Animation Dock: iPad-dock gebaseerd op traditionele animatietafels

De Animation Dock is een iPad-houder speciaal voor tekenaars, gebaseerd op oude animatietafels gebruikt door bijvoorbeeld Disney.

Animation Dock iPadDe Animation Dock is een klein tafeltje speciaal gemaakt voor één specifieke groep mensen: tekenaars met een iPad. Door je iPad in de tafel te haken, kun je hem tijdens het tekenen makkelijk alle kanten op roteren. De iPad beweegt hierdoor net zo makkelijk heen en weer als een stuk papier, zonder dat je de achterkant alle kanten op schuurt.

Het idee achter de Animation Dock is gebaseerd op de oude tafels gebruikt door tekenfilmmakers, die hiermee makkelijk een frame kunnen tekenen dat aansluit op een eerdere prent. Voordeel van deze originele tafel is de lamp onderop, waarmee je de lijnen van het papier eronder goed kunt zien.

Een doorschijnend stuk papier is uiteraard bij het tekenen op een iPad geen vereiste, maar je kunt het iPad-scherm ook als backlight gebruiken voor papieren tekeningen met de Animation Dock. De makers werken aan een speciale Lightbox-app, maar het is nog even de vraag of deze iets anders zal doen dan het tonen van een wit scherm.

Een donatie van minstens 100 dollar verzekert je van een Animation Dock, mits je er snel bij bent. Anders moet je minstens 150 dollar doneren om voor de dock in aanmerking te komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2014, 16:58
Categorie Accessoires
Onderwerp meubel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.