Android binnenkort op iPad en iPhone 4 installeren met OpeniBoot

Met OpeniBoot is het mogelijk om Android op iPad en iPhone 4 te installeren. Het gaat om een dualboot-oplossing, waarbij je iOS en Android naast elkaar kunt gebruiken.

android ipadOp oudere iPhones was het al mogelijk om Android te installeren, maar voor mensen met een iPad is het sinds dit weekend ook mogelijk. OpeniBoot is een tool waarmee je een dualboot-oplossing kunt maken. Dat houdt in, dat je bij het opstarten keuze hebt uit twee besturingssystemen: iOS en Android. De iPad is het eerste apparaat met een Apple A4-processor waarop het werkt. Tot nu toe was OpeniBoot een proof of concept, maar Apple-hacker Hexxeh heeft het nu voor elkaar gekregen. De iPad kan na het installeren niet-gesigneerde code starten, zoals Android-firmware. Hij hoopt nu dat anderen een gebruiksvriendelijke oplossing gaan ontwikkelen.

Op de iPhone van de eerste generatie en de iPhone 3G was het al mogelijk om met Bootlace Android te installeren, ook in een dualboot-variant. Je kunt dit installeren via Cydia of via de repo http://neonkoala.co.uk. Maar ideaal is dat niet, omdat het toestellen met nog relatief trage processoren zijn. De iPhone 4 en iPad zijn met hun A4-processor beter voorbereid op het zware werk. Voorzover bekend komt er geen versie voor de iPhone 3GS.

OpeniBoot komt naar verwachting op korte termijn beschikbaar voor gebruikers, zodat je het ook zelf kunt proberen.

Meer info: Hexxeh

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2010, 17:12
Categorie Jailbreak
Onderwerpen android, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.