Hitlist iPhone vluchten pushen

Hitlist verstuurt pushberichten voor goedkope vluchten

iPhone-app Hitlist gaat verder waar Skyscanner gebleven was: het checkt de goedkoopste vluchten en geeft een pushbericht bij een spotprijs.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Hitlist iPhone vluchten pushenMet Skyscanner is er al een geweldige iPhone-app om de prijzen van vluchten mee te vergelijken zodat je zo goedkoop mogelijk kan vliegen. Maar de applicatie laat één ding na: je op je wenken bedienen. En dat is precies wat de totaal vernieuwde app Hitlist wel doet. Je kiest al je bestemmingen waar je nog naartoe wilt en Hitlist geeft je een pushbericht als je er spotgoedkoop heen kan vliegen.

Update oktober 2015: De app is inmiddels vernieuwd en bevat nieuwe functies. Een lezer meldt ons:

Het minpunt dat je maar één vertrekluchthaven kunt kiezen is niet correct. Als je in de app bij profiel kijkt, je vertrekluchthaven kiest en vervolgens heel even wacht krijg je een overzicht met luchthavens die daar dichtbij liggen. Je kunt dan meerdere luchthavens kiezen waarvan je kunt vertrekken en die worden dan meegenomen in de zoekresultaten.

Eén vertrekpunt

Je vult eerst in van welk vliegveld je wilt vliegen en dat is meteen de grootste manco van Hitlist. Je kan maar één favoriet vliegveld selecteren, terwijl je in de praktijk behalve Schiphol ook naar Eindhoven, Eelde of Bremen kan uitwijken, om maar eens wat te noemen. Gelukkig gaan er vanaf Schiphol ook veel vluchten en is de app niet meteen kansloos. Na het selecteren van je luchthaven, laat de app je zoeken op allerlei (veelal Europese) steden die je met één tik toevoegt aan je watchlist. De app raadt je aan lekker veel bestemmingen aan te tikken. Dream big.

Hitlist aanraders iPhone Hitlist bestemming zoeken

Goed, geweldig of spectaculair?

Daarna is het handig om nog even naar de instellingen te gaan, voordat je begint met afwachten op de spetterende deals. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je notificaties ontvangt. Bij een goede deal, een geweldige deal of een spectaculaire deal? Je geeft ook aan of je een pushbericht, e-mail of beide wilt ontvangen.

In mijn instelling om alleen spectaculaire kortingen te ontvangen (ja hee, mijn locatielijst is erg groot), heb ik gedurende een dag de nieuwe app testen nog geen pushberichten ontvangen. Het is daarom nog de vraag hoe ver van tevoren je spetterende kortingen krijgt. Standaard toont de applicatie namelijk de vluchtprijzen van het aankomende weekeinde, en er is geen instelling om dat te veranderen. De echte prijsklappers voor bepaalde bestemmingen zijn vaak juist heel ver van tevoren, en het is dus nog even aankijken of je ook daarvan op de hoogte wordt gebracht door de app.

Lees ook: Vijf iOS apps om vliegtickets te boeken met iPhone en iPad

Hitlist hoofdmenu iPhone Hitlist iPhone bestemmingen

Naast Skyscanner

Gelukkig heeft de app wél informatie van verder in de toekomst. Het grappige is: Hitlist gebruikt de database van Skyscanner om het internet af te struinen naar de goedkoopste vluchten. Dat merk je op de stedenpagina’s. Daar zie je niet alleen de prijzen van aankomend weekeinde en het weekeinde daarop, maar ook in een grafiek wat de laagste prijs is en wanneer die geldt. Boven de vluchtduur en de locatie op kaart kan je met een knop de laagste prijzen per maand opvragen bij Skyscanner. Hitlist opent daarvoor helaas niet de app, maar de mobiele website. Die werkt net niet zo handig op de iPhone. Zo gaat er een flikkering door het dagoverzicht bijvoorbeeld. Toch maar de Skyscanner openen dan.

Het is jammer dat het daadwerkelijke boeken via Hitlist zo niet erg handig is, maar eigenlijk is dat maar een kleine smet. Pushberichten die je honderden euro’s kunnen besparen, dat is al genoeg reden om Hitlist te installeren.

Pluspunten

  • Pushberichten bij goedkope vluchten
  • Zelf bestemmingen invoeren
  • Betrouwbare Skyscanner-database

Minpunten

  • Maar één vertrekpunt mogelijk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2015, 13:04
Categorie Reizen
Onderwerpen skyscanner, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.