Analist voorspelt ‘monsterkwartalen’ voor Apple, dankzij iPhone 5, iPad 3 en LTE iPhone

Apple zal ook de komende kwartalen een monsterwinst maken, verwacht analist Scott Sutherland. De iPhone 5, LTE iPhone en iPad 3 gaan ervoor zorgen dat Apple keer op keer hogere omzetten maakt. De aandelenkoers zal daardoor ook explosief stijgen.

apple-groeiTelkens wanneer er weer een kwartaal is verstreken rapporteert Apple nieuwe records. Steeds opnieuw worden voorgaande records verbroken. De aandelenkoers van Apple stijgt ondertussen maar door, tot voorbij de 400 dollar. Blijft het zo doorgaan? Wat Analist Scott Sutherland betreft wel: hij voorspelt dat het volgende fiscale kwartaal weer een ‘monsterkwartaal’ zal zijn en het daaropvolgende kwartaal nog meer.

De analist voorspelt dat Apple de markt voor connected devices zal blijven domineren. De iPhone 4 verkoopt nog steeds goed, dankzij nieuwe markten. Er zit een nieuwe iPhone 5 in de pijplijn, er komt een iPad 3 aan en als Apple ook nog een LTE iPhone uitbrengt schieten de marktcijfers helemaal door het dak.

Sutherland verwacht de LTE iPhone overigens pas in het eerste kwartaal van volgend jaar. Daarnaast worden er updates voor de Mac- en iPod-produktlijn verwacht, kunnen we verbeteringen bij de Apple TV tegemoet zien en komt er misschien ook nog wel een aankondiging van Apple rondom connected tv. De vraag naar de iPhone en iPad gaat ondertussen onverminderd voort, omdat de apparaten in steeds meer landen beschikbaar komen. Sutherland verwacht dat Apple in het volgende kwartaal 26 miljoen iPhones verkoopt (voorheen 23 miljoen). Hij verwacht dat de aandelenkoers van het bedrijf over een jaar op 530 dollar ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2011, 13:42
Categorie Apple
Onderwerpen ipad 3, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.