeft er een belangrijke functie bij gekregen. ANWB Onderweg 2.3 maakt het mogelijk om routes in te voeren die je soms of vaak rijdt. Ook kan je de applicatie als routeplanner gebruiken. Voordat je weggaat, kan je zo in ANWB Onderweg zien of je sneller op je bestemming bent met de auto of het openbaar vervoer. Behalve de reistijd vergelijk je ook de kosten.

Je kan routes opslaan als je beschikt over een ANWB-account. Dat kan je gratis aanmaken in de app en vereist geen ANWB-lidmaatschap. Je slaat eerst een hoofdroute op, de route van je huis naar werk vermoedelijk. Daarna kan je alternatieve routes instellen om te vergelijken met je hoofdroute. Als je de app daarna opent voordat je vertrekt, zie je welke route op dat moment het slimst is om te rijden.

Op dit moment zijn er nog geen pushberichten voorhanden voor je geplande routes. De applicatie geeft je dus niet actief een seintje voordat je vertrekt. Daardoor heeft de eveneens Nederlandse app TimesUpp nog een streepje voor. De startup die bouwt op de verkeersinformatie van TomTom, heeft als hoofddoel het versturen van pushberichten om je op tijd te laten vertrekken voor je volgende agenda-afspraak.

ANWB Onderweg 2.3 zorgt verder voor verbetering van het parkeeronderdeel van de app, waarmee je ziet waar je kan parkeren tegen welke prijs. Ook zijn fouten verholpen. ANWB vertrouwt ons toe dat versie 2.4 met meer vernieuwingen, niet al te lang op zich zal laten wachten.

Downloaden: ANWB Onderweg (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:52
Categorie Apps
Onderwerp anwb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.