Hay Day krijgt buurthuis: chatten met vrienden

Het populaire boerderijspel Hay Day voor iPhone en iPad heeft nu een buurthuis! Daarin kan je chatten met je buren in het spel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Hay Day update kerstEen update die zo groot is, ‘dat we hem net zo goed Hay Day 2.0 hadden kunnen noemen’. Dat zegt ontwikkelaar Supercell in de App Store over de nieuwste update van het populaire boerderijspel. In Hay Day heb je nu de mogelijkheid om een buurthuis op te knappen op je land. Als je dat doet, kan je lid worden van een buurt of je eigen buurt oprichten. Zo kan je vrienden met het spel uitnodigen en er vervolgens mee chatten via de buurtchat.

Net als een echt buurthuis, zijn er zelfs mogelijkheden om je eigen identiteit aan de buitenwereld te laten zien. Zo kan je een eigen buurtlogo maken en is de oprichter een voorzitter. Die kan andere leden weer privileges toekennen. Het buurthuis heeft ook een digitaal prikbord waarop je ziet welke buurten het meest hebben bijgedragen aan wereldwijde missies. Zoals: wie maakt het meeste taartjes?

Hay Day chatten met de buren

De andere vernieuwingen in Hay Day versie 1.16.148 voor iPhone en iPad zijn wat kleiner, maar kunnen de speelduur van het spel traditioneel weer lekker oprekken. Zo zijn er 2 nieuwe visplekken in het spel die weer 4 nieuwe vissen huizen en plaats hebben aan 2 vissen tijdens speciale visevenementen. Ook nieuw: je kan een ezel als huisdier nemen, citroenen plukken van de nieuwe citroenboom en er lekkernijen van maken en ook Valentijnsdag deze vrijdag belooft een verrassing in petto te hebben. Misschien word je meteen gekoppeld aan je nieuwe buren?

Groot succes

De Farmville-achtige boerderijsimulatie Hay Day is ongekend populair. Het spel is al tijden een van de meest opbrengende spellen in de Nederlandse en Belgische App Store en in eerstgenoemde telt de game inmiddels meer dan 41.000 gebruikersbeoordelingen. Dat is bijna het dubbele van de originele Angry Birds! Het spel begint simpel met het telen van fruit en groente, maar je kan je boerderij op allerlei vlakken enorm uitbreiden. Het buurthuis is de nieuwe kers op de taart. Die kersentaart kon je overigens ook al even maken.

Downloaden: Hay Day (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:25
Categorie Uncategorized
Onderwerp hay day

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.