i3DG brengt 3D naar de iPhone zonder brilletje

Media-artiest Jitsuro Mase komt met een 3D techniek voor op je iPhone waar je geen brilletje voor nodig hebt: i3DG. Een demonstratie is volgend jaar te zien op het Film Festival in Rotterdam.

i3DG3D is misschien wel één van de hypes van 2010. Er draaiden heel veel 3D-films in de bioscoop en 3D-televisie voor in de woonkamer kwam dit jaar echt op. Het nadeel is alleen dat je bijna altijd een brilletje op moet als je 3D wilt bekijken. Media-artiest Jitsuro Mase komt nu met een 3D-techniek voor op je iPhone waar je geen brilletje voor nodig hebt: i3DG.

Het is een accessoire dat je op je iPhone moet zetten, dat bestaat uit een aantal half-doorzichtige spiegels die schuin op je beeldscherm staan. Deze techniek is gebaseerd op een truc die al bestaat sinds de 19e eeuw en Pepper’s ghost heet. De techniek wordt veel gebruikt in de Efteling, onder meer in het Spookslot.

Om deze 3D-techniek op de iPhone te gebruiken is naast het accessoire nog speciale content nodig. Dit is redelijk makkelijk te doen, maar de vraag is natuurlijk of het veelvuldig gaat gebeuren. De techniek is in ieder geval geschikt voor zowel filmpjes en games. Het werd gedemonstreerd op het ARS Electronica Festival 2010 in Australië en zal opnieuw te zien zijn op het International Film Festival in Rotterdam volgend jaar.

Bron: TiPb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 november 2010 om 21:10
Onderwerp
Categorie
Achtergrond
44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.